title

Lindgren & Sihvonen

Yle Areena

0
Followers
1
Plays
Lindgren & Sihvonen

Lindgren & Sihvonen

Yle Areena

0
Followers
1
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

Latest Episodes

Urheilusta ja teatterista – vieraana näyttelijä Jukka Puotila

Yli 30-vuotisen uran Suomen Kansallisteatterissa tehnyt näyttelijä Jukka Puotila on syntynyt samana vuonna kuin televisio tuli Suomeen. Puotila on intohimoinen penkkiurheilija, jolle etenkin hiihdon, ampumahiihdon ja yleisurheilun kaltaiset yksilölajit ovat rakkaimpia. Mitä yhteistä on urheilulla ja teatterilla? Esiintyykö urheilija näyttelijän lailla, ja onko urheilun draamassa jotain sellaista johon teatteri tai elokuva ei yletä? Entä miten Turkan oppilaanakin opiskellut Puotila näkee Me Too -liikkeen käynnistämän keskustelun ohjaajien ja valmentajien vallankäytöstä? Väittelyissä Pelaajayhdistyksen ja Liigan kompromissi, VAR-tarkistusten paitsiokysymys sekä naisjääkiekkoilijoiden palkat.

57 MIN4 d ago
Comments
Urheilusta ja teatterista – vieraana näyttelijä Jukka Puotila

Tuuli Tokion tiellä – vieraana purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén

Lontoon 2012 kesäolympialaisten hopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén (s. 1983) on kilpaillut purjelautailun olympialuokassa RS:X kansainvälisellä tasolla vuodesta 2006 lähtien. Hänet valittiin olympiavuonna 2012 myös Vuoden urheilijaksi. Lindgren & Sihvonen käyvät Petäjä-Sirénin kanssa läpi edellisillan Urheilugaalan tapahtumia sekä pohtivat Vuoden urheilija -tunnustuksen merkitystä urheilijoille ja urheilulajeille. Viime syksyn MM-kisoissa olympiapaikan Tokioon varmistaneelta Petäjä-Siréniltä kuullaan luonnollisesti myös purjelautailun vaatimista ominaisuuksista sekä RS:X-luokan kilpailujen rakenteesta ja luonteesta. Väittelyissä Vuoden jääkiekkoilija Marko Anttila, Bryggaren ja Kyrön huippu-urheilukritiikki sekä Federico Valverden taktinen virhe.

57 MIN1 w ago
Comments
Tuuli Tokion tiellä – vieraana purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén

Urheilun unohtumaton ääni – vieraana selostajalegenda Juha Jokinen

Vuosikymmenen viimeisen lähetyksen juhlavieraaksi saapuu Urheiluruudun ikoninen tv-kasvo ja yksi suomalaisen urheiluhistorian tutuimmista äänistä: Juha Jokinen. Vuonna 1937 syntynyt Jokinen on yksi suomalaisen urheiluselostuksen ja erityisesti tv-selostuksen pioneereja, jonka ääni välitti suomalaiskoteihin lukuisia 1900-luvun merkittävimpiä urheilutapahtumia. Vuoden 2014 Urheilugaalassa hänet palkittiin työstään Urheilun sinivalkoiset äänet -tunnustuksella yhdessä viiden muun selostajan kanssa. Jokinen muistetaan etenkin työstään suunnistuksen Jukolan viestin, F1:n, jääkiekon sekä tenniksen parissa, mutta myös monista kesä- ja talviolympialaisten selostuksistaan. Juha Jokisen kanssa palataan lähetyksessä suomalaisen tv-selostuskulttuurin alkuvuosiin, hänen työskentelytapoihinsa sekä ajatuksiin kollegoista ja aikalaisista. Millaista oli yhteistyö esimerkiksi Pentti Salmen, Anssi Kukkosen tai Seppo Kannaksen kanssa? Entä millaisia tuntoja Jokisessa herättävät tallenteet omista selostuksista mm. Lake Placidin, Los Angelesin ja Soulin olympialaisista? Miten Yleisradion selostajalegenda kommentoi urheilun nykyistä selostuskulttuuria 2010-luvun lähestyessä loppuaan?

