title

Help Marketing

Eric Ziengs: Content Marketeer, blogger, oplægshol

Followers
Plays
Help Marketing
39 MIN2016 FEB 10
Play Episode
Comments
title

Details

Sponsorater i Help Marketing
Ugens gæst er Lasse Glenstrup. Han er Account Director hos posterscopeLIVE og er gift med sidste uges gæst, Kamilla Glenstrup, der gjorde os klogere på display advertising. Hvis du vil følge Lasse på de sociale medier, kan du klikke dig ind på LinkedIn her.
 I dette afsnit får du bl.a. svar på følgende:

Du får definitionen på et sponsorat
Sponsoraters effekt før, under og efter
Værdien af sponsorater
Faldgrupper, du skal være opmærksom på
2 konkrete råd som udbyder eller køber

Lasse Glenstrup i Help MarketingFå din virksomheds image til at vokse igennem sponsorater
Din virksomheds image kan påvirkes positivt af sponsorater igennem den eksponering, som den får derfra. Definitionen på et sponsorat er, når en virksomhed giver penge til en udbyder fx en festival mod at få eksponering.
 
Sponsorater kan indeles i tre kategorier:

* Sociale sponsorater, fx velgørenhed
* Sportssponsorater, fx fodboldklubber
* Kulturelle sponsorater fx det Kongelige Teater.

Uanset hvilken kategori er det vigtigt at fokusere på at forlænge sponsoratets levetid hos din målgruppe ud over selve oplevelsen ved eventen. Hav derfor fokus på at lave noget før og efter for at give dine kunder ekstra oplevelser udover det forventede ved at deltage i eventen. Sponsorater kan være med til at booste din virksomheds image, derfor kan det betale sig at medtænke elementer, der rækker udover det sædvanlige.
Hvis du skal lancere et nyt produkt, er det fordelagtigt at benytte sponsorater til at markedsføre produktet med. Sponsoraterne vil nemlig give massiv synlighed i en kort periode overfor målgruppen.
Aktiveringen af dit sponsorat er utrolig vigtig! Hvis du forestiller dig, at du skal sponsorere en festival, skal du derfor sørge for at udlodde billetter før, så du skaber en masse trafik og engangement. Efter-oplevelsen kan du forlænge igennem en video fra festivalen, hvor du lever videre på hypen derfra.
Sponsorater kan understøtte salg
Hvis du er på udkig efter nye kunder, kan du benytte VIP strategien. Den går ud på, at din virksomhed inviterer til en kundeaften, der står på hygge ved fx en fodboldkamp eller et teaterstykke. På denne måde kan du ringe op efterfølgende og sige “tak for sidst” og åbne op for dialog i forhold til salg. Det er nemmere at sælge til folk, man kender lidt personligt end at sælge på en helt kold relation.
Et succesfuldt brand, som mestrer kunsten at være sponsor samt blive sponsoreret er Red Bull. De afholder deres egne events, hvor andre sponsorer dem. Her handler det om at skabe sin egen platform, hvor de kan tage penge for, at andre virksomheder læner sig op ad dem. På denne måde kan Red Bull få andre til at betale gildet og stå som primær afsender. Det er en strategi, der giver værdi, når du har et etableret image!
Når Lasse sidder overfor sine kunder, kigger han på virksomhedens KPI’er samt målgruppe. Hvilket sponsorat passer til målgruppen? Hvordan værdisættes sponsoratet? Samtidig indhenter han al den information, der skal medtages i overvejelserne, når strategien skal udformes. Før, under og efter elementerne er altid tilstede. Og det er vigtigt at aktiveringen af sponsoratet altid er medtænkt fra starten, da det er her den største værdi ligger.
Help Marketing event og sponsorater
Den store Help Marketing netværk event torsdag den 11.