title

People Power Podcast - Over de kracht van mensen in organisaties

Glenn van der Burg

0
Followers
0
Plays
People Power Podcast - Over de kracht van mensen in organisaties

People Power Podcast - Over de kracht van mensen in organisaties

Glenn van der Burg

0
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

Wekelijkse podcast over de kracht van mensen in organisaties. Met praktijkvoorbeelden van ondernemers, de laatste onderzoeken en slimme tips. Met thema's als: leiderschap, organisatieverandering, arbeidsmarkt, werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en inclusie. Wil je ons helpen om meer mensen te inspireren tot People Power in hun organisatie? Volg ons en geef ons vijf sterren!

Latest Episodes

#304 Skills: een uniforme taal lost veel arbeidsmarktproblemen op

Onze arbeidsmarkt is nog steeds gebaseerd op diploma’s. Ze vormen een soort paspoort die ons toegang geeft tot een deel van de arbeidsmarkt. Binnen de zorg was er onlangs de felle discussie over het onderscheid tussen MBO en HBO verpleegkundigen. Uiteindelijke gaat het werkgevers vooral om mensen met de juiste vaardigheden; om het werk te doen wat er ligt. Maar hoe weet je welke vaardigheden mensen hebben? Hoe leg je die vast? Wat vraagt dat van medewerkers en werkgevers? Luchtvaart community Schiphol, eelloo, House of Skills en AWVN werken samen met vijf bedrijven op Schiphol aan de pilot: werkpaspoort. Met als doel om juist dit vraagstuk op te lossen. In de studio zijn Marloes Arbouw, Senior Consultant AWVN en Sara Bakker van eelloo.

41 MIN1 d ago
Comments
#304 Skills: een uniforme taal lost veel arbeidsmarktproblemen op

#303 Duurzame inzetbaarheid: Trek ‘m breed en er gebeurt geen…

De duurzame inzetbaarheid verbeteren binnen een organisatie is al een behoorlijke uitdaging. Maar hoe pak je dat aan voor een gehele sector? Zeker als er in die sector veel zwaar, technisch en vaak ook gevaarlijk werk te doen is. Bij werkgeversvereniging WENB zijn ongeveer tachtig werkgevers aangesloten; waar in totaal zo’n 40.000 medewerkers werken. Waar begin je? Welk onderdeel van inzetbaarheid pak je aan? Hoe zorg je voor resultaat? In de studio zijn Floor van den Heuvel, Programmamanager Duurzame Inzetbaarheid bij WENB en Tom van Disseldorp, managing partner bij Centraal Beheer Open.

43 MIN3 d ago
Comments
#303 Duurzame inzetbaarheid: Trek ‘m breed en er gebeurt geen…

#302 Innovatie Begint Altijd Bij Mensen

Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Bij People Power noemen we ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. We onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? In deze aflevering zijn Christiaan Kraaijenhagen en Sandra Horlings van Innoboost te gast.

45 MIN6 d ago
Comments
#302 Innovatie Begint Altijd Bij Mensen

#301 Eerst De Basis Op Orde Bij Inclusie

Hoe zorg je voor inclusie in jouw organisatie? Iedereen vindt dat mensen met een beperking kansen moeten hebben op de arbeidsmarkt. Maar die kansen daadwerkelijk creëren en het potentiële talent van mensen met een beperking ontsluiten is een tweede! In deze aflevering vragen we aan Annemieke Visscher hoe de Kamer van Koophandel daar invulling aan geeft. Ook Pim Brouwers, manager Diversity & Inclusion van VodafoneZiggo en Sven Romkes, People Development Consultant van ABN AMRO zijn in de studio.

40 MIN1 w ago
Comments
#301 Eerst De Basis Op Orde Bij Inclusie

#300 Winnaars HR Top 100 Aan Het Woord

In deze aflevering van People Power komen twee interviews van de HR Top 100 aan bod. Tijdens de HR Top 100 ging presentator Glenn van der Burg in gesprek met genomineerde HR directeuren over belangrijke HR Thema’s in de People Power Podcast studio. In het eerste blok hoor je Ester Zeeman – HR manager Amarant, Joost Sluijs – Directeur HR Universiteit Twente en Jortijn Bijl verantwoordelijk voor arbeidsmarktcommunicatie bij AFAS. Ze spraken over Arbeidsmarktcommunicatie: hoe communiceer jij met jouw toekomstige collega’s? Wat is de uitdaging voor HR in 2020 en wat wens je jouw collega HR professionals? Dat vroeg presentator Glenn van der Burg aan de kersverse winnaars van de HR Top 100: Jolanda Sappelli – Director Human Resources a.s.r. -Publieksprijswinnaar en Ad van Beek – IJsselland Ziekenhuis – Vakjury prijswinnaar in het tweede blok van deze aflevering. Slotstuk van deze aflevering is de allereerste People Power Essentials, de vijf boeken die je gelezen moet hebben over de...