57 MIN2019 DEC 20
Comments
Urheilun unohtumaton ääni – vieraana selostajalegenda Juha Jokinen

Rion pettymyksestä kahteen MM-kultaan – vieraana ratakelaaja Amanda Kotaja

Amanda Kotaja on Leo-Pekka Tähden ohella Suomen suurimpia parayleisurheilun tähtiä. 24-vuotias voitti marraskuussa toisen 100 metrin ratakelauksen maailmanmestaruutensa Dubain MM-kisoissa. Pyörätuolikelauksen T54-luokassa kilpailevalla Kotajalla on nyt yhteensä 13 MM- ja EM-mitalia, ja ensi vuonna Tokion paralympialaisissa tähtäimessä on myös olympiakulta päämatkalla 100 metrillä. Millainen oli Kotajan MM-kultaan päättynyt kausi ja millainen merkitys kelaustekniikkaan on ollut Leo-Pekka Tähden kustomoimilla lyöntikapuloilla, joilla Kotaja kilpaili nyt ensimmäistä kertaa arvokisoissa? Mihin syihin Kotajan mielestä perustuu se että Suomesta tulee niin kovia kelaajia, vaikka paraurheilun resurssit eivät ole monen suuremman maan tasolla? Mikä merkitys puolestaan Kotajalle oli Rion paralympialaisten 100 metrin kuudenteen sijaan päättyneellä kisalla, jota hän kutsuu uransa suurimmaksi pettymykseksi? Väittelyissä jatkoaika.comin taklausleirit, Wadan Venäjä-päätös sekä Kristiina Mäkelän taloushuolet.

57 MIN2019 DEC 13
Comments
Rion pettymyksestä kahteen MM-kultaan – vieraana ratakelaaja Amanda Kotaja

Kapteenin paluu Helsinkiin – vieraana Shawn Huff

Susijengin 35-vuotias kapteeni ja Torpan Poikien kasvatti Shawn Huff palasi täksi kaudeksi kotimaiseen Korisliigaan 11 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. ToPo:sta ja Espoon Hongasta maailmalle ponnistanut Huff ehti edustaa kahdeksaa seuraa neljässä eri maassa ennen toukokuussa 2019 solmittua kolmen vuoden sopimusta Helsinki Seagullsin kanssa. Mikä on Huffin mielestä ollut avain Korisliigaa johtavan Seagullsin kovaan liitoon syyskaudella? Mihin perustuu Gullsin pelaajiston tasaisuus pistetilastoissa sekä tehokkuus erityisesti koriin johtaneissa syötöissä ja pallonmenetysten minimoinnissa? Entä miten Eurooppaa yli vuosikymmenen kiertänyt korisammattilainen arvioi kotimaisten liigapelien tunnelmaa? Miesten A-maajoukkueen Susijengin kapteenina vuodesta 2015 toiminut Huff on pelannut toiseksi eniten miesten A-maaotteluita, edellään vain Seagulls-joukkuetoveri Tuukka Kotti. Miksi juuri Huff päätyi täyttämään maajoukkuepelit lopettaneen korislegenda Hanno Möttölän saappaat kapteenina? Entä mitä maajoukkuekapteenin tehtävät Huffille merkitsevät, kentällä ja sen ulkopuolella? Väittelyissä Sean Bergenheimin Babcock-Marner -kommentit, Lauri Markkasen alavireinen alkukausi sekä Megan Rapinoen pettymys miesfutiksen supertähtiin.

