title

Standard – Soundvenues hiphop-podcast

Soundvenue

3
Followers
0
Plays
Standard – Soundvenues hiphop-podcast
Standard – Soundvenues hiphop-podcast

Standard – Soundvenues hiphop-podcast

Soundvenue

3
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

Standard er et destillat af de fedeste tracks og vigtigste tendenser fra hiphoppens verden.Værterne Kristian Karl og Mads Viktor gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere hiphoppens dominerende rolle – også i mode, tv, film og overalt på internettet.

Latest Episodes

Post Malone sprænger sin egen lyd i luften på 'Hollywood's Beeding'

Post Malone skabte en af sidste års største succeser med det storstreamende album ‘Beerbongs & Bentleys’. Det var en udgivelse, der især dyrkede én slags sang, som rapperen lavede bedre end nogen anden: Den sørgmodige banger. Storladne, medrivende hiphop-sange, med en undertone af melankoli. Så hvad gør Posty på det nye album ‘Hollywood’s Bleeding’? Han tager sin hypersuccesfulde lyd, og sprænger den i tusind stykker. Men hvad sker der, når en af verdens største hiphopstjerner pludselig vil lave en masse nye ting? Fungerer sangene, der leger med highschool-punk, firserpop og psych-rock? Og hvad sker der for, at han har lavet en sang medbådeOzzy Osbourne og Travis Scott!? De spørgsmål diskuterer Standard-vært Kristian Karl med denne uges gæst Pelle Peter Jencel. Pelle Peter har længe været en hiphop-institution hos DR, hvor han har haft programmerne ‘Bas’ og ‘Sovsen’ samt den prisvindende podcast ‘Den Nye Stil’, som han er på Danmarkstour med lige nu. Han er desuden stor Post Malone-fan, og har også interviewet rapperen. Derudover: Kesi udgiver ep’en ‘888’, Pusha-T rapper om charcuteri og Stormzy har lavet endnu en banger. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Moodagent.

47 MIN3 days ago
Comments
Post Malone sprænger sin egen lyd i luften på 'Hollywood's Beeding'

Ask me anything: Standard svarer på lytternes spørgsmål

I dette afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast har vi prøvet noget helt nyt.I stedet for at vælge et tema, eller invitere en gæst, har værterne Kristian Karl og Mads Viktor nemlig svaret på lytternes spørgsmål. I dagene op til podcasten bad vi nemlig om jeres spørgsmål via Facebook og Instagram, og vi har modtaget bunkevis af dem. Både personlige, hiphop-relaterede, og, ja, straight up underlige. Lyt med, når Kristian Karl og Mads Viktor svarer på så forskellige ting som: Travis Scott eller ASAP Rocky? Hvad er det mest hiphop dyr? Hvad er de tre bedste Lil Wayne-wordplays? Og det mest uventede spørgsmål af dem alle: Er Kristian Karl sej? De spørgsmål – og mange, mange flere! – prøver værterne at svare på i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Derudover: Kanye har et gospel-album på vej, Azealia Banks går amok i Sverige – og Soundvenue annoncerer endagsfestivalen INPUT i Pumpehuset den 28. september. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

75 MIN1 weeks ago
Comments
Ask me anything: Standard svarer på lytternes spørgsmål

Brockhampton: Et boyband i eksistentiel krise

Alt var så godt for halvandet år siden! Brockhampton var båret frem af en bølge af hype, der skyldtes deres forfriskende tilgang til inklusion, optimisme og åbenhed. Den biseksuelle frontmand Kevin Abstract havde samlet et hold venner, han havde mødt på et internet-forum, og nu boede de sammen i ét stort hus, og skabte fremtidens hiphop. Troede vi! For siden er korthuset ramlet lidt. Det tonenangivende medlem Ameer Vann (der pryder forsiden på alle udgivelserne i Brockhamptons ‘Saturation’-trilogi) er smidt ud af gruppen efter anklager om seksuelt misbrug, kollektivet har holdt pause fra hinanden og de bor ikke længere sammen. Så hvordan håndterer Brockhampton deres eksistentielle krise på det nye album ‘Ginger’? Kan de forarbejde tabet af Ameer Vann, og finde tilbage til fortidens legesyge? Eller får vi endnu et dystert, fragmenteret værk som sidste års ‘Iridescence’? De sprørgsmål diskuterer vært Kristian Karl med denne uges gæst Emil Hansen i det nye afsnit at Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Emil Hansen er anmelder og skribent hos Soundvenue, og har både anmeldt ‘Ginger’ samt Brockhamptons livekoncert på dette års Roskilde Festival. Derudover: G Perico er den mest undervurderede westcoast-rapper, Missy Elliott er tilbage og Tessa fortsætter sin stærke stime. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Sprite.

