title

Jankell i P4

Sveriges Radio

0
Followers
0
Plays
Jankell i P4
Jankell i P4

Jankell i P4

Sveriges Radio

0
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

Annika Jankell samtalar med lyssnare och gäster runt ett tema - relationer, livet och kärleken är alltid i fokus.Ansvarig utgivare: Dan Granlund

Latest Episodes

Jankell i P4 om det nya året

Ett nytt år ligger för våra fötter och i detta program gör vi ett försök att förutspå några av årets stora händelser och filosoferar kring framtiden. Vi gästas av författaren och ekonomiprofessorn Micael Dahlén som skrivit boken Nextopia, om det så kallade förväntningssamhället där vi aldrig riktigt kan leva i nuet utan ständigt suktar efter det som ska komma. Entreprenören Pigge Werkelin berättar om sin kommande rymdresa och så talar vi med journalisten och hovexperten Claes-Johan Larsson om vårens kungliga bröllop. Regissören Ruben Östlund som gjort filmen Turist berättar om förväntningarna inför nomineringarna till både Oscar och Golden Globe, och det blir Melodifestivalssnack med tävlingsproducenten Christer Björkman. Sportankaret Anna Brolin peppar inför sommarens fotbolls-VM i Kanada och så ringer vi och tar pulsen på landslagsbacken Emma Berglund. Dessutom pratar vi om vårens klimatmöte i Paris med Naturskyddsföreningens generalsekrete...

66 MIN2015 JAN 4
Comments
Jankell i P4 om det nya året

Jankell i P4 om året som gått

2014 har gått till ända och Annika och hennes gäster summerar det gångna året. Nöjesjournalisten Malin Roos sammanfattar året när det gäller tv, film, musik och kulturskvaller. Vi stämmer av läget med Lars-Göran Uddholm som var räddningsledare under sommarens skogsbrand i Västmanland, och hör med Ekots utrikesredaktör Caroline Salzinger om de stora nyhetshändelserna utomlands. Trendexperten Stefan Nilsson är tillbaka och går igenom trenderna vi sett under året, och journalisten Henrik Torehammar pratar valrörelser och regeringskris. Vi ringer också upp 2014 års Melodifestivalvinnare Sanna Nielsen som haft ett intensivt år, och så byter vi några ord med skådespelaren och sångaren Loa Falkman som ska ringa ut det gamla och in det nya med den klassiska dikten Nyårsklockan på nyårsafton.

68 MIN2014 DEC 28
Comments
Jankell i P4 om året som gått

Jankell i P4 om julen

Bara några dagar före dopparedagen tar vi oss an julen i stort och smått. Etnologen Jonas Engman står hjälper oss förstå traditionernas ursprung och så byter vi några ord med Magnus Helmner på Jul i gemenskap, som bjuder in till ett annorlunda julfirande. Artisten Robert Wells berättar om sina jultraditioner - och om den gången då hans extrema julpyntande av huset släckte ner hela kvarteret. Vi frågar ut Lena Larsson på Handelns utredningsinstitut HUI om hur det går till när årets julklapp ska utses, och ringer upp Magnus Hansson på organisationen Charity of Food som använder matsvinn till att ge mat åt socialt utsatta. Vi pratar givande med journalisten Hélène Benno som är generalsekreterare på stiftelsen Min stora dag, och dessutom tar vi upp det här med barn och julklappar med etnolog Barbro Johansson och journalisten Samantha Coard.

74 MIN2014 DEC 21
Comments
Jankell i P4 om julen

Jankell i P4 om idoler och stalkers

I detta program handlar det om idoldyrkan och stalkare. Varför blir vi så fästa vid idoler, och vad gör man när besattheten gått överstyr? Musikjournalisten Fredrik Strage har skrivit boken Fans om hängivna beundrare till artister där det ibland gått långt över gränsen, och han berättar om vad det är som gör att vissa känner så starkt för sina idoler. Journalisten Sanna Lundell har programlett tv-programmet Stalkers där hon tagit itu med förföljare och hjälpt människor som utsatts för stalkare, och hon minns hur hennes pappa Ulfs stalkare tog sig in i deras hem när hon var barn. Idolvinnaren Kevin Walker berättar om hur det varit att bli Kevin med hela svenska folket, och psykologen Lena Teurnell reder ut vad det är med oss som gör att vi kan bli så besatta av en person vi kanske inte ens känner. Dessutom ringer vi upp Jannie Elgqvist som jobbar som Marilyn Monroe-look-a-like, och så hör vi med kriminolog Inka Wennerberg vad man ska göra om man har ...