57 MIN2019 DEC 6
Comments
Kapteenin paluu Helsinkiin – vieraana Shawn Huff

Hiihtäjästä asiantuntijaksi – vieraana Kalle Lassila

Hiihtovalmentaja ja entinen maajoukkuehiihtäjä Kalle Lassila on monille tuttu hillityn analyyttisestä otteestaan Yle Urheilun maastohiihdon asiantuntijana ja televisiokommentaattorina. Millainen oli sprinttihiihtäjänä kunnostautuneen Lassilan oma ura kilpahiihtäjänä? Lassila ehti urallaan 2005-2016 edustaa Suomea kolmissa MM-kisoissa sekä Vancouverin 2010 talviolympialaisissa, joissa hän oli perinteisen sprintin 10. sijallaan parhaiten menestynyt mieshiihtäjämme. Miten Lassila arvioi Rukan maailmancup-viikonlopun aattona Suomen hiihtomaajoukkueiden nykytilaa sekä erityisesti kirkkaimpien hiihtotähtiemme Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken valmistautumista tulevaan kauteen? Millaisia asioita Lassila toivoisi hiihtomaajoukkueen tekevän vielä nykyistä paremmin? Seefeldin MM-kisoissa kiistat urheilijoiden ja huoltoryhmien välillä saivat paljon julkisuutta, mutta millainen henki Lassilan tietojen mukaan maajoukkueessa tällä hetkellä vallitsee? Väittelyissä hiih...

57 MIN2019 NOV 29
Comments
Hiihtäjästä asiantuntijaksi – vieraana Kalle Lassila

Huuhkajaveljesten futisäiti – vieraana Anna-Liisa Tilus

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue teki historiaa varmistamalla EM-lopputurnauspaikan voitolla Liechtensteinista, mutta toisenlaista historiaa nähtiin Kreikka-ottelussa, kun avauskokoonpanossa toppariparina pelasivat 25-vuotias Sauli Väisänen sekä hänen 22-vuotias pikkuveljensä Leo Väisänen. Italiassa ja Hollannissa ammatikseen jalkapalloilevien Väisäsen veljesten pelaajapolkuja maailmalle sekä maajoukkueen keskuspuolustajiksi pohtii lähetyksessä heidän äitinsä, Yleisradion tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus. Millaista on futisvanhemmuus ja omien lasten futisunelmien mahdollistaminen arjessa? Miltä äidistä tuntui nähdä molemmat pojat samaan aikaan kentällä miesten A-maajoukkueen toppariparina? Ketä muita keskeisiä henkilöitä Tilus nostaa esiin Saulin ja Leon juniorivuosilta? Väittelyissä Töölön pitch invasion, Tottenham-kannattajien Mour-inho sekä maajoukkueuransa päättäneiden pelaajien mahdollinen paluu Huuhkajiin.

57 MIN2019 NOV 22
Comments
Huuhkajaveljesten futisäiti – vieraana Anna-Liisa Tilus

Huuhkajat historian kynnyksellä – vieraana Joel Pohjanpalo

Nytkö viimeinkin? Suomen miesten jalkapallomaajoukkueella on perjantaina 15. marraskuuta mahdollisuus selvitä ensimmäistä kertaa arvokisojen lopputurnaukseen – 32:n epäonnistuneen MM- ja EM-karsinnan jälkeen. Huuhkajia vastaan Töölön jalkapallostadionin tekonurmella asettuu lohkojumbo Liechtenstein, ja voitto sinetöisi lohkopaikan kesän 2020 EM-kisoihin. Pitkän ja vaikean loukkaantumisen jälkeen Huuhkajiin lokakuussa palannut hyökkääjä Joel Pohjanpalo ei kuitenkaan ole historiallisessa ottelussa kentällä. Harjoitukset Talin uudella tekonurmella johtivat nilkan nivelsiteen repeämään. Bayer Leverkusenin kärkipelaaja jäi silti joukkueen mukana Suomeen ja kannustaa Huuhkajia perjantaina katsomosta käsin. Miten kova paikka hyökkääjälle on sivuun jääminen historiallisesta ottelusta? Millaiseksi Pohjanpalo kuvaa omaa rooliaan Huuhkajissa, kemiaansa Teemu Pukin kanssa sekä omia vahvuuksiaan hyökkääjänä? Entä mistä johtuu Pohjanpalon mielestä maajoukkueen nousu parissa vuodessa pohjamudista kisojen kynnykselle? Lindgren & Sihvonen jututti ilmalastassa paikalle linkuttanutta Pohjanpaloa joukkueen hotellissa Kalastajatorpalla. Väittelyissä poikkeuksellisesti vain yksi aihe, Huuhkajien ”sukupolvien unelma”, jonka väittelyvoittajan ratkaisee Yle Puheen Twitter-tilin äänestys.

