title

Over Spreken Gesproken Podcast

Glenn Vergoossen

0
Followers
4
Plays
Over Spreken Gesproken Podcast

Over Spreken Gesproken Podcast

Glenn Vergoossen

0
Followers
4
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

We herkennen het allemaal: slaapverwekkend vermoeiende presentaties van collega’s, verkopers die als wandelende flyers fungeren, een familielid met een wollig en onsamenhangend verhaal of een directeur die zijn visie heeft vertaald naar honderden onleesbare slides.Het is misschien wel vanwege al deze ervaringen dat we het Spaans benauwd krijgen wanneer we zelf moeten spreken in het openbaar. Over Spreken Gesproken is de ultieme podcast voor professionals die willen praten met resultaten. In de nr. 1 public speaking podcast van Nederland interviewt trainer, spreker en auteur Glenn Vergoossen de beste sprekers en experts uit dit vakgebied.Iedere 1ste, 3de en 5de maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar. Maak korte metten met plankenkoorts en spreek met meer impact! Ga voor meer informatie naar www.oversprekengesproken.nl

Latest Episodes

OSG 31 - De filosofie van liefde met Reine Rek van The School of Life (taal van de liefde 1/5)

Dit is de eerste aflevering uit de special de taal van de liefde. Want we kunnen nog zo succesvol zijn op het podium. Als we backstage een flater slaan, hoe succesvol zijn we dan eigenlijk? Dus wat betekent liefde voor jou? En hoe geef je er vorm aan? In deze aflevering praat ik daarover met Reine Rek. Reine is praktisch filosoof, spreker, counselor en onder andere werkzaam bij The School of Life, de school opgericht door Alain de Botton. Een aantal jaar geleden las ik Alains zijn boek Weg van Liefde, en dit veranderde mijn perceptie op liefde en relaties. Het boek beschrijft hoe een liefdesrelatie in de éénentwintigste eeuw kan standhouden en tot bloei kan komen. In het gesprek met Reine hebben we het over: - Het verschil tussen intimiteit, erotiek en seksualiteit. - Dat we allemaal fouten maken. En dat we door dit feit te accepteren onze tolerantie en vrijgevigheid vergroten. - Dat we nooit alles in één persoon kunnen vinden. En dat wij ook nooit alles voor een ander kunnen zijn. En hoe filosofie ons kan helpen om dat te kunnen accepteren. - Hoe de perceptie over liefde en relaties de gelijkheid tussen man en vrouw in de weg kan staan. Meer informatie over Reine vind je via www.reinerek.nl. Meer informatie over de podcast via www.glennvergoossen.nl. Iedere 1ste, 3de en 5de maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

97 MIN1 w ago
Comments
OSG 31 - De filosofie van liefde met Reine Rek van The School of Life (taal van de liefde 1/5)

OSG 30 - Over Spreken Gesproken 1 jaar! Patrick Kicken interviewt Glenn Vergoossen

JAAAAH, de Over Spreken Gesproken podcast bestaat precies 1 jaar! Twee violen en een trommel en een fluit. Want de podcast die is jarig en de vlaggen hangen uit. Vorig jaar interviewde Patrick Kicken mij voor de podcast Leven Zonder Stress. Dit werd het kwetsbaarste interview dat ik OOIT heb gegeven. Meester vragensteller Patrick voelt me aan de tand over mijn persoonlijke reis en wat maakt dat ik vandaag doe wat ik doe. Het voelt dan ook mega kwetsbaar om dit met de vaste luisteraars te delen. Maar op meermaals verzoek om een podcast te wijden aan mijn persoonlijke leven, geef ik hier bij deze graag gehoor aan. We hebben het onder andere over: - Waar mijn fascinatie voor spreken vandaan komt - Wat de beste lessen zijn voor een productiever leven - Wat de grootste uitdagingen zijn voor een "millennial" in de 21ste eeuw, en wat daaraan te doen - Of geld en status gelukkig maakt - Waarom je verleden zeer bepalend is voor de toekomst en hoe dit kan bijdragen aan jouw onderscheidend vermogen Check ook de Leven Zonder Stress podcast van Patrick Kicken. Check de video van deze podcast via: https://www.youtube.com/watch?v=REpNHN0K-D0&t=1392s. Check voor meer informatie over Glenn en de podcast www.glennvergoossen.nl. Iedere eerste, derde en vijfde maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

