Himalaya: Listen. Learn. Grow.

4.8K Ratings
Open In App
title

Erik Jan Koedijk 100% inspiratie podcast

Erik Jan Koedijk

Followers
Plays
Erik Jan Koedijk 100% inspiratie podcast
18 MIN2017 JUN 30
Play Episode
Comments
title

Details


Presenteren, S-Curve en Impact
In mijn boek Reset! uitgebreid aandacht voor wendbare organisaties en een exclusief interview met Arko van Brakel. Onlangs sprak ik Arko voor een nieuwe podcast. Een podcast over presenteren, de S-Curve en Impact. Stuk voor stuk ingrediënten om jezelf die Reset! te geven die je nodig hebt in deze tijd. Klik hier om de podcast direct te luisteren, of scroll door deze pagina voor Arko’s inspirerende One Minute video’s!
Tekst gaat onder verder

 
Mocht je contact met mij willen opnemen doet dit gerust! Tips voor medewerkers en managers/bedrijfsleiders tref je hier aan.
 
S-Curve (ik welke fase zit je markt?)
 
S-Curve (ik welke fase zit je bedrijf?)
 

5 TIPS voor managers en medewerkers
Ik kan me nog levendig herinneren hoe een geschiedenisleraar op de middelbare school zich naar ons als leerlingen opstelde. Als leerling durfde ik niets te zeggen of te vragen, uit angst dat hij boos op me werd. Is dit een omgeving waarin je als puber goed kunt leren en presteren? Een puber heeft een veilige omgeving nodig om te kunnen leren. Veiligheid en vertrouwen op de werkvloer vormen een betere basis om uitdagingen aan te gaan en te presteren. Dit geldt zowel voor medewerkers en leiders, als voor teams en organisaties. Om die reden geef ik tips die te maken hebben met mogelijke spanningen op de werkvloer.
Lees je mijn boek Reset! dan  zul je merken dat dat positief bijdraagt voor jouw persoonlijke en professionele groeisprong. Hoe je je communicatie verbetert en beter samenwerkt. Vele kleine ondernemers en retailers zijn razend enthousiast over Reset! , omdat het praktisch is en morgen al toepasbaar tegen weinig of geen investering. Geen ‘hoog over modellen’ of belerende teksten wat je allemaal moet verbeteren, maar activatie door inspiratie en aandacht voor jezelf! Geschreven voor jou!
Dan de video ‘betere presentaties’ enkele tips voor de manager / leider en tips voor de medewerkers.
 
Betere presentaties…
 
 
Managers en leiders:

* Lees Reset en houd je zelf de spiegel extra goed voor bij hoofdstuk 4!
* Stel je dan de vraag: ‘creëer ik een veilige basis voor mijn personeel?’ Zo niet, direct tips opvolgen en het gesprek aangaan  met je medewerkers. Pas daarna tips toe die je aanspreken uit overige hoofdstukken en maak van veranderen een feestje!
* Zorg ervoor dat je je medewerkers voldoende ondersteund en stel jezelf de vraag: ‘wanneer gaf ik hen voor het laatst een compliment’.
* Spreek je gevoelens uit als leidinggevende. Je gevoelens uitspreken kan ook betekenen dat je heel pijnlijke feedback geeft of toelaat. Je zal soms keihard de waarheid vertellen en te horen krijgen. Maar wat heb je liever, dat je in je gezicht wordt geslagen door de waarheid, of gekust wordt door een leugen van je medewerker(s)? Jouw medewerkers leren het meest van de strenge leraar van wie je weet dat hij het beste met je voorheeft. Het is als spierpijn, je zult erdoorheen moeten om fitter te worden. Maar het moet wel chic blijven. Tenslotte gaat het bij communiceren ook om de verpakking.
* Neem per dag 5 minuten helemaal voor jezelf. Bepaal zelf hoe! In hoofdstuk 9 van Reset! staan diverse tips.

 
Medewerkers

*