title

SkitJakt - En Podcast om Jakt

Bartos Media AB

0
Followers
0
Plays
SkitJakt - En Podcast om Jakt
SkitJakt - En Podcast om Jakt

SkitJakt - En Podcast om Jakt

Bartos Media AB

0
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

Skitjakt är en podcast om jakt, naturupplevelser och ekologiskt kött.Huvudfokus är jakten, men vi pratar också om jaktutrustning och tillagning av det fällda viltet.Huvudmedverkande är:Kristian Bartos, reklamman samt relativt nybakad jägare.Erik Olofsson, jägare sedan barnsben och välkänd Sörmlandskrögare med fokus på vilt och närodlat.Ian Abrahamson, erfaren jägare och Jakt- och vapenhandlare.

Latest Episodes

Rädda BigGame, Hundjakt i minusgrader, Jaktgalan och termisk kikare från Guide

EI ett telefonspäckat avsnitt stämmer vi av med Erik som på distans berättar om jakt sen sist och ett dignande julbord. RÄDDA BigGame! Vi pratar med Jompen från Jakt är Jakt om deras initiativ att rädda det fantastiska jaktmagasinet BigGame från undergång. Ge bort en prenumeration till en jägarkamrat eller stöd på annat initiativet genom kikstarter. Jaktgalan Vi pratar med Ulrika Karlsson-Arne och stämmer av status på Extreme Huntress-tävlingen där Ulrika just nu ligger i topp i omröstningen. Ulrika berättar också om nya jobbet på Svenska Jägareförbundet samt summerar hur Jaktgalan 2019 fallit ut. Hundjakt i minusgrader Vi ringer också Daniel Ligné på Svenska Jägareförbundet och pratar hundjakt i minusgrader. Några av frågorna som får svar är: * Hur påverkas hunden? * Vilka raser tål kyla bäst? * Hur påverkas viltet? Dessutom pratar vi om status för Afrikanska Svinpestens spridning och den stora vargflock om 14 djur som spårats utanför Järvsö.

70 MIN1 w ago
Comments
Rädda BigGame, Hundjakt i minusgrader, Jaktgalan och termisk kikare från Guide

Steel Action, Hundmat under Jakt, högtflygande vilt

EBesök i studion av Lars Stiernbielke från Holmgrens Vapen och Jakt och Fritid. Lars har med sig en studsare från tyska Steel Action, rakrepetern HS i .308 WIN. Vi gillar vad vi ser, vapnet ser ut som en klassisk välmöblerad studsare med några finesser, rakrepetering, spänntangent och frästa picatinny-baser. STEEL ACTION Mekanism Kort klipp på YouTube STEEL ACTION Repetering Kort klipp på YouTube Vi pratar också igenom senaste tidens jakt, och svarar på lyssnarfrågor; Markus kommer med ett inspel om det vansliga med att ge hunden mat under pågående jakt. Vi stämmer av med Patrik på PrimaDog om vad man bör tänka på. Erik briljerar återigen och bjuder på en fantastisk matupplevelse, vaktel med fylling av gåslever, potatiscreme och en välmatchad Bourgogne. Eriks gåsleverfyllda vaktel. Makalöst. Gotländsk tryffel.

56 MIN3 w ago
Comments
Steel Action, Hundmat under Jakt, högtflygande vilt

Smaksensation, Nya Beretta 694, Öl och WeHunt

EEtt avsnitt i smaksensationernas tecken. Vi stämmer självklart av om och vad vi jagat sen sist. Erik bjuder in krögarkamratenSahand Sepehrazar som driver bl.a Restaurang ÄT i Nyköping och skärgårdskrogen Svärdsklova. Sahand bjuder på fantastisk mat på sörmländskt vilt och ger försmak på vad nyligen uppstartade bryggeriet Nyköping Brewing CO kommer att erbjuda i ölväg framöver. Ian har med sig en fin bössa från Beretta, den helt nylanserade sportingbössan 694. Både Kristian och Erik gillar den. Vi ringer dessutom upp Sofie på WeHunt och stämmer av hur lanseringen av deras uppgraderade GPS+ har gått och hur WeHunt Viltrapport har tagit emot av jägarsverige. Ett fullspäckat avsnitt!

62 MINNOV 8
Comments
Smaksensation, Nya Beretta 694, Öl och WeHunt

Kriminella Vapenhandlare, Lex Hedin, Smart kikarfäste och kalkoner.

