Himalaya: Listen. Learn. Grow.

4.8K Ratings
Open In App
title

Erik Jan Koedijk 100% inspiratie podcast

Erik Jan Koedijk

Followers
Plays
Erik Jan Koedijk 100% inspiratie podcast
20 MIN2017 JUN 2
Play Episode
Comments
title

Details

Semler in de Polder en Semco Style
 
Ben erg trots dat mijn boek Reset! momenteel op nummer 1 staat als managementboek bestseller. In mijn boek ook uitgebreid aandacht voor de wendbare organisatie. Binnen dit hoofdstuk een uitgebreid interview met Arko van Brakel (van Semco Style Institute en waarvoor ik onder andere Semler in de Polder mocht ontwikkelen in 2015). Arko en ik kennen elkaar al een hele tijd. Op diverse projecten werkten we samen, waaronder bij de Baak. Arko liet zich in 2013 inspireren door een uitzending van Tegenlicht. Eind 2013 kwam Arko naar me toe met het idee om Ricardo Semler naar Nederland te halen en vroeg me een idee uit te werken. Om eerlijk te zeggen had ik op dat moment nog niet van Ricardo gehoord. Na het bekijken van de bewuste uitzending was ook ik verkocht. Onderin dit artikel tref je een exclusieve podcast aan met Arko!
 
Ricardo Semler and friends
Arko stelde mij in die tijd voor aan Leen Zevenbergen. Leen is een te gekke vent. Wat een ervaring. Leen kende Ricardo reeds en samen met Leen en Arko gaan praten over de doelstellingen die ze wilden bereiken met het naar Nederland halen van Ricardo Semler. Een geweldige ervaring. Wat een passie hebben deze heren! Uiteindelijk heb ik het concept Ricardo Semler and friends bedacht. Ricardo met om hem heen ‘vrienden’ die zijn gedachtegoed hadden geïmplementeerd. Immers: zelfsturing / zelforganisatie begon op dat moment steeds meer een ‘hype’ te worden.

Event met 1600 betalende bezoekers
Uiteindelijk heb ik een campagneformaat bedacht waar we via Facebook en Twitter bijna 300.000 euro aan tickets verkochten en het evenement was nokvol met enthousiaste zakenmensen. Binnen het campagne ontwerp hadden we een digitale strategie, waardoor we trending topic op Twitter zouden kunnen worden. En dat lukte, maar liefst 6 tot 8 uur lag waren we trending topic en behaalden we miljoenen en miljoenen impressies binnen de campagne. In de avonduren hadden we besloten een klein VIP evenement te organiseren en wauw wat was dat mooi!
 
Semler in de polder – borging Semco Style
Na het grote evenement ontstond er steeds meer enthousiasme rondom het gedachtegoed van Ricardo Semler. Reden genoeg om een nieuw concept te ontwikkelen. Samen met mijn collega Annemieke van Herk hebben wij het concept Semler in de Polder bedacht om de Semco Style beweging in Nederland op gang te helpen. En met succes! Van de maximaal 200 plekken werden er telkens 200 gevuld in het mooie Maitland Theater van de Baak. Ricardo nam af en toe zelf deel via een Skype of FaceTime sessie. Mensen waren razend enthousiast en dat is genieten!

Podcast Arko van Brakel
In de podcast met Arko (onderaan dit artikel) een exclusief gesprek over Ricardo Semler en Semco Style Institute. We blikken terug op de tijd vanaf het idee om Ricardo uit te nodigen in Nederland tot het moment dat Ricardo zo onder de indruk was van alles en Arko benaderde om Semco Style Institute in Nederland op te starten.

Tekst gaat onder door
Mijn boek bestellen?

 
Arko’s doel
‘Mijn doel is om mensen ondernemend naar hun leven te laten kijken.