57 MIN2019 NOV 15
Comments
Huuhkajat historian kynnyksellä – vieraana Joel Pohjanpalo

Pelin nimeen – vieraana kirjailija Kjell Westö

"Lapsena olin varsinainen urheiluhullu, ja urheilulla oli ratkaiseva merkitys suomalaiselle identiteetilleni", kirjoittaa Kjell Westö kirjailijatoverilleen Juha Itkoselle äskettäin julkaistussa 7+7 -kirjeenvaihtokirjassa (Otava, 2019). Westö on pelannut nuorena käsipalloa Sparta IF:n riveissä sekä höntsäillyt jalkapalloa mm. Zoomin, FC Kynän, FC Tavastian ja Hufvudstadsbladetin joukkueissa. Lapsuuden pihapelit taas opettivat suomenruotsalaiselle pikkupojalle niin suomea kuin pelin kieltä. Suvun todelliset jalkapalloilijat ovat kuitenkin löytyneet kirjailijan ympäriltä: hänen isänsä John Eric, Werder Bremenin organisaatioon 17-vuotiaana lähtenyt poikansa Benjamin, veljensä Mårten sekä etenkin kaksi Suomen mestaruutta HJK:ssa voittanut veljenpoikansa Johannes olivat lähellä kansallista huippua. Lopulta kenenkään kohtalona ei kuitenkaan ollut futisura, mutta mitä heidän kokemuksensa ovat Westölle kertoneet futismaailmasta? Entä millaista on mm. HIFK:ta, HJK:ta, Barcelonaa, Arsenalia ja Argentiinaa kannattaneen Westön urheilufanius tänä päivänä? Väittelyissä Mario Balotellin tapaus, Kaisa Mäkäräisen toive sekä urheilijoiden verotiedot.

57 MIN2019 NOV 8
Comments
Pelin nimeen – vieraana kirjailija Kjell Westö

Ringeten ja jääkiekon tuplataituri – vieraana Susanna Tapani

26-vuotias Susanna Tapani on ringeten kolminkertainen maailmanmestari sekä jääkiekon viisinkertainen arvokisamitalisti. Kevään 2019 jääkiekon MM-kotikisoissa Tapani iski maalit sekä välierässä Kanadaa vastaan että finaalin jatkoajalle vieneen tasoituksen Yhdysvaltoja vastaan. Moni muistaa ottelusta kuitenkin erityisesti Jenni Hiirikosken hylätyn jatkoaikamaalin, Suomen “kahdeksan minuutin maailmanmestaruuden” sekä Tapanin epäonnistuneen yrityksen voittomaalikilpailussa, jonka myötä Yhdysvallat sinetöi lopulta voittonsa. Mitä Susanna Tapani miettii itse tuosta rankkarista, jota kertoo harjoitelleensa jopa kahden vuoden ajan? Miltä Suomen kotikisojen esitykset lajin mahtimaita Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan tuntuvat runsaan puolen vuoden jälkeen? Entä onko tasoero Pohjois-Amerikkaan aidosti kaventunut ja missä? Tällä kaudella Naisten Liigasta miesten puolelle TPS:n B-nuorten akatemiajoukkueeseen vaihtanut Tapani kertoo myös millaisiksi kokee eron miesten ja naisten jääkiekon välillä. Väittelyissä jääkiekkoilijoiden kaapistatulo, Uefan sakot Bulgarialle sekä naisten jääkiekon taklaussäännöt.

