title

Bærekraftspodden

Moderne Media

1
Followers
0
Plays
Bærekraftspodden
Bærekraftspodden

Bærekraftspodden

Moderne Media

1
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

I Bærekraftspodden spør vi; Hvordan ser verden ut når dagens barn vokser opp? Hva gjør myndighetene? Hva gjør bedriftslederne? Hva gjør investorene? Og ikke minst; Hva gjør du?Hver episode i Bærekraftspodden lover ett bærekraftsmål og to gjester og tre kvarter med spennende samtale. Fremtidens generasjoner kan lykkes der vi har feilet.Programleder er Kim N. Gabrielli

Latest Episodes

Episode 19: Bærekraftig produksjon og design: «Vestre-vær» og interiørarkitektenes tid

Hvordan blir design og produksjon bærekraftig helt konkret? Hvilken energi, hvilke metall og hvilke materialer bruker møbelprodusentene? Og stilles det nok krav til bærekraft fra innkjøperne av interiør? Kan kommuner og interiørarkitekter bli flinkere til å etterspørre produkter med lang levetid og bærekraftige produksjonsmåte? Og hvordan påvirker produksjon og design barns rettigheter? I denne episoden har vi besøk av Jan Christian Vestre, daglig leder av møbelprodusenten Vestre og daglig leder av Ramsøskar Interiørarkitekter Trond Ramsøskar. Du får høre om hva «Vestre-vær» betyr, hva tidløs betyr og hvorfor interiørarkitektenes tid er nå. Programleder er Kim N. Gabrielli er tidligere assisterende generalsekretær i UNICEF Norge og påtroppende direktør i FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, UN Global Compact Norge.

53 MINAUG 29
Comments
Episode 19: Bærekraftig produksjon og design: «Vestre-vær» og interiørarkitektenes tid

Arendalsuka: Bærekraftsfly, barns rettigheter og fly på fjellet

Er en bærekraftig turisme- og flybransje mulig? Hva gjør egentlig Deloitte og Norwegian for barns rettigheter og levevilkår? Visste du at den globale bilparken har fire ganger så høye utslipp som fly? Bør vi snakke om toglyst istedenfor flyskam? Og vil du høre om da Bjørn Kjos drømte om å bytte ut høyfjellshytta med et fly på fjellet? Ja da må du tune inn på denne utgaven av Bærekraftspodden rett fra Arendalsuka. Gjester er Norwegian-gründer og -eier Bjørn Kjos og Deloitte-sjefen Sjur Gaaseide. Programleder: Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

39 MINAUG 13
Comments
Arendalsuka: Bærekraftsfly, barns rettigheter og fly på fjellet

Episode 18: Bærekraftige investeringer og bransjeinitiativ innen finans.

Hva er bærekraftige investeringer? Og hvordan kan finansbransjen jobbe på tvers for å bli stadig mer bærekraftig? Denne utgaven av Bærekraftspodden ser på hvordan norske og internasjonale finansaktører jobber sammen for å redusere risiko og flytte penger for en mer bærekraftig verden.Vi har hatt styreleder i FNs Principles for Responsible Investment (UNPRI) Martin Skancke og styreleder i Norsk forum for ansvarlige og bærekraftige investeringer (Norsif) Janicke Scheele på besøk. Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge, er programleder.

51 MINAUG 7
Comments
Episode 18: Bærekraftige investeringer og bransjeinitiativ innen finans.

Episode 17: Bærekraftig vekst og verdikjede

Vil økonomisk vekst være normen framover? Eller er det andre måter å skape økonomisk utvikling og arbeidsplasser på? Hva betyr en bærekraftig vekst?Hva er egentlig en «verdi- eller leverandørkjede» og hvilke løsninger har vi for å få det til? Bærekraftspoddens gjester daglig leder Heidi Furustøl i Etisk Handel Norge og daglig leder Annabelle Lefébure-Henriksen i Fairtrade Norge gir oss svarene i samtale med programleder Kim N. Gabrielli. Han er assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