81 MIN3 w ago
Comments
OSG 30 - Over Spreken Gesproken 1 jaar! Patrick Kicken interviewt Glenn Vergoossen

OSG 29 - Arnout van den Bossche als stand-up consultant in een uitverkocht Lotto Arena

Gewapend met flip-over, beamer, maatpak en gekleurde bril en stropdas bestormt Arnout van den Bossche het podium. Deze unieke "stand-up consultant" stijl komt niet uit de lucht vallen daar Arnout jarenlang gewerkt heeft als ingenieur. Maar na het winnen van de Humo's Comedy Club in 2009 maakte hij de switch naar full-time comedian en maakte hij twee succesvolle programma's 'De Relatiefluisteraar' en 'Burn-out voor beginners'. Als kroon op zijn werk staat hij over een paar weken in een uitverkocht Lotto Arena. Een prestatie van formaat. Reden genoeg om hem uit te nodigen in aflevering 29 van de Over Spreken Gesproken podcast. We bespreken zijn persoonlijke reis en leren onder andere: - Dat creativiteit pas ontstaat wanneer het moeilijk wordt - Het belang van authenticiteit en waarachtigheid - Het veinzen van die eigen stijl tot een karakter geschikt voor op het podium - Welke marketingtrucs Arnout inzet voor een e-maillijst van tienduizenden mensen - Arnout's visie over humor en spreken in het openbaar. Check ook zeker: https://www.youtube.com/watch?v=QRn9mIX9-BI&t=2s Wil je meer informatie over Arnout ga dan naar: https://arnoutvandenbossche.be/. Meer informatie over de podcast: www.glennvergoossen.nl. Samen maken we korte metten met plankenkoorts en leren we spreken met meer impact. Iedere 1ste, 3de en 5de maandag van de maand een nieuwe aflevering.

97 MINJAN 20
Comments
OSG 29 - Arnout van den Bossche als stand-up consultant in een uitverkocht Lotto Arena

OSG 28 - Krijg volle zalen met Hans Groen

In aflevering 28 van de Over Spreken Gesproken podcast bespreken we de beste strategie voor het creëren van een uitverkocht event. We doen dat met niemand minder dan Hans Groen. Hans is ondernemer en adviseur, studeerde bedrijfskunde op Nyenrode Business Universiteit en startte in 1991 zijn eigen seminarorganisatie, Focus Conferences, die hij in 2017 verkocht. Al meer dan 30 jaar organiseert hij seminars en andere bijeenkomsten. Meer dan 300 in totaal. De kans is dus groot dat wanneer je ooit een Nederlands seminar hebt bezocht Hans deze heeft georganiseerd! Hans is geobsedeerd door volle zalen en heeft onlangs al zijn kennis gebundeld in het boek met de titel, je raadt het al, Volle Zalen. Hierin put hij niet alleen uit zijn eigen kennis maar interviewt hij ook andere experts over dit onderwerp (o.a. directeur Johan Cruijf Arena, directeur Ziggo Dome, directeur Mojo, directeur Denk Producties). Meer informatie over Hans Groen en het boek Volle Zalen via www.volle-zalen.nl. Meer informatie over de podcast via www.glennvergoossen.nl. Iedere eerste, derde en vijfde maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