EIan och Kristian är ensamma i studion. Först av allt avhandlar vi de jakter vi hunnit med sedan sist, fällt vilt och hundarbete står på tapeten. Vi avhandlar uppståndelsen i media kring "Jägaren" och "Vapenhandlaren" som via "jaktbutiker" försett den kriminella världen med vapen. Ian, som själv är vapenhandlare, ger sin syn på saken. Vår slutsats är att personen först och främst är kriminell och att polisen brustit i sin tillsyn. Vi uppdaterar om det som kallas "Lex Hedin", en lagändring som skall göra det lagligt att genomföra hemlig avlyssning vid misstanke om grovt jaktbrott. Kristian spånar lite och kikar i kristallkulan kring framtida vapenutveckling. Kanske är elektroniskt avfyrade vapen en möjlig utveckling? FORGOTTEN WEAPONS: REMINGTON EtronX. Snillen spekulerar: Är kalkoner ett attraktivt jaktvilt? Skulle vi vilja ha kalkon i Sverige? Ian har också med sig ett superintressant kikarsiktesfärste; Browning NOMAD från Dentler. Vi ser fram emot kommande jakter! På återhörande - SkitJakt!

65 MINOCT 31
Comments
Kriminella Vapenhandlare, Lex Hedin, Smart kikarfäste och kalkoner.

Karl Hedin-uppdatering, Gin & Tonic och Drevjaktssäsong

EVi stämmer av med Karl Hedin om hur hans situation har utvecklats sedan första gången vi pratade. Misstro mot rättssystemet, personliga agendor på åklagarsidan med rättsapparaten som hävstång och en massa annat diskuteras. Ian är med via tidsmaskin pch har med sig en fantastisk mackapär; en hundväst med supertorkande egenskaper. Siccaro Supreme PRO. Finns i Jaktias butiker. Filmsekvens från inspelningen Erik brister ut i en lovsång till livet och beskriver hur han vill avsluta en perfekt jaktdag. Gin & Tonic, tryffel och löjrom är några av ingredienserna. Löjrom - när krögaren själv får välja :)

51 MINOCT 11
Comments
Karl Hedin-uppdatering, Gin & Tonic och Drevjaktssäsong

Årets första drevjakt, Shots & Pots

E1'a Oktober samlas vi för årets första drevjakt tillsammans med Danyel och Lubbe från Shots & Pots och Patrik från PrimaDog. Utsikt från Eriks bössa efter avblåst såt. Erik och Kristian går årets första såtar med Wachtlarna Stellan och Benson. Efter tre såtar har Patrik, Danyel och Lubbe fällt varsitt vilt och hundarna sprungit sig trötta. Efter en kopp kaffe bygger vi upp poddstudion utomhus och sätter oss ned för ett snack om dagens jakt, mat, viltkött, Shots & Pots, livet på Youtube och mycket mer. Efter avslutad.

53 MINOCT 2
Comments
Årets första drevjakt, Shots & Pots

ELMIA Archives, Browning rödpunkt och B525 Laminat

EVi har hittat ett avsnitt från ELMIA Game Fair som vi bommat att publicera, därför kommer här ett ELMIA ARCHIVES-släpp lite från vänster :) Vi har besök i studion av Martin Sundell från Browning. Vi pratar Maral och precision och Martin visar ett rödpunktssikte speciellt utvecklat för Maral. Browning Reflex K1 är ett rödpunktssikte speciellt utvecklat för Browning Maral och Browning BAR. Siktet monteras längre fram på vapnet än normalt och erbjudet lägre montagehöjd än något annat sikte, det har mer gemensamt med öppna riktmedel än traditionella kikarsikten. Martin berättar också om Brownings nylanserade B525 Sporter Laminated Adjustable, något så ovanligt som en hagelbock med laminatkolv. Ett grepp som vi tror kan fungera väldigt bra.