38 MIN2 weeks ago
Comments
Brockhampton: Et boyband i eksistentiel krise

Er Young Thug klar til at blive stjernen, han er født til at være?

Young Thug er en ikonisk rapper. Han har skabt fantastiske sange som ‘Danny Glover’ og ‘Lifestyle’, og klassiske album som ‘Barter 6’ eller ‘Beautiful Thugger Girls’ samt legendariske mixtapes som ‘Slime Season’-serien. Og så har han skabt store momenter, som da han poserede i en kjole på ‘Jeffery’-coveret, eller ændrede navn til SEX. Han er en unik og original karakter, der har sat et stort præg på hiphoppen. Men det er alligevel som om, der har manglet noget – der har manglet det der store værk, der når et bredere publikum, og for alvor gør ham til superstjerne. Er rapperens nye album, ‘So Much Fun’, udgivelsen, der tager ham til næste niveau? Polerer Young Thug sine underlige sider væk, og går mainstream? Eller er det her endnu et skridt i en mere eksperimenterende retning? De spørgsmål diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast, hvor de desuden også går i dybden med Young Thugs karriere, og snakker om, hvorfor han er så elsket og efterlignet. Derudover: ASAP Rocky er blevet dømt, Meek Mills kamp mod retssystemet er blevet til en dokumentarserie – og så overrasker Mads Viktor sin medvært Kristian Karl med en XXXTentacion-kæde. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Sprite.

64 MIN3 weeks ago
Comments
Er Young Thug klar til at blive stjernen, han er født til at være?

Er Chance the Rappers bryllupsalbum en karriere-begravelse?

Chance the Rapper har altid været manden, der ikke kunne gøre noget galt. I begyndelsen af karrieren blev rapperens håbefulde musik på ‘Acid Rap’ set som en modvægt til Chicagos dystopiske drill-musik, derefter blev ‘Coloring Book’ hyldet for sin gospel-indflydelse og senest har han lignet en arving til dén soulede, reflekterede musik Kanye West lavede tidligt i karrieren. Så hvordan kan det være, at hiphopinternettet nu gør tykt nar af Chance, mens mange fans og anmeldere har vendt sig mod ham? Er bryllups-albummet ‘The Big Day’ simpelthen for sukkersødt? Eller er det i virkeligheden modigt af Chicago-rapperen, at lave et helt album om ægteskabets glæder? De spørgsmål diskuterer vært Kristian Karl og denne uges gæst, Niels Jul Bruun, i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Niels Jul Bruun er skribent og anmelder hos Soundvenue, hvor han har anmeldt Chance the Rappers album. Derudover: Drake udgiver et opsamlingsalbum, Burna Boy imponerer me...

39 MINAUG 14
Comments
Er Chance the Rappers bryllupsalbum en karriere-begravelse?

Fra Gilli-albummet til ASAP-sagen: Vi snakker sommeren 2019

Podcasten nåede lige at pakke tasken og tage på ferie, så gik hele hiphopverdenen amok. Først udgav Gilli sit længe ventede debutalbum ‘Kiko’, så endte Sverige og USA i en større konflikt omkring fængslingen af rapperen ASAP Rocky. Jep, det har været en brandvarm sommer – og nu er vi endelig klar til at vende det hele i Standard. For har Gilli lavet klassikeren, der cementerer hans status som en af de bedste danske hiphopkunstnere nogensinde? Fungerer han lige så godt i albumformat som på sine singler? Og prøver rapperen måske noget helt nyt på ‘Kiko’? De spørgsmål diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Og så gennemgår de selvfølgelig hele ASAP Rocky-sagen, samt sommerens andre store historier. Derudover: Chance the Rapper udgiver sit debutalbum, Lil Nas X slår en vild rekord – og Tyler, the Creator troller Funkmaster Flex med en freestyle om homoseksuel sex. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Faxe Kondi Booster – Black Edition.

60 MINAUG 6
Comments
Fra Gilli-albummet til ASAP-sagen: Vi snakker sommeren 2019

Sommer-special: Hvem er verdens bedste rapper lige nu?