44 MIN1 w ago
Comments
#300 Winnaars HR Top 100 Aan Het Woord

#299 Van leveren naar onderzoek en samenwerken bij BAM

De impact van de veranderende wereld op de bouw en infrastructuur sector is groot. Eén overheidsopdrachtgever bestaat niet en de klant achter de klant is misschien wel belangrijker dan de directe opdrachtgever. In een complexe en dynamische wereld volstaat het denken in transacties niet meer en wordt het relationele denken steeds belangrijker. Wat betekent dit voor een groot bouwbedrijf als de BAM? Wat is het belang van samenwerking? We gaan in gesprek met: Ellen Masselink en Katja Severin van The Office for Strategic Partnerships bij BAM en Wilfred Verweij, programmamanger bij Sioo.

44 MIN2 w ago
Comments
#299 Van leveren naar onderzoek en samenwerken bij BAM

#298 Afscheid Nemen Bestaat Niet (in Organisaties)

Als de week begonnen is bieden wij troost voor onderweg. Als je thuis of in de auto zit, dan houden wij Cafe zoals de Vlamingen zeggen. In People Power Cafe Forum gaan we deze keer in gesprek over afscheid. Waarom neem je afscheid? Hoe neem je afscheid? Zijn er regels, principes. Hoe ga je met afscheid om? Is er een filosofisch perspectief dat zicht geeft op het fenomeen? Afscheid is een beetje doodgaan zeggen de Fransen. In de managementliteratuur vind je er weinig over. Het opbreken van een partnership, het beëindigen van een joint venture, het liquideren van een onderneming, het ontslaan van medewerkers: allemaal thema’s die we associëren met mislukken, met falen. Het is de vraag of dat terecht is. Glenn van der Burg en Harry Starren spreken er over met Gerrie Strik. Zij promoveerde niet zo lang gelede op werk van Hella Haasse. Ook is ze directeur van de Vrije Hogeschool en mede-initiatiefnemer van het Dwarsloper festival in Zeist. De andere gast is Laurens Knoop. Hij is opric...

49 MIN2 w ago
Comments
#298 Afscheid Nemen Bestaat Niet (in Organisaties)

#297 Filosofie Maakt Ruimte Voor Een Andere Werkelijkheid - Ben Kuiken

Of je even wat aan de werkdruk wil doen en of je meteen ook de bureaucratie wil aanpakken. Als bestuurder, manager, adviseur en professional krijg je heel wat problemen op je bord geschoven. Het zijn vaak taaie vraagstukken, die onmogelijk lijken op te lossen. Maar zou de manier waarop je naar deze problemen kijkt niet juist het probleem kunnen zijn? In zijn boek De organisatiefilosoof laat Ben Kuiken zien hoe je ook anders naar organisatieproblemen kunt kijken. Je krijgt het filosofische gereedschap aangereikt om anders te kijken, te denken en te praten over de organisatie en de vraagstukken die daar keer op keer hun kop opsteken. Welke aannames gaan erachter schuil? Wat levert het je op als je een ander perspectief kiest? We vragen het in deze aflevering van People Power Books aan organisatiefilosoof Ben Kuiken, auteur van onder andere De laatste manager, Fuck de regels, de pret factor en zijn laatste boek De organisatiefilosoof.

44 MIN3 w ago
Comments
#297 Filosofie Maakt Ruimte Voor Een Andere Werkelijkheid - Ben Kuiken

#296 Hoe Voorkomen We Een Sociale Scheidslijn In De Arbeidsmarkt?

In deze aflevering van Future of Work gaat het over de waarde van werk. Werk kan namelijk veel waarde bieden in het leven van mensen, maar dan moet je wel toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Echter, voor velen zit die toegang aan de “zogenaamde” onderkant van de arbeidsmarkt; werk waar opleiding en ervaring minder belangrijk zijn. Hoe ziet die onderkant van de arbeidsmarkt eruit? Welke uitdagingen zijn daar op gebieden als geld en zekerheid? We praten hier over met professor Joop Schippers van de Universiteit Utrecht, Landelijk vakbondsbestuurder van FNV Metaal en Techniek en Metalektro Jacqie van Stigt en Gerwin Ordelmans directeur van Axent Groen, Hacron Groen en Hacron Schoon.

44 MIN3 w ago
Comments
#296 Hoe Voorkomen We Een Sociale Scheidslijn In De Arbeidsmarkt?

#295 AFAS: Saai Werk Automatiseren, Om Te Kunnen Doen Wat Er Toe Doet.

Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Zij noemen ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. Zij onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? In deze aflevering is Martijn Delahaye – directeur Marketing & Communicatie van AFAS te gast.

44 MINJAN 24
Comments
#295 AFAS: Saai Werk Automatiseren, Om Te Kunnen Doen Wat Er Toe Doet.

Latest Episodes

#304 Skills: een uniforme taal lost veel arbeidsmarktproblemen op

Onze arbeidsmarkt is nog steeds gebaseerd op diploma’s. Ze vormen een soort paspoort die ons toegang geeft tot een deel van de arbeidsmarkt. Binnen de zorg was er onlangs de felle discussie over het onderscheid tussen MBO en HBO verpleegkundigen. Uiteindelijke gaat het werkgevers vooral om mensen met de juiste vaardigheden; om het werk te doen wat er ligt. Maar hoe weet je welke vaardigheden mensen hebben? Hoe leg je die vast? Wat vraagt dat van medewerkers en werkgevers? Luchtvaart community Schiphol, eelloo, House of Skills en AWVN werken samen met vijf bedrijven op Schiphol aan de pilot: werkpaspoort. Met als doel om juist dit vraagstuk op te lossen. In de studio zijn Marloes Arbouw, Senior Consultant AWVN en Sara Bakker van eelloo.

41 MIN1 d ago
Comments
#304 Skills: een uniforme taal lost veel arbeidsmarktproblemen op

#303 Duurzame inzetbaarheid: Trek ‘m breed en er gebeurt geen…

De duurzame inzetbaarheid verbeteren binnen een organisatie is al een behoorlijke uitdaging. Maar hoe pak je dat aan voor een gehele sector? Zeker als er in die sector veel zwaar, technisch en vaak ook gevaarlijk werk te doen is. Bij werkgeversvereniging WENB zijn ongeveer tachtig werkgevers aangesloten; waar in totaal zo’n 40.000 medewerkers werken. Waar begin je? Welk onderdeel van inzetbaarheid pak je aan? Hoe zorg je voor resultaat? In de studio zijn Floor van den Heuvel, Programmamanager Duurzame Inzetbaarheid bij WENB en Tom van Disseldorp, managing partner bij Centraal Beheer Open.

43 MIN3 d ago
Comments
#303 Duurzame inzetbaarheid: Trek ‘m breed en er gebeurt geen…

#302 Innovatie Begint Altijd Bij Mensen

Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Bij People Power noemen we ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. We onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? In deze aflevering zijn Christiaan Kraaijenhagen en Sandra Horlings van Innoboost te gast.

45 MIN6 d ago
Comments
#302 Innovatie Begint Altijd Bij Mensen

#301 Eerst De Basis Op Orde Bij Inclusie

Hoe zorg je voor inclusie in jouw organisatie? Iedereen vindt dat mensen met een beperking kansen moeten hebben op de arbeidsmarkt. Maar die kansen daadwerkelijk creëren en het potentiële talent van mensen met een beperking ontsluiten is een tweede! In deze aflevering vragen we aan Annemieke Visscher hoe de Kamer van Koophandel daar invulling aan geeft. Ook Pim Brouwers, manager Diversity & Inclusion van VodafoneZiggo en Sven Romkes, People Development Consultant van ABN AMRO zijn in de studio.

40 MIN1 w ago
Comments
#301 Eerst De Basis Op Orde Bij Inclusie

#300 Winnaars HR Top 100 Aan Het Woord

In deze aflevering van People Power komen twee interviews van de HR Top 100 aan bod. Tijdens de HR Top 100 ging presentator Glenn van der Burg in gesprek met genomineerde HR directeuren over belangrijke HR Thema’s in de People Power Podcast studio. In het eerste blok hoor je Ester Zeeman – HR manager Amarant, Joost Sluijs – Directeur HR Universiteit Twente en Jortijn Bijl verantwoordelijk voor arbeidsmarktcommunicatie bij AFAS. Ze spraken over Arbeidsmarktcommunicatie: hoe communiceer jij met jouw toekomstige collega’s? Wat is de uitdaging voor HR in 2020 en wat wens je jouw collega HR professionals? Dat vroeg presentator Glenn van der Burg aan de kersverse winnaars van de HR Top 100: Jolanda Sappelli – Director Human Resources a.s.r. -Publieksprijswinnaar en Ad van Beek – IJsselland Ziekenhuis – Vakjury prijswinnaar in het tweede blok van deze aflevering. Slotstuk van deze aflevering is de allereerste People Power Essentials, de vijf boeken die je gelezen moet hebben over de...

