Himalaya: Listen. Learn. Grow.

4.8K Ratings
Open In App
title

Geïnspireerde Actie

Jos Verheijden

Followers
Plays
Geïnspireerde Actie
18 min2019 JUL 9
Play Episode
Comments
title

Details

Wil je zelf ook geïnspireerde actie nemen, volg dan mijn LIVE Inspiratie Sessies: https://www.verheijdenconsult.nl/inspiratie

Het omgaan met emoties is voor veel mensen een flinke uitdaging. Emoties als verdriet (of jezelf verdrietig voelen) zijn in onze opvoeding niet 'toegestaan'. We moeten flink zijn, of we krijgen direct op snoepje op de zere plek. Als we maar niet verdrietig zijn.

Dat is jammer want daarmee leer je om met een krachtige mannelijke (geaccepteerde) energie te reageren. Denk hierbij aan boosheid, overschreeuwen, wegdrukken en 'je best doen'.

Veel kinderen leren hierdoor om anderen te pesten, cynisch te doen, perfectionistisch te doen en controlegedrag te ontwikkelen. Dat is best vermoeiend en vaak de oorzaak van burnout.

Het is nodig om weer te (leren) aarden en contact te maken met je basis-emoties en je lijf. Maar dat is best beangstigend omdat je niet meer weg kunt, of niet meer in je hoofd (ratio) kunt vluchten.

In mijn burnout trajecten adviseer ik veel mensen om naar een energetisch healer, haptonoom of osteopaat te gaan om mijn NLP-coaching via het lijf te ondersteunen. In deze episode komen deze specialismen uitgebreid aan het woord.