9 MINSEP 20
Comments
ELMIA Archives, Browning rödpunkt och B525 Laminat

Rädda Älgen! Älgjakt, hundvård, Leica och Andbröst

EVi sammanfattar intrycken efter vårt besök hos Aimpoint och berättar om VR- och simulatorskytte tillsammans med avslutande skarpt skytte på biograf. På väg till tavlorna för att kontrollera inskjutningen På telefon; Daniel Ligné, Riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet. Vi stämmer av hur det är ställt med älgstammen med anledning av Jägareförbundets kampanj "Rädda Älgen". Vi pratar också igenom dagsaktuella läget med den Afrikanska Svinpesten, den Norska hundsjukan, den påkörda vargvalpen och mycket annat. Vi ringer också upp Johanna Persson, Sköterska på Veterinärstationen Vettris i Nyköping och pratar om hur man bäst förebygger skador på jakthunden och hur man hanterar en skada om den uppstår. Ian har med sig en uppsättning produkter från Leica som både imponerar och utgör perfekta komplement till våra Aimpoints; Kikarsikterna Fortis 6 1-6x24i, Fortis 6 2-12x50i samt handkikaren Leica Geovid HD-R 2700, en handkikare med 8ggr förstoring och 42mm okular samt inbyggd avståndsmätare som klarar att möta avstånd ut till 2700 yards/2500 meter. Vi imponeras av optikens kvalitet samt kikarsiktenas eyebox och breda bild. Handkikaren har samma fina optik och ligger väl i handen. Erik bjuder på ett makalöst gott andbröst med rödvinssås, egenplockade kantareller och ugnsbakade babytomater. Till maten serverar han ett oförskämt bra vin från Österrike vid namn The Butcher.

69 MINSEP 17
Comments
Rädda Älgen! Älgjakt, hundvård, Leica och Andbröst

Aimpoint!

EVi sätter oss ned med Alexander Nordin, Regional Sales Director och pratar Aimpoint. Vi benar ut skillnaderna mellan de olika produkterna i sortimentet, förklarar parallax-begreppet och ger svar på frågan om ett Aimpoint verkligen är trasigt om den främre linsen är sned. Innan podcasten möttes vi av ett bord dignande av Aimpoint merch och var sitt graverat Aimpoint. I nästa vecka följer vi upp med snack och tankar om skytteutbildningen som följde efter inspelningen av detta avsnitt.

25 MINSEP 13
Comments
Aimpoint!

Roadtrip! Mot Malmö och Aimpoint!

EVi åker till Malmö för att besöka Aimpoint! Vår transport för denna utflykt är en jägarmässig pickup, en muskulös Mercedes X-Klass som vi lånat av Bilcenter. Vi tittar in på produktionsavdelningen där Aimpoints alla produkter monteras och kvalitetssäkras innan de skickas ut över världen. Vårt sällskap under dagen är Alexander Nordin, Regional Sales Director. Först av allt stämmer vi dock av vads vi jagat sen sist, det är både dovpremiär och andjakt som avhandlas. Därefter pratar vi igenom hela Aimpoints sortiment och reder ut begrepp som parallax och mycket annat.

13 MINSEP 11
Comments
Roadtrip! Mot Malmö och Aimpoint!

Latest Episodes

Rädda BigGame, Hundjakt i minusgrader, Jaktgalan och termisk kikare från Guide

EI ett telefonspäckat avsnitt stämmer vi av med Erik som på distans berättar om jakt sen sist och ett dignande julbord. RÄDDA BigGame! Vi pratar med Jompen från Jakt är Jakt om deras initiativ att rädda det fantastiska jaktmagasinet BigGame från undergång. Ge bort en prenumeration till en jägarkamrat eller stöd på annat initiativet genom kikstarter. Jaktgalan Vi pratar med Ulrika Karlsson-Arne och stämmer av status på Extreme Huntress-tävlingen där Ulrika just nu ligger i topp i omröstningen. Ulrika berättar också om nya jobbet på Svenska Jägareförbundet samt summerar hur Jaktgalan 2019 fallit ut. Hundjakt i minusgrader Vi ringer också Daniel Ligné på Svenska Jägareförbundet och pratar hundjakt i minusgrader. Några av frågorna som får svar är: * Hur påverkas hunden? * Vilka raser tål kyla bäst? * Hur påverkas viltet? Dessutom pratar vi om status för Afrikanska Svinpestens spridning och den stora vargflock om 14 djur som spårats utanför Järvsö.

70 MIN1 w ago
Comments
Rädda BigGame, Hundjakt i minusgrader, Jaktgalan och termisk kikare från Guide

Steel Action, Hundmat under Jakt, högtflygande vilt

EBesök i studion av Lars Stiernbielke från Holmgrens Vapen och Jakt och Fritid. Lars har med sig en studsare från tyska Steel Action, rakrepetern HS i .308 WIN. Vi gillar vad vi ser, vapnet ser ut som en klassisk välmöblerad studsare med några finesser, rakrepetering, spänntangent och frästa picatinny-baser. STEEL ACTION Mekanism Kort klipp på YouTube STEEL ACTION Repetering Kort klipp på YouTube Vi pratar också igenom senaste tidens jakt, och svarar på lyssnarfrågor; Markus kommer med ett inspel om det vansliga med att ge hunden mat under pågående jakt. Vi stämmer av med Patrik på PrimaDog om vad man bör tänka på. Erik briljerar återigen och bjuder på en fantastisk matupplevelse, vaktel med fylling av gåslever, potatiscreme och en välmatchad Bourgogne. Eriks gåsleverfyllda vaktel. Makalöst. Gotländsk tryffel.