Okay, egentlig er podcasten jo gået på sommerferie, men vi ville lige lave én lille special-episode. Denne uge kører der nemlig en artikelserie på Soundvenue.comom det største spørgsmål af dem alle: Hvem er verdens bedste nulevende rapper? Og det var vi selvfølgelig nødt til at være med til at diskutere! For hvemer egentlig den bedste rapper? Ikkebare hiphop-artist eller kunstner: Hvem er allerbedst på mikrofonen, når vi snakker flow, tekster, originalitet og karisma? Og ikke bare den bedste gennem tiden: Hvem har denlige nu? Det diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor denne uge i Standard – Soundvenues hiphop-podcast, og giver samtidig deres bud på hvilke rappere, der kunne være lige på nippet til det store spring. Dette er altså som sagt en særlig sommer-special, men i starten af august er podcasten officielt tilbage – god sommerferie så længe! Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange ...

41 MINJUL 10
Comments
Sommer-special: Hvem er verdens bedste rapper lige nu?

Roskilde Festival 2019: Et skelsættende hiphop-år

Det var et skelsættende år for hiphoppen på Roskilde Festival. For hvor sidste år blev domineret af Eminems første koncert på dansk jord, var 2019 præget af de unge rapstjerner, der er på toppen af scenen lige præcis nu. Folk som Cardi B og Travis Scott. Men kunne de unge hiphopkometer levere når det virkelig gjaldt? Har hele moshpitkulturen taget overhånd? Og hvor var de danske rappere egentlig? De spørgsmål diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor med denne uges gæster Niels Jul Bruun og Nicklas Krarup Larsen, der begge anmelder for Soundvenue, og som har set en masse af årets hiphopshows. Derudover snakker vi om: Wu-Tangs Orange fiasko, Sheck Wes’ forsøg på moshpit-magi og Hans Philips forvandling til en dansk Frank Ocean. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Faxe Kondi Booster – Black Edition.

34 MINJUL 7
Comments
Roskilde Festival 2019: Et skelsættende hiphop-år

Roskilde Festival-special: Kunne Cardi B klare Orange Scene?

Hun kom rent faktisk! Efter mange uger med rygter om en mulig aflysning kunne publikum på Roskilde Festival trække et lettelsens suk kvart over elleve onsdag aften. For her stod Cardi B endelig på Orange Scene. Men kunne hun så levere det altoverstrålende hiphopshow, som alle håbede på? Overskyggede de mange twerk-indlæg vokalen? Og var det lige lovlig billigt sluppet, at hun kun spillede i fyrre minutter? Det diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor i det nye afsnit af Standard–Soundvenues hiphop-podcast. Derudover: En helt speciel Roskilde Festival-update, hvor vi taler om Silvana Imams kontroversielle åbning af Orange Scene, Skeptas imponerende grime-magtdemonstration og (selvfølgelig) vejret. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Faxe Kondi Booster – Black Edition.

31 MINJUL 4
Comments
Roskilde Festival-special: Kunne Cardi B klare Orange Scene?

DaBaby, Megan Thee Stallion og co: Hvem er årets største talenter?

Hvert år kårer det amerikanske hiphop-magasin XXL årets Freshman-liste, et udvalg over 10 rappere, der bliver spået en stor fremtid. Listen er ikke altid lige præcis, men den giver et godt fingerpeg om, hvor kulturen er på vej hen. Sidste årvar udvalget eksempelvis præget af Soundcloud- og emorappere, hvilket (om end en smule forsinket) pegede ret tydeligt på, hvilken bevægelse der dominerede i 2018. Så hvad siger årets udvalg om hvor hiphoppen er på vej hen? Er det især rappere som DaBaby, Megan The Stallion og Gunna der peger på genrens fremtid? Og hvor betydningsfuldt er det, at der i år for første gang er hele tre kvindelige talenter på listen? De spørgsmål diskuterer vært Kristian Karl med denne uges gæst Astrid Storm i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Astrid Storm er A&R hos Universal, hvor hun blandt andet har signet de unge talenter Tessa, Michael Williams og Baby Bino. Men derudover er hun også bare en ekstremt nysgerrig og velinformeret hiphopekspert. Derudover: Vi analyserer hiphoppens nye, komiske stil, spørger os selv om Blueface er den nye Desiigner – og spiller et nyt viralt memerap-hit. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Faxe Kondi Booster – Black Edition.