46 MINJUN 18
Comments
Episode 17: Bærekraftig vekst og verdikjede

Episode 16: Bærekraftige matsystemer og kosthold for barn og unge

I denne utgaven av Bærekraftspodden stårbærekraftige matkjeder i sentrum. Bærekraftsmålene 2 om bærekraftige matsystemer og mål 12 om ansvarlig forbruk og produksjongår som en rød tråd mellom podden. I dialog med Per Roskifte fra NorgesGruppen og Olav Kjørven fra EAT diskuterer programleder Kim N. Gabrielli fra UNICEF pris på mat, forbud mot energidrikk og regulering av markedsføring av usunn mat og drikke mot barn. Ønsker næringslivet flere reguleringer velkommen? Er selvregulering av markedsføring i bransjen tilstrekkelig? Hva gjør Norgsgruppen selskaper som Kiwi, Meny og Joker for å bidra til at barn og foreldre spiser sunnere? Og har UNICEF rett når de ber Regjeringen innføre 18års-grense på energidrikk? Per Roskifte er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NorgesGruppen, Olav Kjørven er Chief Strategic Officer i EAT og Kim N. Gabrielli er assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

54 MINMAY 22
Comments
Episode 16: Bærekraftige matsystemer og kosthold for barn og unge

Episode 15: Vaksinemotstand, virusfengsel og obligatorisk vaksinering i Norge

Denne episoden handler om bærekraftsmål 3 om bedre helse og vaksiner. Barnevaksinasjonsprogrammet i Norge er testet ut i mange år. Likevel er det fortsatt ikke 100 prosent av barn i Norge som blir vaksinert og det er stor regionale og lokale forskjeller: I Oslo varierer vaksinedekningen fra bydel til bydel, mens det er forskjeller i Kommune-Norge. Aftenpostens Ingeborg Senneset og lege Kaveh Rashidi diskuterer om vi trenger obligatorisk vaksinering for barn i Norge. Kaveh tviler, Ingeborg er sikker i sin sak. Eller kanskje vi i det minste trenger obligatorisk vaksinering for helsepersonell? Og hva gjør vi med barn som ikke kan bli vaksinert? Kaveh snakker om vaksinemotstandere, mens Ingeborg begrepet «virusfengsel». Vil du lære hva virusfengsel betyr eller høre svarene på spørsmålene over er det bare å «tune» inn. Programleder er Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

45 MINAPR 30
Comments
Episode 15: Vaksinemotstand, virusfengsel og obligatorisk vaksinering i Norge

Episode 14: Opprørt Oslo-Raymond om klimaungdommen: Nok er nok!

Dagens episode setter bærekraftsmål nummer 11 bærekraftige byer og lokalsamfunn i sentrum. Hør en beveget og opprørt byrådsleder i Oslo Raymond Johansen snakke engasjert om barnebarn-generasjonen og hvorfor de har rett om mennesker på hans alder:«Nok er nok, nå har dere sittet på den grønne grein og brukt av mange av ressursene vi skal ha». Raymond er ikke overrasket over at deres barnebarn, Greta Thunberg og Penelope Leah nå tar til gatene med til dels hard kritikk av hans generasjon. Han innrømmer også at ingen Oslo-folk flyr […]. Og at det er fint at Oslo lufthavn ikke ligger innenfor kommunegrensene og at utslippene fra flytrafikken ikke teller inn på hovedstandens klimabudsjett. Programleder er assisterende generalsekretær i UNICEF Norge Kim N. Gabrielli.

39 MINAPR 17
Comments
Episode 14: Opprørt Oslo-Raymond om klimaungdommen: Nok er nok!

Episode 13: Er Norges mest bærekraftige merkevare opptatt av barn?

Hva skal til for å bli Norges mest bærekraftig merkevare? Sustainable Brand Index har spurt nordmenn flest og kåret årets vinner. I dagens Bærekraftspodden får vi besøk av grunnleggeren av Sustainable Brand Index Erik Hedén og bærekraftssjefen til selskapet som gikk av med seieren. Lurer du på hvilket selskap det er og hvorfor de gikk av med seieren – da er det bare å tune inn! Programleder er Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

47 MINAPR 2
Comments
Episode 13: Er Norges mest bærekraftige merkevare opptatt av barn?

Episode 12: Slå flere kommuner sammen! Kommunesammenslåinger er bærekraftige.