56 MIN3 w ago
Comments
Steel Action, Hundmat under Jakt, högtflygande vilt

Smaksensation, Nya Beretta 694, Öl och WeHunt

EEtt avsnitt i smaksensationernas tecken. Vi stämmer självklart av om och vad vi jagat sen sist. Erik bjuder in krögarkamratenSahand Sepehrazar som driver bl.a Restaurang ÄT i Nyköping och skärgårdskrogen Svärdsklova. Sahand bjuder på fantastisk mat på sörmländskt vilt och ger försmak på vad nyligen uppstartade bryggeriet Nyköping Brewing CO kommer att erbjuda i ölväg framöver. Ian har med sig en fin bössa från Beretta, den helt nylanserade sportingbössan 694. Både Kristian och Erik gillar den. Vi ringer dessutom upp Sofie på WeHunt och stämmer av hur lanseringen av deras uppgraderade GPS+ har gått och hur WeHunt Viltrapport har tagit emot av jägarsverige. Ett fullspäckat avsnitt!

62 MINNOV 8
Comments
Smaksensation, Nya Beretta 694, Öl och WeHunt

Kriminella Vapenhandlare, Lex Hedin, Smart kikarfäste och kalkoner.

EIan och Kristian är ensamma i studion. Först av allt avhandlar vi de jakter vi hunnit med sedan sist, fällt vilt och hundarbete står på tapeten. Vi avhandlar uppståndelsen i media kring "Jägaren" och "Vapenhandlaren" som via "jaktbutiker" försett den kriminella världen med vapen. Ian, som själv är vapenhandlare, ger sin syn på saken. Vår slutsats är att personen först och främst är kriminell och att polisen brustit i sin tillsyn. Vi uppdaterar om det som kallas "Lex Hedin", en lagändring som skall göra det lagligt att genomföra hemlig avlyssning vid misstanke om grovt jaktbrott. Kristian spånar lite och kikar i kristallkulan kring framtida vapenutveckling. Kanske är elektroniskt avfyrade vapen en möjlig utveckling? FORGOTTEN WEAPONS: REMINGTON EtronX. Snillen spekulerar: Är kalkoner ett attraktivt jaktvilt? Skulle vi vilja ha kalkon i Sverige? Ian har också med sig ett superintressant kikarsiktesfärste; Browning NOMAD från Dentler. Vi ser fram emot kommande jakter! På återhörande - SkitJakt!

65 MINOCT 31
Comments
Kriminella Vapenhandlare, Lex Hedin, Smart kikarfäste och kalkoner.

Karl Hedin-uppdatering, Gin & Tonic och Drevjaktssäsong

EVi stämmer av med Karl Hedin om hur hans situation har utvecklats sedan första gången vi pratade. Misstro mot rättssystemet, personliga agendor på åklagarsidan med rättsapparaten som hävstång och en massa annat diskuteras. Ian är med via tidsmaskin pch har med sig en fantastisk mackapär; en hundväst med supertorkande egenskaper. Siccaro Supreme PRO. Finns i Jaktias butiker. Filmsekvens från inspelningen Erik brister ut i en lovsång till livet och beskriver hur han vill avsluta en perfekt jaktdag. Gin & Tonic, tryffel och löjrom är några av ingredienserna. Löjrom - när krögaren själv får välja :)

51 MINOCT 11
Comments
Karl Hedin-uppdatering, Gin & Tonic och Drevjaktssäsong

Årets första drevjakt, Shots & Pots

E1'a Oktober samlas vi för årets första drevjakt tillsammans med Danyel och Lubbe från Shots & Pots och Patrik från PrimaDog. Utsikt från Eriks bössa efter avblåst såt. Erik och Kristian går årets första såtar med Wachtlarna Stellan och Benson. Efter tre såtar har Patrik, Danyel och Lubbe fällt varsitt vilt och hundarna sprungit sig trötta. Efter en kopp kaffe bygger vi upp poddstudion utomhus och sätter oss ned för ett snack om dagens jakt, mat, viltkött, Shots & Pots, livet på Youtube och mycket mer. Efter avslutad.