38 MINJUL 2
Comments
DaBaby, Megan Thee Stallion og co: Hvem er årets største talenter?

Latest Episodes

Post Malone sprænger sin egen lyd i luften på 'Hollywood's Beeding'

Post Malone skabte en af sidste års største succeser med det storstreamende album ‘Beerbongs & Bentleys’. Det var en udgivelse, der især dyrkede én slags sang, som rapperen lavede bedre end nogen anden: Den sørgmodige banger. Storladne, medrivende hiphop-sange, med en undertone af melankoli. Så hvad gør Posty på det nye album ‘Hollywood’s Bleeding’? Han tager sin hypersuccesfulde lyd, og sprænger den i tusind stykker. Men hvad sker der, når en af verdens største hiphopstjerner pludselig vil lave en masse nye ting? Fungerer sangene, der leger med highschool-punk, firserpop og psych-rock? Og hvad sker der for, at han har lavet en sang medbådeOzzy Osbourne og Travis Scott!? De spørgsmål diskuterer Standard-vært Kristian Karl med denne uges gæst Pelle Peter Jencel. Pelle Peter har længe været en hiphop-institution hos DR, hvor han har haft programmerne ‘Bas’ og ‘Sovsen’ samt den prisvindende podcast ‘Den Nye Stil’, som han er på Danmarkstour med lige nu. Han er desuden stor Post Malone-fan, og har også interviewet rapperen. Derudover: Kesi udgiver ep’en ‘888’, Pusha-T rapper om charcuteri og Stormzy har lavet endnu en banger. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Moodagent.

47 MIN3 days ago
Comments
Post Malone sprænger sin egen lyd i luften på 'Hollywood's Beeding'

Ask me anything: Standard svarer på lytternes spørgsmål

I dette afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast har vi prøvet noget helt nyt.I stedet for at vælge et tema, eller invitere en gæst, har værterne Kristian Karl og Mads Viktor nemlig svaret på lytternes spørgsmål. I dagene op til podcasten bad vi nemlig om jeres spørgsmål via Facebook og Instagram, og vi har modtaget bunkevis af dem. Både personlige, hiphop-relaterede, og, ja, straight up underlige. Lyt med, når Kristian Karl og Mads Viktor svarer på så forskellige ting som: Travis Scott eller ASAP Rocky? Hvad er det mest hiphop dyr? Hvad er de tre bedste Lil Wayne-wordplays? Og det mest uventede spørgsmål af dem alle: Er Kristian Karl sej? De spørgsmål – og mange, mange flere! – prøver værterne at svare på i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Derudover: Kanye har et gospel-album på vej, Azealia Banks går amok i Sverige – og Soundvenue annoncerer endagsfestivalen INPUT i Pumpehuset den 28. september. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

75 MIN1 weeks ago
Comments
Ask me anything: Standard svarer på lytternes spørgsmål

Brockhampton: Et boyband i eksistentiel krise

Alt var så godt for halvandet år siden! Brockhampton var båret frem af en bølge af hype, der skyldtes deres forfriskende tilgang til inklusion, optimisme og åbenhed. Den biseksuelle frontmand Kevin Abstract havde samlet et hold venner, han havde mødt på et internet-forum, og nu boede de sammen i ét stort hus, og skabte fremtidens hiphop. Troede vi! For siden er korthuset ramlet lidt. Det tonenangivende medlem Ameer Vann (der pryder forsiden på alle udgivelserne i Brockhamptons ‘Saturation’-trilogi) er smidt ud af gruppen efter anklager om seksuelt misbrug, kollektivet har holdt pause fra hinanden og de bor ikke længere sammen. Så hvordan håndterer Brockhampton deres eksistentielle krise på det nye album ‘Ginger’? Kan de forarbejde tabet af Ameer Vann, og finde tilbage til fortidens legesyge? Eller får vi endnu et dystert, fragmenteret værk som sidste års ‘Iridescence’? De sprørgsmål diskuterer vært Kristian Karl med denne uges gæst Emil Hansen i det nye afsnit at Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Emil Hansen er anmelder og skribent hos Soundvenue, og har både anmeldt ‘Ginger’ samt Brockhamptons livekoncert på dette års Roskilde Festival. Derudover: G Perico er den mest undervurderede westcoast-rapper, Missy Elliott er tilbage og Tessa fortsætter sin stærke stime. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Sprite.