Kommunesammenslåing er en unik mulighet for å bruke bærekraftsmålene som en ledetråd, sier en engasjert Lene Conradi i dagens podkast. Hun er ordfører i Asker kommune og grunnleggende positiv til kommunesammenslåinger. Hun leder arbeidet for å slå Asker, Hurum og Røyken sammen til nye Asker kommune. Hør på dagens episode for å finne ut hvorfor hun mener kommunesammenslåinger er bærekraftige. Og for å finne ut hva hun mener bærekraft betyr konkret for barns oppvekstsvilkår, boligpolitikk og klima i Asker kommune. I dagens utgave leder assisterende generalsekretær Kim N. Gabrielli i UNICEF Norge oss gjennom en samtale om og et dypdykk i bærekraftsløsninger i Kommune-Norge.

38 MINMAR 22
Comments
Episode 12: Slå flere kommuner sammen! Kommunesammenslåinger er bærekraftige.

Episode 11: Likelønn nå! Flere kvinnelige gründere! #metoo – ta meg på alvor, ikke på rumpa!

Parolene i årets 8. mars-toget er mange. I dagens episode diskuterer vi kvinners utfordringer på arbeidsplassen. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), forsker ved CORE Center for Gender Equality Research Kjersti Misje Østbakken, stortingsrepresentant for SV Kari Elisabeth Kaski og hjelpepleier Christina Beck Jørgensen er våre gjester. Næringsministeren sier at vi må få flere kvinner inn i private jobber for å minske lønnsgapet mellom kvinner og menn. Forskeren sier at lønnsgapet er mer enn dobbelt så høyt blant de best lønnete, mens gapet er mye lavere blant de som tjener mindre. Episoden er et opptak av et arrangement i samarbeid mellom UNICEF Bærekraftspodden og FN-studentene i Oslo under UN Theme Week. Episoden er tatt opp på engelsk. Programleder er assisterende generalsekretær i UNICEF Norge Kim N. Gabrielli.

55 MINMAR 8
Comments
Episode 11: Likelønn nå! Flere kvinnelige gründere! #metoo – ta meg på alvor, ikke på rumpa!

Latest Episodes

Episode 19: Bærekraftig produksjon og design: «Vestre-vær» og interiørarkitektenes tid

Hvordan blir design og produksjon bærekraftig helt konkret? Hvilken energi, hvilke metall og hvilke materialer bruker møbelprodusentene? Og stilles det nok krav til bærekraft fra innkjøperne av interiør? Kan kommuner og interiørarkitekter bli flinkere til å etterspørre produkter med lang levetid og bærekraftige produksjonsmåte? Og hvordan påvirker produksjon og design barns rettigheter? I denne episoden har vi besøk av Jan Christian Vestre, daglig leder av møbelprodusenten Vestre og daglig leder av Ramsøskar Interiørarkitekter Trond Ramsøskar. Du får høre om hva «Vestre-vær» betyr, hva tidløs betyr og hvorfor interiørarkitektenes tid er nå. Programleder er Kim N. Gabrielli er tidligere assisterende generalsekretær i UNICEF Norge og påtroppende direktør i FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, UN Global Compact Norge.

53 MINAUG 29
Comments
Episode 19: Bærekraftig produksjon og design: «Vestre-vær» og interiørarkitektenes tid

Arendalsuka: Bærekraftsfly, barns rettigheter og fly på fjellet

Er en bærekraftig turisme- og flybransje mulig? Hva gjør egentlig Deloitte og Norwegian for barns rettigheter og levevilkår? Visste du at den globale bilparken har fire ganger så høye utslipp som fly? Bør vi snakke om toglyst istedenfor flyskam? Og vil du høre om da Bjørn Kjos drømte om å bytte ut høyfjellshytta med et fly på fjellet? Ja da må du tune inn på denne utgaven av Bærekraftspodden rett fra Arendalsuka. Gjester er Norwegian-gründer og -eier Bjørn Kjos og Deloitte-sjefen Sjur Gaaseide. Programleder: Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

39 MINAUG 13
Comments
Arendalsuka: Bærekraftsfly, barns rettigheter og fly på fjellet

Episode 18: Bærekraftige investeringer og bransjeinitiativ innen finans.