58 MIN2019 NOV 1
Comments
Ringeten ja jääkiekon tuplataituri – vieraana Susanna Tapani

Latest Episodes

Urheilusta ja teatterista – vieraana näyttelijä Jukka Puotila

Yli 30-vuotisen uran Suomen Kansallisteatterissa tehnyt näyttelijä Jukka Puotila on syntynyt samana vuonna kuin televisio tuli Suomeen. Puotila on intohimoinen penkkiurheilija, jolle etenkin hiihdon, ampumahiihdon ja yleisurheilun kaltaiset yksilölajit ovat rakkaimpia. Mitä yhteistä on urheilulla ja teatterilla? Esiintyykö urheilija näyttelijän lailla, ja onko urheilun draamassa jotain sellaista johon teatteri tai elokuva ei yletä? Entä miten Turkan oppilaanakin opiskellut Puotila näkee Me Too -liikkeen käynnistämän keskustelun ohjaajien ja valmentajien vallankäytöstä? Väittelyissä Pelaajayhdistyksen ja Liigan kompromissi, VAR-tarkistusten paitsiokysymys sekä naisjääkiekkoilijoiden palkat.

57 MIN4 d ago
Comments
Urheilusta ja teatterista – vieraana näyttelijä Jukka Puotila

Tuuli Tokion tiellä – vieraana purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén

Lontoon 2012 kesäolympialaisten hopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén (s. 1983) on kilpaillut purjelautailun olympialuokassa RS:X kansainvälisellä tasolla vuodesta 2006 lähtien. Hänet valittiin olympiavuonna 2012 myös Vuoden urheilijaksi. Lindgren & Sihvonen käyvät Petäjä-Sirénin kanssa läpi edellisillan Urheilugaalan tapahtumia sekä pohtivat Vuoden urheilija -tunnustuksen merkitystä urheilijoille ja urheilulajeille. Viime syksyn MM-kisoissa olympiapaikan Tokioon varmistaneelta Petäjä-Siréniltä kuullaan luonnollisesti myös purjelautailun vaatimista ominaisuuksista sekä RS:X-luokan kilpailujen rakenteesta ja luonteesta. Väittelyissä Vuoden jääkiekkoilija Marko Anttila, Bryggaren ja Kyrön huippu-urheilukritiikki sekä Federico Valverden taktinen virhe.

57 MIN1 w ago
Comments
Tuuli Tokion tiellä – vieraana purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén

Urheilun unohtumaton ääni – vieraana selostajalegenda Juha Jokinen

Vuosikymmenen viimeisen lähetyksen juhlavieraaksi saapuu Urheiluruudun ikoninen tv-kasvo ja yksi suomalaisen urheiluhistorian tutuimmista äänistä: Juha Jokinen. Vuonna 1937 syntynyt Jokinen on yksi suomalaisen urheiluselostuksen ja erityisesti tv-selostuksen pioneereja, jonka ääni välitti suomalaiskoteihin lukuisia 1900-luvun merkittävimpiä urheilutapahtumia. Vuoden 2014 Urheilugaalassa hänet palkittiin työstään Urheilun sinivalkoiset äänet -tunnustuksella yhdessä viiden muun selostajan kanssa. Jokinen muistetaan etenkin työstään suunnistuksen Jukolan viestin, F1:n, jääkiekon sekä tenniksen parissa, mutta myös monista kesä- ja talviolympialaisten selostuksistaan. Juha Jokisen kanssa palataan lähetyksessä suomalaisen tv-selostuskulttuurin alkuvuosiin, hänen työskentelytapoihinsa sekä ajatuksiin kollegoista ja aikalaisista. Millaista oli yhteistyö esimerkiksi Pentti Salmen, Anssi Kukkosen tai Seppo Kannaksen kanssa? Entä millaisia tuntoja Jokisessa herättävät tallenteet omista selostuksista mm. Lake Placidin, Los Angelesin ja Soulin olympialaisista? Miten Yleisradion selostajalegenda kommentoi urheilun nykyistä selostuskulttuuria 2010-luvun lähestyessä loppuaan?