38 MIN2 weeks ago
Comments
Brockhampton: Et boyband i eksistentiel krise

Er Young Thug klar til at blive stjernen, han er født til at være?

Young Thug er en ikonisk rapper. Han har skabt fantastiske sange som ‘Danny Glover’ og ‘Lifestyle’, og klassiske album som ‘Barter 6’ eller ‘Beautiful Thugger Girls’ samt legendariske mixtapes som ‘Slime Season’-serien. Og så har han skabt store momenter, som da han poserede i en kjole på ‘Jeffery’-coveret, eller ændrede navn til SEX. Han er en unik og original karakter, der har sat et stort præg på hiphoppen. Men det er alligevel som om, der har manglet noget – der har manglet det der store værk, der når et bredere publikum, og for alvor gør ham til superstjerne. Er rapperens nye album, ‘So Much Fun’, udgivelsen, der tager ham til næste niveau? Polerer Young Thug sine underlige sider væk, og går mainstream? Eller er det her endnu et skridt i en mere eksperimenterende retning? De spørgsmål diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast, hvor de desuden også går i dybden med Young Thugs karriere, og snakker om, hvorfor han er så elsket og efterlignet. Derudover: ASAP Rocky er blevet dømt, Meek Mills kamp mod retssystemet er blevet til en dokumentarserie – og så overrasker Mads Viktor sin medvært Kristian Karl med en XXXTentacion-kæde. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Sprite.

64 MIN3 weeks ago
Comments
Er Young Thug klar til at blive stjernen, han er født til at være?

Er Chance the Rappers bryllupsalbum en karriere-begravelse?

Chance the Rapper har altid været manden, der ikke kunne gøre noget galt. I begyndelsen af karrieren blev rapperens håbefulde musik på ‘Acid Rap’ set som en modvægt til Chicagos dystopiske drill-musik, derefter blev ‘Coloring Book’ hyldet for sin gospel-indflydelse og senest har han lignet en arving til dén soulede, reflekterede musik Kanye West lavede tidligt i karrieren. Så hvordan kan det være, at hiphopinternettet nu gør tykt nar af Chance, mens mange fans og anmeldere har vendt sig mod ham? Er bryllups-albummet ‘The Big Day’ simpelthen for sukkersødt? Eller er det i virkeligheden modigt af Chicago-rapperen, at lave et helt album om ægteskabets glæder? De spørgsmål diskuterer vært Kristian Karl og denne uges gæst, Niels Jul Bruun, i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Niels Jul Bruun er skribent og anmelder hos Soundvenue, hvor han har anmeldt Chance the Rappers album. Derudover: Drake udgiver et opsamlingsalbum, Burna Boy imponerer me...

39 MINAUG 14
Comments
Er Chance the Rappers bryllupsalbum en karriere-begravelse?

Fra Gilli-albummet til ASAP-sagen: Vi snakker sommeren 2019

Podcasten nåede lige at pakke tasken og tage på ferie, så gik hele hiphopverdenen amok. Først udgav Gilli sit længe ventede debutalbum ‘Kiko’, så endte Sverige og USA i en større konflikt omkring fængslingen af rapperen ASAP Rocky. Jep, det har været en brandvarm sommer – og nu er vi endelig klar til at vende det hele i Standard. For har Gilli lavet klassikeren, der cementerer hans status som en af de bedste danske hiphopkunstnere nogensinde? Fungerer han lige så godt i albumformat som på sine singler? Og prøver rapperen måske noget helt nyt på ‘Kiko’? De spørgsmål diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Og så gennemgår de selvfølgelig hele ASAP Rocky-sagen, samt sommerens andre store historier. Derudover: Chance the Rapper udgiver sit debutalbum, Lil Nas X slår en vild rekord – og Tyler, the Creator troller Funkmaster Flex med en freestyle om homoseksuel sex. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Faxe Kondi Booster – Black Edition.

60 MINAUG 6
Comments
Fra Gilli-albummet til ASAP-sagen: Vi snakker sommeren 2019

Sommer-special: Hvem er verdens bedste rapper lige nu?