65 MIN2014 DEC 14
Comments
Jankell i P4 om idoler och stalkers

Jankell i P4 om lycka

Lycka är ämnet vi tar oss an i detta avsnitt av Jankell i P4. Lyckoexperten Erik Fernholm reder ut vad forskningen säger om lycka och hur vi ska bete oss för att bli lyckligare. Författaren Unni Drougge ger en känga till den så kallade lyckobranschen med självhjälpslitteratur och föreläsningar, och så talar vi med glädjeinspiratören Anki Lindström om skrattets betydelse för vårt välmående. Komikern Jan Bylund har skrivit boken Den lyckliga pessimisten, och berättar om hur en pessimistisk livsinställning faktiskt kan göra oss lyckligare. Vi ringer också upp Anneli Påmark och Carl Österberg som hoppade av sina karriärer i näringslivet för att hitta lyckan, och så frågar vi Biggest Loser-vinnaren Hristos Adoniadis om han blev lyckligare när han nådde sitt viktmål.

66 MIN2014 DEC 7
Comments
Jankell i P4 om lycka

Jankell i P4 om prestationssamhället

Hur kommer det sig att livet blivit en tävling för så många? I det här programmet handlar det om prestationssamhället, och vi får besök av Johan Plate, författare och lärare i beteendevetenskap, idrottsmetodik och idrottspsykologi. Vi talar med tv-recensenten Maria Näslund om den strida strömmen tävlingsprogram i tv, och Lennart Hallsten som är forskare och docent i psykologi reder ut begreppet prestationsbaserad självkänsla - PBS. Journalisten, författaren och sexologen Katerina Janouch berättar om hur hon hanterar kraven på att prestera, och så hör vi artisten och författaren Martin Bengtsson berätta om hur han lade proffskarriären i fotboll på hyllan när pressen blev för stor.

64 MIN2014 NOV 30
Comments
Jankell i P4 om prestationssamhället

Jankell i P4 om djur

Ämnet som Annika och hennes gäster sätter tänderna i den här gången är djur. Vad betyder djuren för oss och hur kommer det sig att vissa djur är våra bästa vänner medan andra hamnar på våra tallrikar? Fotografen, filmaren och författaren Mattias Klum gästar oss med djurhistorier från världens alla hörn, och djurentusiasten och artisten Martin E-Type Eriksson berättar om sina herrelösa hundar och får, och om när han blev biten av grävling. Marie Sallander är agronomie doktor och har skrivit en rapport om hur sällskapsdjur påverkar vår hälsa, och djurpsykologen Maria Hodges berättar om hur det går till när hon hjälper djur som mår psykiskt dåligt. Vi träffar polisen Christer Torlén med polishunden Eddie och hör om hur det är att ha sitt husdjur som kollega, vi får även besök av zoologen Sverre Sjölander som ger sin syn på samspelet mellan djur och människa.

74 MIN2014 NOV 23
Comments
Jankell i P4 om djur

Jankell i P4 om kommunikation, PR och mördande reklam

I detta program samtalar Annika med sina gäster kring PR, marknadsföring och reklam. Hur lättpåverkade är vi och går det att sälja vad som helst med rätt paketering? Reklamexperten Annika Berner berättar om hur vindarna blåser inom reklambranschen och forskaren Helena Sandberg har tagit reda på hur vi påverkas av reklam - och hur vi kan stå emot den. Vi gästas av PR-experten Niclas Lövkvist som talar om dolda säljbudskap i nyheter och media, och så träffar vi komikern Tobias Persson som tagit med sig ordvitsarna in i reklamfilmsvärlden. Dessutom ringer vi upp copywritern Hedvig Hagwall Bruckner som sitter med i juryn för reklampriset Guldägget, och så pratar vi med festfixaren Johan Petré om att använda kändisar i marknadsföringssyfte.