57 MIN2019 DEC 20
Comments
Urheilun unohtumaton ääni – vieraana selostajalegenda Juha Jokinen

Rion pettymyksestä kahteen MM-kultaan – vieraana ratakelaaja Amanda Kotaja

Amanda Kotaja on Leo-Pekka Tähden ohella Suomen suurimpia parayleisurheilun tähtiä. 24-vuotias voitti marraskuussa toisen 100 metrin ratakelauksen maailmanmestaruutensa Dubain MM-kisoissa. Pyörätuolikelauksen T54-luokassa kilpailevalla Kotajalla on nyt yhteensä 13 MM- ja EM-mitalia, ja ensi vuonna Tokion paralympialaisissa tähtäimessä on myös olympiakulta päämatkalla 100 metrillä. Millainen oli Kotajan MM-kultaan päättynyt kausi ja millainen merkitys kelaustekniikkaan on ollut Leo-Pekka Tähden kustomoimilla lyöntikapuloilla, joilla Kotaja kilpaili nyt ensimmäistä kertaa arvokisoissa? Mihin syihin Kotajan mielestä perustuu se että Suomesta tulee niin kovia kelaajia, vaikka paraurheilun resurssit eivät ole monen suuremman maan tasolla? Mikä merkitys puolestaan Kotajalle oli Rion paralympialaisten 100 metrin kuudenteen sijaan päättyneellä kisalla, jota hän kutsuu uransa suurimmaksi pettymykseksi? Väittelyissä jatkoaika.comin taklausleirit, Wadan Venäjä-päätös sekä Kristiina Mäkelän taloushuolet.

57 MIN2019 DEC 13
Comments
Rion pettymyksestä kahteen MM-kultaan – vieraana ratakelaaja Amanda Kotaja

Kapteenin paluu Helsinkiin – vieraana Shawn Huff

Susijengin 35-vuotias kapteeni ja Torpan Poikien kasvatti Shawn Huff palasi täksi kaudeksi kotimaiseen Korisliigaan 11 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. ToPo:sta ja Espoon Hongasta maailmalle ponnistanut Huff ehti edustaa kahdeksaa seuraa neljässä eri maassa ennen toukokuussa 2019 solmittua kolmen vuoden sopimusta Helsinki Seagullsin kanssa. Mikä on Huffin mielestä ollut avain Korisliigaa johtavan Seagullsin kovaan liitoon syyskaudella? Mihin perustuu Gullsin pelaajiston tasaisuus pistetilastoissa sekä tehokkuus erityisesti koriin johtaneissa syötöissä ja pallonmenetysten minimoinnissa? Entä miten Eurooppaa yli vuosikymmenen kiertänyt korisammattilainen arvioi kotimaisten liigapelien tunnelmaa? Miesten A-maajoukkueen Susijengin kapteenina vuodesta 2015 toiminut Huff on pelannut toiseksi eniten miesten A-maaotteluita, edellään vain Seagulls-joukkuetoveri Tuukka Kotti. Miksi juuri Huff päätyi täyttämään maajoukkuepelit lopettaneen korislegenda Hanno Möttölän saappaat kapteenina? Entä mitä maajoukkuekapteenin tehtävät Huffille merkitsevät, kentällä ja sen ulkopuolella? Väittelyissä Sean Bergenheimin Babcock-Marner -kommentit, Lauri Markkasen alavireinen alkukausi sekä Megan Rapinoen pettymys miesfutiksen supertähtiin.