101 MINJAN 6
Comments
OSG 28 - Krijg volle zalen met Hans Groen

OSG 27 - Nieuwjaarsspecial met Thijs Lindhout en zijn 100% Inspiratie Show

Het nieuwe decennium staat voor de deur! Tussen kerst en oud & nieuw is dan ook de perfecte periode om te reflecteren op het afgelopen jaar en plannen te maken voor het komende jaar. Hoe fijn om dat samen te doen met goede vriend Thijs Lindhout. Thijs heeft een van de populairste podcasts van Nederland: de 100% inspiratie podcast. Daarnaast tourt hij door Nederland met zijn 100% inspiratie show. Genoeg reden om hem ook voor deze podcast te vragen. Maar eigenlijk hebben we het over de meest essentiële onderdelen van het leven. Zo zijn we heel eerlijk over onze fuck-ups, hebben we het over de liefde en over onze persoonlijke plannen voor 2020. Een open, eerlijk en kwetsbaar gesprek van twee blije eikels dat vast voor een hoop herkenning zorgt. Meer informatie over Thijs check www.thijslindhout.nl. Aarzel niet om een connectie te maken met mij op LinkedIn. Iedere eerste, derde en vijfde maandag van de maand staat er een nieuwe Over Spreken Gesproken aflevering voor je klaar.

110 MINJAN 3
Comments
OSG 27 - Nieuwjaarsspecial met Thijs Lindhout en zijn 100% Inspiratie Show

OSG 26 - De mindset voor succes met Bart van den Belt

In aflevering 26 van de Over Spreken Gesproken podcast, de laatste aflevering van 2019, staat Bart van den Belt voor je klaar. Bart schrijft op zijn website: "Spreken is voor mij geen werk. Het is een manier van ademhalen." Aanleiding genoeg voor een goed gesprek! Met zijn Zakelijk Succes Academy creëerde hij de eerste geaccrediteerde post-HBO studie voor ondernemers. Met 4 boeken op zijn naam, meerdere audioboeken, meer dan 5000 uren ervaring op het podium, en dat op zijn 35 jarige leeftijd, ben ik benieuwd naar zijn eigen succes formule. In de aflevering hebben we het over de belang van een goede mindset. Verander je gedachte, verander je gedrag. We hebben het dus niet alleen over spreken. We behandelen belangrijke modellen voor verandering zoals de Cirkel van Invloed van Covey, De logische niveau's van Bateson & Dilts, de drie pilaren bij retorica van Aristoteles en meer. Een volgepakte aflevering dat jou met genoeg denkvoer de kerstvakantie in laat gaat. Meer weten over Bart? Check zijn website: www.bartvandenbelt.nl. Meer weten over Glenn en de podcast? Maak een connectie aan via LinkedIn! Iedere eerste, derde en vijfde vrijdag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

103 MIN2019 DEC 20
Comments
OSG 26 - De mindset voor succes met Bart van den Belt

OSG 25 - Jos Burgers deelt zijn beste lessen over klantgerichtheid

In mijn onderzoek naar het onderscheidend vermogen van de beste sprekers van Nederland mocht deze gast niet ontbreken. In aflevering 25 ben ik heel blij met Jos Burgers in de Over Spreken Gesproken podcast. Jos behoort al jaren tot de meeste gevraagde managementsprekers van Nederland. Hij is expert op het gebied van marketing en klantgerichtheid. Zijn laatste boeken werden allemaal managementboek van het jaar en zijn presentaties staan bol van herkenbare anekdotes vol humor. Jos is groot geworden door normaal te blijven. Met zijn Brabantse gemoedelijkheid, is hij vooral geïnteresseerd in plaats van interessant te doen. In dit interview houdt hij ons een spiegel voor. Hij laat ons nadenken over onze drijfveren en helpt ons met belangrijke keuzes maken omwille fans van ons publiek of klanten te maken. In het interview doorlopen we de beste inzichten van zijn bekendste boeken. We delen tips uit de volgende boeken: - Geef nooit korting - Klanten zijn gek op gaten - De wet van snuf - Één fan per dag Tevens krijg je een tipje van de sluier van zijn aankomende boek: Thuis ben ik niet zo leuk! Dit extra lange interview wil je niet missen! Samen maken we korte metten met plankenkoorts en spreken we met meer impact. Meer informatie over Jos check: www.josburgers.nl. Meer informatie over de podcast via www.glennvergoossen.nl. Iedere 1ste, 3de en 5de vrijdag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