69 MIN2014 NOV 9
Comments
Jankell i P4 om kommunikation, PR och mördande reklam

Jankell i P4 om hälsotrenden

Hälsotrenden står på agendan i detta avsnitt av Jankell i P4. Vad är egentligen god hälsa, och vem ska man lyssna på i denna djungel av kost- och träningsråd? Tränings- och hälsocoachen Blossom Tainton ger sitt perspektiv på hälsa och idrottsnutritionisten Petra Lundström berättar vad det kan finnas för baksidor med att följa strikta dieter. Trendexperten Stefan Nilsson hjälper oss hålla reda på de senaste mat- och träningstrenderna, och så talar vi med läkaren Anders Hansen som jämställer stillasittande med rökning. Vi ringer upp Magnus Kroon på Svensk Handel som märkt att vi konsumerar mer hälsoinriktat, och så byter vi några ord med Erik Rådström, projektchef för mässan Allt om hälsa. Dessutom pratar vi yoga med Leia Dehlin som driver sajten alltomyoga.se.

64 MIN2014 NOV 2
Comments
Jankell i P4 om hälsotrenden

Jankell i P4 om inspiration

I detta program botaniserar vi i ämnet inspiration. Vad är inspiration, finns det några genvägar till att bli inspirerad och hur går man från inspirerad tanke till handling? Sångerskan, låtskrivaren och skådespelaren Regina Lund berättar om sin ständigt flödande ström av inspiration och föreläsaren och författaren Mia Törnblom delar med sig av sina bästa inspirationstips. Vi talar med entreprenören Yngve Bergqvist om hur han fick inspirationen till att skapa ishotellet i Jukkasjärvi, och hör om komikern Henrik Dorsins inspirationskällor. Gästar programmet gör också konstnären Ernst Billgren, och så ringer vi upp programledaren Martin Timell och pratar inspiration till hemmafix.

66 MIN2014 OCT 26
Comments
Jankell i P4 om inspiration

Latest Episodes

Jankell i P4 om det nya året

Ett nytt år ligger för våra fötter och i detta program gör vi ett försök att förutspå några av årets stora händelser och filosoferar kring framtiden. Vi gästas av författaren och ekonomiprofessorn Micael Dahlén som skrivit boken Nextopia, om det så kallade förväntningssamhället där vi aldrig riktigt kan leva i nuet utan ständigt suktar efter det som ska komma. Entreprenören Pigge Werkelin berättar om sin kommande rymdresa och så talar vi med journalisten och hovexperten Claes-Johan Larsson om vårens kungliga bröllop. Regissören Ruben Östlund som gjort filmen Turist berättar om förväntningarna inför nomineringarna till både Oscar och Golden Globe, och det blir Melodifestivalssnack med tävlingsproducenten Christer Björkman. Sportankaret Anna Brolin peppar inför sommarens fotbolls-VM i Kanada och så ringer vi och tar pulsen på landslagsbacken Emma Berglund. Dessutom pratar vi om vårens klimatmöte i Paris med Naturskyddsföreningens generalsekrete...

66 MIN2015 JAN 4
Comments
Jankell i P4 om det nya året

Jankell i P4 om året som gått

2014 har gått till ända och Annika och hennes gäster summerar det gångna året. Nöjesjournalisten Malin Roos sammanfattar året när det gäller tv, film, musik och kulturskvaller. Vi stämmer av läget med Lars-Göran Uddholm som var räddningsledare under sommarens skogsbrand i Västmanland, och hör med Ekots utrikesredaktör Caroline Salzinger om de stora nyhetshändelserna utomlands. Trendexperten Stefan Nilsson är tillbaka och går igenom trenderna vi sett under året, och journalisten Henrik Torehammar pratar valrörelser och regeringskris. Vi ringer också upp 2014 års Melodifestivalvinnare Sanna Nielsen som haft ett intensivt år, och så byter vi några ord med skådespelaren och sångaren Loa Falkman som ska ringa ut det gamla och in det nya med den klassiska dikten Nyårsklockan på nyårsafton.