57 MIN2019 DEC 6
Comments
Kapteenin paluu Helsinkiin – vieraana Shawn Huff

Hiihtäjästä asiantuntijaksi – vieraana Kalle Lassila

Hiihtovalmentaja ja entinen maajoukkuehiihtäjä Kalle Lassila on monille tuttu hillityn analyyttisestä otteestaan Yle Urheilun maastohiihdon asiantuntijana ja televisiokommentaattorina. Millainen oli sprinttihiihtäjänä kunnostautuneen Lassilan oma ura kilpahiihtäjänä? Lassila ehti urallaan 2005-2016 edustaa Suomea kolmissa MM-kisoissa sekä Vancouverin 2010 talviolympialaisissa, joissa hän oli perinteisen sprintin 10. sijallaan parhaiten menestynyt mieshiihtäjämme. Miten Lassila arvioi Rukan maailmancup-viikonlopun aattona Suomen hiihtomaajoukkueiden nykytilaa sekä erityisesti kirkkaimpien hiihtotähtiemme Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken valmistautumista tulevaan kauteen? Millaisia asioita Lassila toivoisi hiihtomaajoukkueen tekevän vielä nykyistä paremmin? Seefeldin MM-kisoissa kiistat urheilijoiden ja huoltoryhmien välillä saivat paljon julkisuutta, mutta millainen henki Lassilan tietojen mukaan maajoukkueessa tällä hetkellä vallitsee? Väittelyissä hiih...

57 MIN2019 NOV 29
Comments
Hiihtäjästä asiantuntijaksi – vieraana Kalle Lassila

Huuhkajaveljesten futisäiti – vieraana Anna-Liisa Tilus

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue teki historiaa varmistamalla EM-lopputurnauspaikan voitolla Liechtensteinista, mutta toisenlaista historiaa nähtiin Kreikka-ottelussa, kun avauskokoonpanossa toppariparina pelasivat 25-vuotias Sauli Väisänen sekä hänen 22-vuotias pikkuveljensä Leo Väisänen. Italiassa ja Hollannissa ammatikseen jalkapalloilevien Väisäsen veljesten pelaajapolkuja maailmalle sekä maajoukkueen keskuspuolustajiksi pohtii lähetyksessä heidän äitinsä, Yleisradion tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus. Millaista on futisvanhemmuus ja omien lasten futisunelmien mahdollistaminen arjessa? Miltä äidistä tuntui nähdä molemmat pojat samaan aikaan kentällä miesten A-maajoukkueen toppariparina? Ketä muita keskeisiä henkilöitä Tilus nostaa esiin Saulin ja Leon juniorivuosilta? Väittelyissä Töölön pitch invasion, Tottenham-kannattajien Mour-inho sekä maajoukkueuransa päättäneiden pelaajien mahdollinen paluu Huuhkajiin.

57 MIN2019 NOV 22
Comments
Huuhkajaveljesten futisäiti – vieraana Anna-Liisa Tilus

Huuhkajat historian kynnyksellä – vieraana Joel Pohjanpalo

Nytkö viimeinkin? Suomen miesten jalkapallomaajoukkueella on perjantaina 15. marraskuuta mahdollisuus selvitä ensimmäistä kertaa arvokisojen lopputurnaukseen – 32:n epäonnistuneen MM- ja EM-karsinnan jälkeen. Huuhkajia vastaan Töölön jalkapallostadionin tekonurmella asettuu lohkojumbo Liechtenstein, ja voitto sinetöisi lohkopaikan kesän 2020 EM-kisoihin. Pitkän ja vaikean loukkaantumisen jälkeen Huuhkajiin lokakuussa palannut hyökkääjä Joel Pohjanpalo ei kuitenkaan ole historiallisessa ottelussa kentällä. Harjoitukset Talin uudella tekonurmella johtivat nilkan nivelsiteen repeämään. Bayer Leverkusenin kärkipelaaja jäi silti joukkueen mukana Suomeen ja kannustaa Huuhkajia perjantaina katsomosta käsin. Miten kova paikka hyökkääjälle on sivuun jääminen historiallisesta ottelusta? Millaiseksi Pohjanpalo kuvaa omaa rooliaan Huuhkajissa, kemiaansa Teemu Pukin kanssa sekä omia vahvuuksiaan hyökkääjänä? Entä mistä johtuu Pohjanpalon mielestä maajoukkueen nousu parissa vuodessa pohjamudista kisojen kynnykselle? Lindgren & Sihvonen jututti ilmalastassa paikalle linkuttanutta Pohjanpaloa joukkueen hotellissa Kalastajatorpalla. Väittelyissä poikkeuksellisesti vain yksi aihe, Huuhkajien ”sukupolvien unelma”, jonka väittelyvoittajan ratkaisee Yle Puheen Twitter-tilin äänestys.