122 MIN2019 DEC 6
Comments
OSG 25 - Jos Burgers deelt zijn beste lessen over klantgerichtheid

OSG 24 - Hooggeëerd publiek! Spreken voor grote groepen met Judith de Bruijn

Je bent klaar voor de volgende stap. Je staat steeds meer ontspannen voor de groep, je hebt inmiddels meerdere presentaties gegeven. Je wilt voor grotere groepen mensen spreken en dat is toch nog wel erg spannend. Hoe ga je dit aanpakken? In aflevering 24 van de Over Spreken Gesproken podcast interview ik Judith de Bruijn. Judith heeft een carrière gehad als omroepster en presentatrice bij de publiek omroep. Zij presenteerde onder andere succesvolle programma's als 'Get The Picture' en 'Droomshow'. Maar in de afgelopen 20 jaar heeft zij vooral gewerkt als dagvoorzitter, webinerhost en sprekerscoach. In haar boek 'Hooggeëerd publiek' beschrijft ze een pragmatische methodiek die je begeleidt door de reis naar het grote podium. Je leert in dit interview onder andere: - Hoe je content creëert aan de hand van het kleurenmodel van Jung. - Hoe je afstemt op verschillende soorten publiek en wat zij nodig hebben. - Hoe je charismatisch overkomt en meer impact maakt tijdens spreken. - Je voorkomt een tal van valkuilen die beginnende sprekers vaker maken Voor meer informatie over het boek en Judith de Bruijn check https://hooggeeerdpubliek.info. Voor meer informatie over de podcast kijk op www.glennvergoossen.nl. Iedere 1ste, 3de en 5de vrijdag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

93 MIN2019 NOV 29
Comments
OSG 24 - Hooggeëerd publiek! Spreken voor grote groepen met Judith de Bruijn

OSG 23 - Floris Verbeij laat muziek spreken

In aflevering 23 van de Over Spreken Gesproken podcast combineren we mijn interesse in spreken met een van mijn grootste passies: muziek! We bespelen allemaal een instrument. Of dit nou onze stembanden zijn, ons lichaam, de positie die we innemen in de ruimte. Communicatie is input - output. Floris Verbeij is naast een gewaardeerd collega bij FranklinCovey ook componist. Hij heeft een tal van Nederlandse films en theaterproducties gecomponeerd. Deze combinatie vormt een mooi perspectief: hoe kunnen we muziek als metafoor gebruiken bij samenwerken en spreken? Want hoe verschillende personen resoneren op jouw communicatie, zo resoneert een instrument op de noten die je speelt. Ga mee in dit muzikale gesprek en leer: - Het belang van improvisatie - Dat een foutje dan eigenlijk geen foutje is - Hoe teams effectief samenwerken - Hoe het effect van jouw communicatie je resultaat bepaalt Meer informatie over Floris Verbeij via www.florisverbeij.nl en meer informatie over de podcast via www...

102 MIN2019 NOV 15
Comments
OSG 23 - Floris Verbeij laat muziek spreken

OSG 22 - Gabriël Anthonio spreekt en het leven praat terug, over leiderschap en verwondering

Sommige mensen noemen Prof. Dr. Gabriël Anthonio het best bewaarde geheim van sprekend Nederland. Gabriël is bestuurder, parttime hoogleraar en lector. Hij is een rasechte verteller die het verstand en bovenal het hart aanspreekt. Dus geen 'kennisobisitas' maar karaktervorming van het hoogste niveau. In dit interview vertelt hij openhartig over de levenslessen die zich aandragen in het leven van alledag. Onder andere deelt hij de lessen die hij kreeg van zijn bijzondere zoon, waardoor hij anders is gaan kijken, luisteren, denken en voelen. Dit interview is een oproep voor meer verwondering. Een ode aan nieuwsgierigheid. Een les in kwalitatief contact. Een must listen voor iedere leider en voor mensen die de essentie van een goed verhaal willen ervaren. Voor meer informatie check de boeken van Gabriël 'Het leven praat terug' en 'Een Zwitsers zakmes van de leider'. Meer informatie over de podcast via www.glennvergoossen.nl. Iedere 1ste, 3de en 5de vrijdag van de maand staat er weer...