68 MIN2014 DEC 28
Comments
Jankell i P4 om året som gått

Jankell i P4 om julen

Bara några dagar före dopparedagen tar vi oss an julen i stort och smått. Etnologen Jonas Engman står hjälper oss förstå traditionernas ursprung och så byter vi några ord med Magnus Helmner på Jul i gemenskap, som bjuder in till ett annorlunda julfirande. Artisten Robert Wells berättar om sina jultraditioner - och om den gången då hans extrema julpyntande av huset släckte ner hela kvarteret. Vi frågar ut Lena Larsson på Handelns utredningsinstitut HUI om hur det går till när årets julklapp ska utses, och ringer upp Magnus Hansson på organisationen Charity of Food som använder matsvinn till att ge mat åt socialt utsatta. Vi pratar givande med journalisten Hélène Benno som är generalsekreterare på stiftelsen Min stora dag, och dessutom tar vi upp det här med barn och julklappar med etnolog Barbro Johansson och journalisten Samantha Coard.

74 MIN2014 DEC 21
Comments
Jankell i P4 om julen

Jankell i P4 om idoler och stalkers

I detta program handlar det om idoldyrkan och stalkare. Varför blir vi så fästa vid idoler, och vad gör man när besattheten gått överstyr? Musikjournalisten Fredrik Strage har skrivit boken Fans om hängivna beundrare till artister där det ibland gått långt över gränsen, och han berättar om vad det är som gör att vissa känner så starkt för sina idoler. Journalisten Sanna Lundell har programlett tv-programmet Stalkers där hon tagit itu med förföljare och hjälpt människor som utsatts för stalkare, och hon minns hur hennes pappa Ulfs stalkare tog sig in i deras hem när hon var barn. Idolvinnaren Kevin Walker berättar om hur det varit att bli Kevin med hela svenska folket, och psykologen Lena Teurnell reder ut vad det är med oss som gör att vi kan bli så besatta av en person vi kanske inte ens känner. Dessutom ringer vi upp Jannie Elgqvist som jobbar som Marilyn Monroe-look-a-like, och så hör vi med kriminolog Inka Wennerberg vad man ska göra om man har ...

65 MIN2014 DEC 14
Comments
Jankell i P4 om idoler och stalkers

Jankell i P4 om lycka

Lycka är ämnet vi tar oss an i detta avsnitt av Jankell i P4. Lyckoexperten Erik Fernholm reder ut vad forskningen säger om lycka och hur vi ska bete oss för att bli lyckligare. Författaren Unni Drougge ger en känga till den så kallade lyckobranschen med självhjälpslitteratur och föreläsningar, och så talar vi med glädjeinspiratören Anki Lindström om skrattets betydelse för vårt välmående. Komikern Jan Bylund har skrivit boken Den lyckliga pessimisten, och berättar om hur en pessimistisk livsinställning faktiskt kan göra oss lyckligare. Vi ringer också upp Anneli Påmark och Carl Österberg som hoppade av sina karriärer i näringslivet för att hitta lyckan, och så frågar vi Biggest Loser-vinnaren Hristos Adoniadis om han blev lyckligare när han nådde sitt viktmål.

66 MIN2014 DEC 7
Comments
Jankell i P4 om lycka

Jankell i P4 om prestationssamhället

Hur kommer det sig att livet blivit en tävling för så många? I det här programmet handlar det om prestationssamhället, och vi får besök av Johan Plate, författare och lärare i beteendevetenskap, idrottsmetodik och idrottspsykologi. Vi talar med tv-recensenten Maria Näslund om den strida strömmen tävlingsprogram i tv, och Lennart Hallsten som är forskare och docent i psykologi reder ut begreppet prestationsbaserad självkänsla - PBS. Journalisten, författaren och sexologen Katerina Janouch berättar om hur hon hanterar kraven på att prestera, och så hör vi artisten och författaren Martin Bengtsson berätta om hur han lade proffskarriären i fotboll på hyllan när pressen blev för stor.