Okay, egentlig er podcasten jo gået på sommerferie, men vi ville lige lave én lille special-episode. Denne uge kører der nemlig en artikelserie på Soundvenue.comom det største spørgsmål af dem alle: Hvem er verdens bedste nulevende rapper? Og det var vi selvfølgelig nødt til at være med til at diskutere! For hvemer egentlig den bedste rapper? Ikkebare hiphop-artist eller kunstner: Hvem er allerbedst på mikrofonen, når vi snakker flow, tekster, originalitet og karisma? Og ikke bare den bedste gennem tiden: Hvem har denlige nu? Det diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor denne uge i Standard – Soundvenues hiphop-podcast, og giver samtidig deres bud på hvilke rappere, der kunne være lige på nippet til det store spring. Dette er altså som sagt en særlig sommer-special, men i starten af august er podcasten officielt tilbage – god sommerferie så længe! Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange ...

41 MINJUL 10
Comments
Sommer-special: Hvem er verdens bedste rapper lige nu?

Roskilde Festival 2019: Et skelsættende hiphop-år

Det var et skelsættende år for hiphoppen på Roskilde Festival. For hvor sidste år blev domineret af Eminems første koncert på dansk jord, var 2019 præget af de unge rapstjerner, der er på toppen af scenen lige præcis nu. Folk som Cardi B og Travis Scott. Men kunne de unge hiphopkometer levere når det virkelig gjaldt? Har hele moshpitkulturen taget overhånd? Og hvor var de danske rappere egentlig? De spørgsmål diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor med denne uges gæster Niels Jul Bruun og Nicklas Krarup Larsen, der begge anmelder for Soundvenue, og som har set en masse af årets hiphopshows. Derudover snakker vi om: Wu-Tangs Orange fiasko, Sheck Wes’ forsøg på moshpit-magi og Hans Philips forvandling til en dansk Frank Ocean. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Faxe Kondi Booster – Black Edition.

34 MINJUL 7
Comments
Roskilde Festival 2019: Et skelsættende hiphop-år

Roskilde Festival-special: Kunne Cardi B klare Orange Scene?

Hun kom rent faktisk! Efter mange uger med rygter om en mulig aflysning kunne publikum på Roskilde Festival trække et lettelsens suk kvart over elleve onsdag aften. For her stod Cardi B endelig på Orange Scene. Men kunne hun så levere det altoverstrålende hiphopshow, som alle håbede på? Overskyggede de mange twerk-indlæg vokalen? Og var det lige lovlig billigt sluppet, at hun kun spillede i fyrre minutter? Det diskuterer værterne Kristian Karl og Mads Viktor i det nye afsnit af Standard–Soundvenues hiphop-podcast. Derudover: En helt speciel Roskilde Festival-update, hvor vi taler om Silvana Imams kontroversielle åbning af Orange Scene, Skeptas imponerende grime-magtdemonstration og (selvfølgelig) vejret. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Faxe Kondi Booster – Black Edition.

31 MINJUL 4
Comments
Roskilde Festival-special: Kunne Cardi B klare Orange Scene?

DaBaby, Megan Thee Stallion og co: Hvem er årets største talenter?

Hvert år kårer det amerikanske hiphop-magasin XXL årets Freshman-liste, et udvalg over 10 rappere, der bliver spået en stor fremtid. Listen er ikke altid lige præcis, men den giver et godt fingerpeg om, hvor kulturen er på vej hen. Sidste årvar udvalget eksempelvis præget af Soundcloud- og emorappere, hvilket (om end en smule forsinket) pegede ret tydeligt på, hvilken bevægelse der dominerede i 2018. Så hvad siger årets udvalg om hvor hiphoppen er på vej hen? Er det især rappere som DaBaby, Megan The Stallion og Gunna der peger på genrens fremtid? Og hvor betydningsfuldt er det, at der i år for første gang er hele tre kvindelige talenter på listen? De spørgsmål diskuterer vært Kristian Karl med denne uges gæst Astrid Storm i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Astrid Storm er A&R hos Universal, hvor hun blandt andet har signet de unge talenter Tessa, Michael Williams og Baby Bino. Men derudover er hun også bare en ekstremt nysgerrig og velinformeret hiphopekspert. Derudover: Vi analyserer hiphoppens nye, komiske stil, spørger os selv om Blueface er den nye Desiigner – og spiller et nyt viralt memerap-hit. Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet. Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Faxe Kondi Booster – Black Edition.

38 MINJUL 2
Comments
DaBaby, Megan Thee Stallion og co: Hvem er årets største talenter?

Listen Now On Himalaya