92 MIN2019 NOV 1
Comments
OSG 22 - Gabriël Anthonio spreekt en het leven praat terug, over leiderschap en verwondering

Latest Episodes

OSG 31 - De filosofie van liefde met Reine Rek van The School of Life (taal van de liefde 1/5)

Dit is de eerste aflevering uit de special de taal van de liefde. Want we kunnen nog zo succesvol zijn op het podium. Als we backstage een flater slaan, hoe succesvol zijn we dan eigenlijk? Dus wat betekent liefde voor jou? En hoe geef je er vorm aan? In deze aflevering praat ik daarover met Reine Rek. Reine is praktisch filosoof, spreker, counselor en onder andere werkzaam bij The School of Life, de school opgericht door Alain de Botton. Een aantal jaar geleden las ik Alains zijn boek Weg van Liefde, en dit veranderde mijn perceptie op liefde en relaties. Het boek beschrijft hoe een liefdesrelatie in de éénentwintigste eeuw kan standhouden en tot bloei kan komen. In het gesprek met Reine hebben we het over: - Het verschil tussen intimiteit, erotiek en seksualiteit. - Dat we allemaal fouten maken. En dat we door dit feit te accepteren onze tolerantie en vrijgevigheid vergroten. - Dat we nooit alles in één persoon kunnen vinden. En dat wij ook nooit alles voor een ander kunnen zijn. En hoe filosofie ons kan helpen om dat te kunnen accepteren. - Hoe de perceptie over liefde en relaties de gelijkheid tussen man en vrouw in de weg kan staan. Meer informatie over Reine vind je via www.reinerek.nl. Meer informatie over de podcast via www.glennvergoossen.nl. Iedere 1ste, 3de en 5de maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

97 MIN1 w ago
Comments
OSG 31 - De filosofie van liefde met Reine Rek van The School of Life (taal van de liefde 1/5)

OSG 30 - Over Spreken Gesproken 1 jaar! Patrick Kicken interviewt Glenn Vergoossen

JAAAAH, de Over Spreken Gesproken podcast bestaat precies 1 jaar! Twee violen en een trommel en een fluit. Want de podcast die is jarig en de vlaggen hangen uit. Vorig jaar interviewde Patrick Kicken mij voor de podcast Leven Zonder Stress. Dit werd het kwetsbaarste interview dat ik OOIT heb gegeven. Meester vragensteller Patrick voelt me aan de tand over mijn persoonlijke reis en wat maakt dat ik vandaag doe wat ik doe. Het voelt dan ook mega kwetsbaar om dit met de vaste luisteraars te delen. Maar op meermaals verzoek om een podcast te wijden aan mijn persoonlijke leven, geef ik hier bij deze graag gehoor aan. We hebben het onder andere over: - Waar mijn fascinatie voor spreken vandaan komt - Wat de beste lessen zijn voor een productiever leven - Wat de grootste uitdagingen zijn voor een "millennial" in de 21ste eeuw, en wat daaraan te doen - Of geld en status gelukkig maakt - Waarom je verleden zeer bepalend is voor de toekomst en hoe dit kan bijdragen aan jouw onderscheidend vermogen Check ook de Leven Zonder Stress podcast van Patrick Kicken. Check de video van deze podcast via: https://www.youtube.com/watch?v=REpNHN0K-D0&t=1392s. Check voor meer informatie over Glenn en de podcast www.glennvergoossen.nl. Iedere eerste, derde en vijfde maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

81 MIN3 w ago
Comments
OSG 30 - Over Spreken Gesproken 1 jaar! Patrick Kicken interviewt Glenn Vergoossen

OSG 29 - Arnout van den Bossche als stand-up consultant in een uitverkocht Lotto Arena