Hva er bærekraftige investeringer? Og hvordan kan finansbransjen jobbe på tvers for å bli stadig mer bærekraftig? Denne utgaven av Bærekraftspodden ser på hvordan norske og internasjonale finansaktører jobber sammen for å redusere risiko og flytte penger for en mer bærekraftig verden.Vi har hatt styreleder i FNs Principles for Responsible Investment (UNPRI) Martin Skancke og styreleder i Norsk forum for ansvarlige og bærekraftige investeringer (Norsif) Janicke Scheele på besøk. Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge, er programleder.

51 MINAUG 7
Comments
Episode 18: Bærekraftige investeringer og bransjeinitiativ innen finans.

Episode 17: Bærekraftig vekst og verdikjede

Vil økonomisk vekst være normen framover? Eller er det andre måter å skape økonomisk utvikling og arbeidsplasser på? Hva betyr en bærekraftig vekst?Hva er egentlig en «verdi- eller leverandørkjede» og hvilke løsninger har vi for å få det til? Bærekraftspoddens gjester daglig leder Heidi Furustøl i Etisk Handel Norge og daglig leder Annabelle Lefébure-Henriksen i Fairtrade Norge gir oss svarene i samtale med programleder Kim N. Gabrielli. Han er assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

46 MINJUN 18
Comments
Episode 17: Bærekraftig vekst og verdikjede

Episode 16: Bærekraftige matsystemer og kosthold for barn og unge

I denne utgaven av Bærekraftspodden stårbærekraftige matkjeder i sentrum. Bærekraftsmålene 2 om bærekraftige matsystemer og mål 12 om ansvarlig forbruk og produksjongår som en rød tråd mellom podden. I dialog med Per Roskifte fra NorgesGruppen og Olav Kjørven fra EAT diskuterer programleder Kim N. Gabrielli fra UNICEF pris på mat, forbud mot energidrikk og regulering av markedsføring av usunn mat og drikke mot barn. Ønsker næringslivet flere reguleringer velkommen? Er selvregulering av markedsføring i bransjen tilstrekkelig? Hva gjør Norgsgruppen selskaper som Kiwi, Meny og Joker for å bidra til at barn og foreldre spiser sunnere? Og har UNICEF rett når de ber Regjeringen innføre 18års-grense på energidrikk? Per Roskifte er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NorgesGruppen, Olav Kjørven er Chief Strategic Officer i EAT og Kim N. Gabrielli er assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

54 MINMAY 22
Comments
Episode 16: Bærekraftige matsystemer og kosthold for barn og unge

Episode 15: Vaksinemotstand, virusfengsel og obligatorisk vaksinering i Norge

Denne episoden handler om bærekraftsmål 3 om bedre helse og vaksiner. Barnevaksinasjonsprogrammet i Norge er testet ut i mange år. Likevel er det fortsatt ikke 100 prosent av barn i Norge som blir vaksinert og det er stor regionale og lokale forskjeller: I Oslo varierer vaksinedekningen fra bydel til bydel, mens det er forskjeller i Kommune-Norge. Aftenpostens Ingeborg Senneset og lege Kaveh Rashidi diskuterer om vi trenger obligatorisk vaksinering for barn i Norge. Kaveh tviler, Ingeborg er sikker i sin sak. Eller kanskje vi i det minste trenger obligatorisk vaksinering for helsepersonell? Og hva gjør vi med barn som ikke kan bli vaksinert? Kaveh snakker om vaksinemotstandere, mens Ingeborg begrepet «virusfengsel». Vil du lære hva virusfengsel betyr eller høre svarene på spørsmålene over er det bare å «tune» inn. Programleder er Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

45 MINAPR 30
Comments
Episode 15: Vaksinemotstand, virusfengsel og obligatorisk vaksinering i Norge

Episode 14: Opprørt Oslo-Raymond om klimaungdommen: Nok er nok!