53 MINOCT 2
Comments
Årets första drevjakt, Shots & Pots

ELMIA Archives, Browning rödpunkt och B525 Laminat

EVi har hittat ett avsnitt från ELMIA Game Fair som vi bommat att publicera, därför kommer här ett ELMIA ARCHIVES-släpp lite från vänster :) Vi har besök i studion av Martin Sundell från Browning. Vi pratar Maral och precision och Martin visar ett rödpunktssikte speciellt utvecklat för Maral. Browning Reflex K1 är ett rödpunktssikte speciellt utvecklat för Browning Maral och Browning BAR. Siktet monteras längre fram på vapnet än normalt och erbjudet lägre montagehöjd än något annat sikte, det har mer gemensamt med öppna riktmedel än traditionella kikarsikten. Martin berättar också om Brownings nylanserade B525 Sporter Laminated Adjustable, något så ovanligt som en hagelbock med laminatkolv. Ett grepp som vi tror kan fungera väldigt bra.

9 MINSEP 20
Comments
ELMIA Archives, Browning rödpunkt och B525 Laminat

Rädda Älgen! Älgjakt, hundvård, Leica och Andbröst

EVi sammanfattar intrycken efter vårt besök hos Aimpoint och berättar om VR- och simulatorskytte tillsammans med avslutande skarpt skytte på biograf. På väg till tavlorna för att kontrollera inskjutningen På telefon; Daniel Ligné, Riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet. Vi stämmer av hur det är ställt med älgstammen med anledning av Jägareförbundets kampanj "Rädda Älgen". Vi pratar också igenom dagsaktuella läget med den Afrikanska Svinpesten, den Norska hundsjukan, den påkörda vargvalpen och mycket annat. Vi ringer också upp Johanna Persson, Sköterska på Veterinärstationen Vettris i Nyköping och pratar om hur man bäst förebygger skador på jakthunden och hur man hanterar en skada om den uppstår. Ian har med sig en uppsättning produkter från Leica som både imponerar och utgör perfekta komplement till våra Aimpoints; Kikarsikterna Fortis 6 1-6x24i, Fortis 6 2-12x50i samt handkikaren Leica Geovid HD-R 2700, en handkikare med 8ggr förstoring och 42mm okular samt inbyggd avståndsmätare som klarar att möta avstånd ut till 2700 yards/2500 meter. Vi imponeras av optikens kvalitet samt kikarsiktenas eyebox och breda bild. Handkikaren har samma fina optik och ligger väl i handen. Erik bjuder på ett makalöst gott andbröst med rödvinssås, egenplockade kantareller och ugnsbakade babytomater. Till maten serverar han ett oförskämt bra vin från Österrike vid namn The Butcher.

69 MINSEP 17
Comments
Rädda Älgen! Älgjakt, hundvård, Leica och Andbröst

Aimpoint!

EVi sätter oss ned med Alexander Nordin, Regional Sales Director och pratar Aimpoint. Vi benar ut skillnaderna mellan de olika produkterna i sortimentet, förklarar parallax-begreppet och ger svar på frågan om ett Aimpoint verkligen är trasigt om den främre linsen är sned. Innan podcasten möttes vi av ett bord dignande av Aimpoint merch och var sitt graverat Aimpoint. I nästa vecka följer vi upp med snack och tankar om skytteutbildningen som följde efter inspelningen av detta avsnitt.

25 MINSEP 13
Comments
Aimpoint!

Roadtrip! Mot Malmö och Aimpoint!

EVi åker till Malmö för att besöka Aimpoint! Vår transport för denna utflykt är en jägarmässig pickup, en muskulös Mercedes X-Klass som vi lånat av Bilcenter. Vi tittar in på produktionsavdelningen där Aimpoints alla produkter monteras och kvalitetssäkras innan de skickas ut över världen. Vårt sällskap under dagen är Alexander Nordin, Regional Sales Director. Först av allt stämmer vi dock av vads vi jagat sen sist, det är både dovpremiär och andjakt som avhandlas. Därefter pratar vi igenom hela Aimpoints sortiment och reder ut begrepp som parallax och mycket annat.

13 MINSEP 11
Comments
Roadtrip! Mot Malmö och Aimpoint!
hmly
himalayaプレミアムへようこそ聴き放題のオーディオブックをお楽しみください。