Gewapend met flip-over, beamer, maatpak en gekleurde bril en stropdas bestormt Arnout van den Bossche het podium. Deze unieke "stand-up consultant" stijl komt niet uit de lucht vallen daar Arnout jarenlang gewerkt heeft als ingenieur. Maar na het winnen van de Humo's Comedy Club in 2009 maakte hij de switch naar full-time comedian en maakte hij twee succesvolle programma's 'De Relatiefluisteraar' en 'Burn-out voor beginners'. Als kroon op zijn werk staat hij over een paar weken in een uitverkocht Lotto Arena. Een prestatie van formaat. Reden genoeg om hem uit te nodigen in aflevering 29 van de Over Spreken Gesproken podcast. We bespreken zijn persoonlijke reis en leren onder andere: - Dat creativiteit pas ontstaat wanneer het moeilijk wordt - Het belang van authenticiteit en waarachtigheid - Het veinzen van die eigen stijl tot een karakter geschikt voor op het podium - Welke marketingtrucs Arnout inzet voor een e-maillijst van tienduizenden mensen - Arnout's visie over humor en spreken in het openbaar. Check ook zeker: https://www.youtube.com/watch?v=QRn9mIX9-BI&t=2s Wil je meer informatie over Arnout ga dan naar: https://arnoutvandenbossche.be/. Meer informatie over de podcast: www.glennvergoossen.nl. Samen maken we korte metten met plankenkoorts en leren we spreken met meer impact. Iedere 1ste, 3de en 5de maandag van de maand een nieuwe aflevering.

97 MINJAN 20
Comments
OSG 29 - Arnout van den Bossche als stand-up consultant in een uitverkocht Lotto Arena

OSG 28 - Krijg volle zalen met Hans Groen

In aflevering 28 van de Over Spreken Gesproken podcast bespreken we de beste strategie voor het creëren van een uitverkocht event. We doen dat met niemand minder dan Hans Groen. Hans is ondernemer en adviseur, studeerde bedrijfskunde op Nyenrode Business Universiteit en startte in 1991 zijn eigen seminarorganisatie, Focus Conferences, die hij in 2017 verkocht. Al meer dan 30 jaar organiseert hij seminars en andere bijeenkomsten. Meer dan 300 in totaal. De kans is dus groot dat wanneer je ooit een Nederlands seminar hebt bezocht Hans deze heeft georganiseerd! Hans is geobsedeerd door volle zalen en heeft onlangs al zijn kennis gebundeld in het boek met de titel, je raadt het al, Volle Zalen. Hierin put hij niet alleen uit zijn eigen kennis maar interviewt hij ook andere experts over dit onderwerp (o.a. directeur Johan Cruijf Arena, directeur Ziggo Dome, directeur Mojo, directeur Denk Producties). Meer informatie over Hans Groen en het boek Volle Zalen via www.volle-zalen.nl. Meer informatie over de podcast via www.glennvergoossen.nl. Iedere eerste, derde en vijfde maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

101 MINJAN 6
Comments
OSG 28 - Krijg volle zalen met Hans Groen

OSG 27 - Nieuwjaarsspecial met Thijs Lindhout en zijn 100% Inspiratie Show

Het nieuwe decennium staat voor de deur! Tussen kerst en oud & nieuw is dan ook de perfecte periode om te reflecteren op het afgelopen jaar en plannen te maken voor het komende jaar. Hoe fijn om dat samen te doen met goede vriend Thijs Lindhout. Thijs heeft een van de populairste podcasts van Nederland: de 100% inspiratie podcast. Daarnaast tourt hij door Nederland met zijn 100% inspiratie show. Genoeg reden om hem ook voor deze podcast te vragen. Maar eigenlijk hebben we het over de meest essentiële onderdelen van het leven. Zo zijn we heel eerlijk over onze fuck-ups, hebben we het over de liefde en over onze persoonlijke plannen voor 2020. Een open, eerlijk en kwetsbaar gesprek van twee blije eikels dat vast voor een hoop herkenning zorgt. Meer informatie over Thijs check www.thijslindhout.nl. Aarzel niet om een connectie te maken met mij op LinkedIn. Iedere eerste, derde en vijfde maandag van de maand staat er een nieuwe Over Spreken Gesproken aflevering voor je klaar.