44 MIN1 w ago
Comments
#300 Winnaars HR Top 100 Aan Het Woord

#299 Van leveren naar onderzoek en samenwerken bij BAM

De impact van de veranderende wereld op de bouw en infrastructuur sector is groot. Eén overheidsopdrachtgever bestaat niet en de klant achter de klant is misschien wel belangrijker dan de directe opdrachtgever. In een complexe en dynamische wereld volstaat het denken in transacties niet meer en wordt het relationele denken steeds belangrijker. Wat betekent dit voor een groot bouwbedrijf als de BAM? Wat is het belang van samenwerking? We gaan in gesprek met: Ellen Masselink en Katja Severin van The Office for Strategic Partnerships bij BAM en Wilfred Verweij, programmamanger bij Sioo.

44 MIN2 w ago
Comments
#299 Van leveren naar onderzoek en samenwerken bij BAM

#298 Afscheid Nemen Bestaat Niet (in Organisaties)

Als de week begonnen is bieden wij troost voor onderweg. Als je thuis of in de auto zit, dan houden wij Cafe zoals de Vlamingen zeggen. In People Power Cafe Forum gaan we deze keer in gesprek over afscheid. Waarom neem je afscheid? Hoe neem je afscheid? Zijn er regels, principes. Hoe ga je met afscheid om? Is er een filosofisch perspectief dat zicht geeft op het fenomeen? Afscheid is een beetje doodgaan zeggen de Fransen. In de managementliteratuur vind je er weinig over. Het opbreken van een partnership, het beëindigen van een joint venture, het liquideren van een onderneming, het ontslaan van medewerkers: allemaal thema’s die we associëren met mislukken, met falen. Het is de vraag of dat terecht is. Glenn van der Burg en Harry Starren spreken er over met Gerrie Strik. Zij promoveerde niet zo lang gelede op werk van Hella Haasse. Ook is ze directeur van de Vrije Hogeschool en mede-initiatiefnemer van het Dwarsloper festival in Zeist. De andere gast is Laurens Knoop. Hij is opric...

49 MIN2 w ago
Comments
#298 Afscheid Nemen Bestaat Niet (in Organisaties)

#297 Filosofie Maakt Ruimte Voor Een Andere Werkelijkheid - Ben Kuiken

Of je even wat aan de werkdruk wil doen en of je meteen ook de bureaucratie wil aanpakken. Als bestuurder, manager, adviseur en professional krijg je heel wat problemen op je bord geschoven. Het zijn vaak taaie vraagstukken, die onmogelijk lijken op te lossen. Maar zou de manier waarop je naar deze problemen kijkt niet juist het probleem kunnen zijn? In zijn boek De organisatiefilosoof laat Ben Kuiken zien hoe je ook anders naar organisatieproblemen kunt kijken. Je krijgt het filosofische gereedschap aangereikt om anders te kijken, te denken en te praten over de organisatie en de vraagstukken die daar keer op keer hun kop opsteken. Welke aannames gaan erachter schuil? Wat levert het je op als je een ander perspectief kiest? We vragen het in deze aflevering van People Power Books aan organisatiefilosoof Ben Kuiken, auteur van onder andere De laatste manager, Fuck de regels, de pret factor en zijn laatste boek De organisatiefilosoof.

44 MIN3 w ago
Comments
#297 Filosofie Maakt Ruimte Voor Een Andere Werkelijkheid - Ben Kuiken

#296 Hoe Voorkomen We Een Sociale Scheidslijn In De Arbeidsmarkt?

In deze aflevering van Future of Work gaat het over de waarde van werk. Werk kan namelijk veel waarde bieden in het leven van mensen, maar dan moet je wel toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Echter, voor velen zit die toegang aan de “zogenaamde” onderkant van de arbeidsmarkt; werk waar opleiding en ervaring minder belangrijk zijn. Hoe ziet die onderkant van de arbeidsmarkt eruit? Welke uitdagingen zijn daar op gebieden als geld en zekerheid? We praten hier over met professor Joop Schippers van de Universiteit Utrecht, Landelijk vakbondsbestuurder van FNV Metaal en Techniek en Metalektro Jacqie van Stigt en Gerwin Ordelmans directeur van Axent Groen, Hacron Groen en Hacron Schoon.

44 MIN3 w ago
Comments
#296 Hoe Voorkomen We Een Sociale Scheidslijn In De Arbeidsmarkt?

#295 AFAS: Saai Werk Automatiseren, Om Te Kunnen Doen Wat Er Toe Doet.

Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Zij noemen ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. Zij onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? In deze aflevering is Martijn Delahaye – directeur Marketing & Communicatie van AFAS te gast.

44 MINJAN 24
Comments
#295 AFAS: Saai Werk Automatiseren, Om Te Kunnen Doen Wat Er Toe Doet.
hmly
himalayaプレミアムへようこそ聴き放題のオーディオブックをお楽しみください。