57 MIN2019 NOV 15
Comments
Huuhkajat historian kynnyksellä – vieraana Joel Pohjanpalo

Pelin nimeen – vieraana kirjailija Kjell Westö

"Lapsena olin varsinainen urheiluhullu, ja urheilulla oli ratkaiseva merkitys suomalaiselle identiteetilleni", kirjoittaa Kjell Westö kirjailijatoverilleen Juha Itkoselle äskettäin julkaistussa 7+7 -kirjeenvaihtokirjassa (Otava, 2019). Westö on pelannut nuorena käsipalloa Sparta IF:n riveissä sekä höntsäillyt jalkapalloa mm. Zoomin, FC Kynän, FC Tavastian ja Hufvudstadsbladetin joukkueissa. Lapsuuden pihapelit taas opettivat suomenruotsalaiselle pikkupojalle niin suomea kuin pelin kieltä. Suvun todelliset jalkapalloilijat ovat kuitenkin löytyneet kirjailijan ympäriltä: hänen isänsä John Eric, Werder Bremenin organisaatioon 17-vuotiaana lähtenyt poikansa Benjamin, veljensä Mårten sekä etenkin kaksi Suomen mestaruutta HJK:ssa voittanut veljenpoikansa Johannes olivat lähellä kansallista huippua. Lopulta kenenkään kohtalona ei kuitenkaan ollut futisura, mutta mitä heidän kokemuksensa ovat Westölle kertoneet futismaailmasta? Entä millaista on mm. HIFK:ta, HJK:ta, Barcelonaa, Arsenalia ja Argentiinaa kannattaneen Westön urheilufanius tänä päivänä? Väittelyissä Mario Balotellin tapaus, Kaisa Mäkäräisen toive sekä urheilijoiden verotiedot.

57 MIN2019 NOV 8
Comments
Pelin nimeen – vieraana kirjailija Kjell Westö

Ringeten ja jääkiekon tuplataituri – vieraana Susanna Tapani

26-vuotias Susanna Tapani on ringeten kolminkertainen maailmanmestari sekä jääkiekon viisinkertainen arvokisamitalisti. Kevään 2019 jääkiekon MM-kotikisoissa Tapani iski maalit sekä välierässä Kanadaa vastaan että finaalin jatkoajalle vieneen tasoituksen Yhdysvaltoja vastaan. Moni muistaa ottelusta kuitenkin erityisesti Jenni Hiirikosken hylätyn jatkoaikamaalin, Suomen “kahdeksan minuutin maailmanmestaruuden” sekä Tapanin epäonnistuneen yrityksen voittomaalikilpailussa, jonka myötä Yhdysvallat sinetöi lopulta voittonsa. Mitä Susanna Tapani miettii itse tuosta rankkarista, jota kertoo harjoitelleensa jopa kahden vuoden ajan? Miltä Suomen kotikisojen esitykset lajin mahtimaita Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan tuntuvat runsaan puolen vuoden jälkeen? Entä onko tasoero Pohjois-Amerikkaan aidosti kaventunut ja missä? Tällä kaudella Naisten Liigasta miesten puolelle TPS:n B-nuorten akatemiajoukkueeseen vaihtanut Tapani kertoo myös millaisiksi kokee eron miesten ja naisten jääkiekon välillä. Väittelyissä jääkiekkoilijoiden kaapistatulo, Uefan sakot Bulgarialle sekä naisten jääkiekon taklaussäännöt.

58 MIN2019 NOV 1
Comments
Ringeten ja jääkiekon tuplataituri – vieraana Susanna Tapani
hmly
himalayaプレミアムへようこそ聴き放題のオーディオブックをお楽しみください。