110 MINJAN 3
Comments
OSG 27 - Nieuwjaarsspecial met Thijs Lindhout en zijn 100% Inspiratie Show

OSG 26 - De mindset voor succes met Bart van den Belt

In aflevering 26 van de Over Spreken Gesproken podcast, de laatste aflevering van 2019, staat Bart van den Belt voor je klaar. Bart schrijft op zijn website: "Spreken is voor mij geen werk. Het is een manier van ademhalen." Aanleiding genoeg voor een goed gesprek! Met zijn Zakelijk Succes Academy creëerde hij de eerste geaccrediteerde post-HBO studie voor ondernemers. Met 4 boeken op zijn naam, meerdere audioboeken, meer dan 5000 uren ervaring op het podium, en dat op zijn 35 jarige leeftijd, ben ik benieuwd naar zijn eigen succes formule. In de aflevering hebben we het over de belang van een goede mindset. Verander je gedachte, verander je gedrag. We hebben het dus niet alleen over spreken. We behandelen belangrijke modellen voor verandering zoals de Cirkel van Invloed van Covey, De logische niveau's van Bateson & Dilts, de drie pilaren bij retorica van Aristoteles en meer. Een volgepakte aflevering dat jou met genoeg denkvoer de kerstvakantie in laat gaat. Meer weten over Bart? Check zijn website: www.bartvandenbelt.nl. Meer weten over Glenn en de podcast? Maak een connectie aan via LinkedIn! Iedere eerste, derde en vijfde vrijdag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

103 MIN2019 DEC 20
Comments
OSG 26 - De mindset voor succes met Bart van den Belt

OSG 25 - Jos Burgers deelt zijn beste lessen over klantgerichtheid

In mijn onderzoek naar het onderscheidend vermogen van de beste sprekers van Nederland mocht deze gast niet ontbreken. In aflevering 25 ben ik heel blij met Jos Burgers in de Over Spreken Gesproken podcast. Jos behoort al jaren tot de meeste gevraagde managementsprekers van Nederland. Hij is expert op het gebied van marketing en klantgerichtheid. Zijn laatste boeken werden allemaal managementboek van het jaar en zijn presentaties staan bol van herkenbare anekdotes vol humor. Jos is groot geworden door normaal te blijven. Met zijn Brabantse gemoedelijkheid, is hij vooral geïnteresseerd in plaats van interessant te doen. In dit interview houdt hij ons een spiegel voor. Hij laat ons nadenken over onze drijfveren en helpt ons met belangrijke keuzes maken omwille fans van ons publiek of klanten te maken. In het interview doorlopen we de beste inzichten van zijn bekendste boeken. We delen tips uit de volgende boeken: - Geef nooit korting - Klanten zijn gek op gaten - De wet van snuf - Één fan per dag Tevens krijg je een tipje van de sluier van zijn aankomende boek: Thuis ben ik niet zo leuk! Dit extra lange interview wil je niet missen! Samen maken we korte metten met plankenkoorts en spreken we met meer impact. Meer informatie over Jos check: www.josburgers.nl. Meer informatie over de podcast via www.glennvergoossen.nl. Iedere 1ste, 3de en 5de vrijdag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