Dagens episode setter bærekraftsmål nummer 11 bærekraftige byer og lokalsamfunn i sentrum. Hør en beveget og opprørt byrådsleder i Oslo Raymond Johansen snakke engasjert om barnebarn-generasjonen og hvorfor de har rett om mennesker på hans alder:«Nok er nok, nå har dere sittet på den grønne grein og brukt av mange av ressursene vi skal ha». Raymond er ikke overrasket over at deres barnebarn, Greta Thunberg og Penelope Leah nå tar til gatene med til dels hard kritikk av hans generasjon. Han innrømmer også at ingen Oslo-folk flyr […]. Og at det er fint at Oslo lufthavn ikke ligger innenfor kommunegrensene og at utslippene fra flytrafikken ikke teller inn på hovedstandens klimabudsjett. Programleder er assisterende generalsekretær i UNICEF Norge Kim N. Gabrielli.

39 MINAPR 17
Comments
Episode 14: Opprørt Oslo-Raymond om klimaungdommen: Nok er nok!

Episode 13: Er Norges mest bærekraftige merkevare opptatt av barn?

Hva skal til for å bli Norges mest bærekraftig merkevare? Sustainable Brand Index har spurt nordmenn flest og kåret årets vinner. I dagens Bærekraftspodden får vi besøk av grunnleggeren av Sustainable Brand Index Erik Hedén og bærekraftssjefen til selskapet som gikk av med seieren. Lurer du på hvilket selskap det er og hvorfor de gikk av med seieren – da er det bare å tune inn! Programleder er Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

47 MINAPR 2
Comments
Episode 13: Er Norges mest bærekraftige merkevare opptatt av barn?

Episode 12: Slå flere kommuner sammen! Kommunesammenslåinger er bærekraftige.

Kommunesammenslåing er en unik mulighet for å bruke bærekraftsmålene som en ledetråd, sier en engasjert Lene Conradi i dagens podkast. Hun er ordfører i Asker kommune og grunnleggende positiv til kommunesammenslåinger. Hun leder arbeidet for å slå Asker, Hurum og Røyken sammen til nye Asker kommune. Hør på dagens episode for å finne ut hvorfor hun mener kommunesammenslåinger er bærekraftige. Og for å finne ut hva hun mener bærekraft betyr konkret for barns oppvekstsvilkår, boligpolitikk og klima i Asker kommune. I dagens utgave leder assisterende generalsekretær Kim N. Gabrielli i UNICEF Norge oss gjennom en samtale om og et dypdykk i bærekraftsløsninger i Kommune-Norge.

38 MINMAR 22
Comments
Episode 12: Slå flere kommuner sammen! Kommunesammenslåinger er bærekraftige.

Episode 11: Likelønn nå! Flere kvinnelige gründere! #metoo – ta meg på alvor, ikke på rumpa!

Parolene i årets 8. mars-toget er mange. I dagens episode diskuterer vi kvinners utfordringer på arbeidsplassen. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), forsker ved CORE Center for Gender Equality Research Kjersti Misje Østbakken, stortingsrepresentant for SV Kari Elisabeth Kaski og hjelpepleier Christina Beck Jørgensen er våre gjester. Næringsministeren sier at vi må få flere kvinner inn i private jobber for å minske lønnsgapet mellom kvinner og menn. Forskeren sier at lønnsgapet er mer enn dobbelt så høyt blant de best lønnete, mens gapet er mye lavere blant de som tjener mindre. Episoden er et opptak av et arrangement i samarbeid mellom UNICEF Bærekraftspodden og FN-studentene i Oslo under UN Theme Week. Episoden er tatt opp på engelsk. Programleder er assisterende generalsekretær i UNICEF Norge Kim N. Gabrielli.

55 MINMAR 8
Comments
Episode 11: Likelønn nå! Flere kvinnelige gründere! #metoo – ta meg på alvor, ikke på rumpa!