64 MIN2014 NOV 30
Comments
Jankell i P4 om prestationssamhället

Jankell i P4 om djur

Ämnet som Annika och hennes gäster sätter tänderna i den här gången är djur. Vad betyder djuren för oss och hur kommer det sig att vissa djur är våra bästa vänner medan andra hamnar på våra tallrikar? Fotografen, filmaren och författaren Mattias Klum gästar oss med djurhistorier från världens alla hörn, och djurentusiasten och artisten Martin E-Type Eriksson berättar om sina herrelösa hundar och får, och om när han blev biten av grävling. Marie Sallander är agronomie doktor och har skrivit en rapport om hur sällskapsdjur påverkar vår hälsa, och djurpsykologen Maria Hodges berättar om hur det går till när hon hjälper djur som mår psykiskt dåligt. Vi träffar polisen Christer Torlén med polishunden Eddie och hör om hur det är att ha sitt husdjur som kollega, vi får även besök av zoologen Sverre Sjölander som ger sin syn på samspelet mellan djur och människa.

74 MIN2014 NOV 23
Comments
Jankell i P4 om djur

Jankell i P4 om kommunikation, PR och mördande reklam

I detta program samtalar Annika med sina gäster kring PR, marknadsföring och reklam. Hur lättpåverkade är vi och går det att sälja vad som helst med rätt paketering? Reklamexperten Annika Berner berättar om hur vindarna blåser inom reklambranschen och forskaren Helena Sandberg har tagit reda på hur vi påverkas av reklam - och hur vi kan stå emot den. Vi gästas av PR-experten Niclas Lövkvist som talar om dolda säljbudskap i nyheter och media, och så träffar vi komikern Tobias Persson som tagit med sig ordvitsarna in i reklamfilmsvärlden. Dessutom ringer vi upp copywritern Hedvig Hagwall Bruckner som sitter med i juryn för reklampriset Guldägget, och så pratar vi med festfixaren Johan Petré om att använda kändisar i marknadsföringssyfte.

69 MIN2014 NOV 9
Comments
Jankell i P4 om kommunikation, PR och mördande reklam

Jankell i P4 om hälsotrenden

Hälsotrenden står på agendan i detta avsnitt av Jankell i P4. Vad är egentligen god hälsa, och vem ska man lyssna på i denna djungel av kost- och träningsråd? Tränings- och hälsocoachen Blossom Tainton ger sitt perspektiv på hälsa och idrottsnutritionisten Petra Lundström berättar vad det kan finnas för baksidor med att följa strikta dieter. Trendexperten Stefan Nilsson hjälper oss hålla reda på de senaste mat- och träningstrenderna, och så talar vi med läkaren Anders Hansen som jämställer stillasittande med rökning. Vi ringer upp Magnus Kroon på Svensk Handel som märkt att vi konsumerar mer hälsoinriktat, och så byter vi några ord med Erik Rådström, projektchef för mässan Allt om hälsa. Dessutom pratar vi yoga med Leia Dehlin som driver sajten alltomyoga.se.

64 MIN2014 NOV 2
Comments
Jankell i P4 om hälsotrenden

Jankell i P4 om inspiration

I detta program botaniserar vi i ämnet inspiration. Vad är inspiration, finns det några genvägar till att bli inspirerad och hur går man från inspirerad tanke till handling? Sångerskan, låtskrivaren och skådespelaren Regina Lund berättar om sin ständigt flödande ström av inspiration och föreläsaren och författaren Mia Törnblom delar med sig av sina bästa inspirationstips. Vi talar med entreprenören Yngve Bergqvist om hur han fick inspirationen till att skapa ishotellet i Jukkasjärvi, och hör om komikern Henrik Dorsins inspirationskällor. Gästar programmet gör också konstnären Ernst Billgren, och så ringer vi upp programledaren Martin Timell och pratar inspiration till hemmafix.

66 MIN2014 OCT 26
Comments
Jankell i P4 om inspiration
hmly
himalayaプレミアムへようこそ聴き放題のオーディオブックをお楽しみください。