122 MIN2019 DEC 6
Comments
OSG 25 - Jos Burgers deelt zijn beste lessen over klantgerichtheid

OSG 24 - Hooggeëerd publiek! Spreken voor grote groepen met Judith de Bruijn

Je bent klaar voor de volgende stap. Je staat steeds meer ontspannen voor de groep, je hebt inmiddels meerdere presentaties gegeven. Je wilt voor grotere groepen mensen spreken en dat is toch nog wel erg spannend. Hoe ga je dit aanpakken? In aflevering 24 van de Over Spreken Gesproken podcast interview ik Judith de Bruijn. Judith heeft een carrière gehad als omroepster en presentatrice bij de publiek omroep. Zij presenteerde onder andere succesvolle programma's als 'Get The Picture' en 'Droomshow'. Maar in de afgelopen 20 jaar heeft zij vooral gewerkt als dagvoorzitter, webinerhost en sprekerscoach. In haar boek 'Hooggeëerd publiek' beschrijft ze een pragmatische methodiek die je begeleidt door de reis naar het grote podium. Je leert in dit interview onder andere: - Hoe je content creëert aan de hand van het kleurenmodel van Jung. - Hoe je afstemt op verschillende soorten publiek en wat zij nodig hebben. - Hoe je charismatisch overkomt en meer impact maakt tijdens spreken. - Je voorkomt een tal van valkuilen die beginnende sprekers vaker maken Voor meer informatie over het boek en Judith de Bruijn check https://hooggeeerdpubliek.info. Voor meer informatie over de podcast kijk op www.glennvergoossen.nl. Iedere 1ste, 3de en 5de vrijdag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

93 MIN2019 NOV 29
Comments
OSG 24 - Hooggeëerd publiek! Spreken voor grote groepen met Judith de Bruijn

OSG 23 - Floris Verbeij laat muziek spreken

In aflevering 23 van de Over Spreken Gesproken podcast combineren we mijn interesse in spreken met een van mijn grootste passies: muziek! We bespelen allemaal een instrument. Of dit nou onze stembanden zijn, ons lichaam, de positie die we innemen in de ruimte. Communicatie is input - output. Floris Verbeij is naast een gewaardeerd collega bij FranklinCovey ook componist. Hij heeft een tal van Nederlandse films en theaterproducties gecomponeerd. Deze combinatie vormt een mooi perspectief: hoe kunnen we muziek als metafoor gebruiken bij samenwerken en spreken? Want hoe verschillende personen resoneren op jouw communicatie, zo resoneert een instrument op de noten die je speelt. Ga mee in dit muzikale gesprek en leer: - Het belang van improvisatie - Dat een foutje dan eigenlijk geen foutje is - Hoe teams effectief samenwerken - Hoe het effect van jouw communicatie je resultaat bepaalt Meer informatie over Floris Verbeij via www.florisverbeij.nl en meer informatie over de podcast via www...

102 MIN2019 NOV 15
Comments
OSG 23 - Floris Verbeij laat muziek spreken

OSG 22 - Gabriël Anthonio spreekt en het leven praat terug, over leiderschap en verwondering

Sommige mensen noemen Prof. Dr. Gabriël Anthonio het best bewaarde geheim van sprekend Nederland. Gabriël is bestuurder, parttime hoogleraar en lector. Hij is een rasechte verteller die het verstand en bovenal het hart aanspreekt. Dus geen 'kennisobisitas' maar karaktervorming van het hoogste niveau. In dit interview vertelt hij openhartig over de levenslessen die zich aandragen in het leven van alledag. Onder andere deelt hij de lessen die hij kreeg van zijn bijzondere zoon, waardoor hij anders is gaan kijken, luisteren, denken en voelen. Dit interview is een oproep voor meer verwondering. Een ode aan nieuwsgierigheid. Een les in kwalitatief contact. Een must listen voor iedere leider en voor mensen die de essentie van een goed verhaal willen ervaren. Voor meer informatie check de boeken van Gabriël 'Het leven praat terug' en 'Een Zwitsers zakmes van de leider'. Meer informatie over de podcast via www.glennvergoossen.nl. Iedere 1ste, 3de en 5de vrijdag van de maand staat er weer...

92 MIN2019 NOV 1
Comments
OSG 22 - Gabriël Anthonio spreekt en het leven praat terug, over leiderschap en verwondering
hmly
himalayaプレミアムへようこそ聴き放題のオーディオブックをお楽しみください。