title

Undrarduockså

Undrarduockså

0
Followers
0
Plays
Undrarduockså

Undrarduockså

Undrarduockså

0
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

Podcast by Undrarduockså

Latest Episodes

#22 Sentimentala hej, hejdån och tack

EAvsnitt 22 och vi kommer med roliga, tråkiga och spännande nyheter. På ett sätt skiljs vi åt men på ett annat förenas vi. Avsnittet består av en jäkla massa tack och reflektioner. Lyssna för att följa oss vidare in i nästa projekt <3 I framtiden följer du den nya väg vi nu tar via våra instagramkanaler: @lifeofalexandraa samt @softhild Tack för att ni gjorde detta till 6 fantastiska månader.

46 MIN2019 MAY 1
Comments
#22 Sentimentala hej, hejdån och tack

#21 Matglädje med Sara Ask

EDenna onsdag får ni möta Sara Ask! Barndietist och författare till bland annat Mera Vego-böckerna. Sara lär oss se mat som potential och inte fara. Vi hinner ta upp otroligt många spännande frågor i förhållande till vad vi tidigare pratat om och vad ni lyssnare önskat medan Sara visar sig vara klokare än klokast! Vad är ett hälsosamt ätande? Hur skapar vi matglädje och hur påverkas barns matvanor av vuxna? Vi tar oss också igenom godisförbud, varierad kost och varför vi äter som vi äter. Alexandra ställer även den ultimata frågan- hur är vi som lider av ätstörningar bra förebilder trots vår egen problematik? Sara inspirerar, motiverar och hjälper oss förstå hur vi ska tänka i olika situationer samt hur vi bör förhålla oss till varandra och i insynnerhet till våra barn. Vi kan för våra framtida generationer skapa mer avslappnande och sunda attityder i förhållande till mat och ätande. Lyssna för att få enkla svar på stora frågor

63 MIN2019 APR 24
Comments
#21 Matglädje med Sara Ask

#20 What’s up med maten? Med Gisela Van Der Ster

EAvsnitt 20 och vi har med oss Gisela Van Der Ster, dietist och författare av den omtalade boken Mattillåtet. Efter vår serie om ätstörningar kände vi att mycket runt mat och ätande behövde fortsätta diskuteras och redas ut. Vi fick också in en del frågor från er lyssnare som vi kände att vi inte kunde svara på utan experthjälp. Vi plockade in Gisela som har mångårig erfarenhet av att arbeta med ätstörningar och som genom åren befunnit sig på olika specialistenheter runtom i Sverige samt medverkat i expertgrupper som har utarbetat riktlinjer för ätstörningsbehandlingar. I det här avsnittet hjälper hon oss att reda ut hur vi påverkas av maten vi äter eller inte äter, veganism, om det finns några bra dieter och vad ett hälsosamt ätande egentligen innebär. Glöm inte prenumerera för att alltid hänga med i vad som händer

55 MIN2019 APR 10
Comments
#20 What’s up med maten? Med Gisela Van Der Ster

#19 Utmattning och återhämtning med Eva Svärd

EI det här avsnittet fortsätter vi på förra veckans tema om stress. Den här gången har vi med oss Eva Svärd, författare och föreläsare. Eva drabbades av en utmattning och delar i det här avsnittet med sig om sin resa. Det blir ett känslosamt, ärligt och stärkande avsnitt där vi dels exponeras för den tuffa verklighet som gömmer sig bakom begreppet utmattning och dels se och känna den styrka som kommer i att ta sig ur och vidare. Vi får lära oss om en gyllene kvart, hur vi kan hantera vår egen stress och vikten av att våga vara sårbar. <3 Att möta Eva var fantastiskt på många sätt- lyssna för att stärkas, motiveras och förstå stressens påverkan på kropp och själ.

61 MIN2019 APR 3
Comments
#19 Utmattning och återhämtning med Eva Svärd

#18 Trenden som dödar- stress

EDå var det dags att prata om stress, ordet med alldeles för många betydelser. Vad är stress, varför har vi hakat på en trend som dödar oss och är vi stressade? Vi pratar om vad som stressar oss och hur vi reagerar när vi upplever stress. Vi pratar om stockholmstempot som vi älskar men även perfektionismen vi hatar. Alexandras självförtroende lyser igenom lite väl på vissa platser innan hon berättar om stresskursen som gick åt helvete och vi dissar self-love revolutionen samtidigt som Sofia kan tänka sig att ta ett bad. Vi snurrar runt med fulla mejlinkorgar, kalendrar och lediga dagar medan vi försöker reda ut allt vad stress kan tänka sig innebära. Lyssna, skratta, känn igen och stressa ned. Nästa vecka har vi med oss någon som sätter lite lugn till detta avsnitt.

43 MIN2019 MAR 27
Comments
#18 Trenden som dödar- stress

#17 Jag blev FRISK - med Félice Hedström

ESerien om ätstörningar lider mot sitt slut. I det fjärde avsnittet i serien möter vi Félice Hedström. Idag arbetar hon som sjuksköterska och är en av dem som brinner för kvinnors hälsa, men, vägen dit har varit snirklig. Under många år led hon av ätstörningar, depression och ångest. Vi möter en fantastiskt stark och inspirerande kvinna som tillsammans med oss bryter många fördomar om hur det är att lida av ätstörning UNS och bulimi. Félice har en historia som skiljer sig mycket från våran och vi lär oss mycket om den psykiska ohälsan som kan omringa ätstörningen. Vi har ett fantastiskt och motiverande möte där Félice slår hål på våra tvivel om huruvida det går att ta sig ur eller inte. Hon är nämligen en av dem som blivit frisk och i det här avsnittet både breddar hon perspektivet på de förutfattade meningarna som finns kring ätstörningar, men visar även på hur fantastiskt det är att faktiskt ta sig hela vägen in i mål. I det här avsnittet får du pepp, motivation och nya perspektiv. Lyssna för att lära, höra och reflektera kring hur det är ta sig ur en ätstörning. Obs. avsnittet kan vara triggande. Vi rekommenderar alltid att man söker professionell hjälp om man misstänker att man har ett problematiskt förhållande till mat. Vi ställer oss neutrala i förhållande till de mottagningar och vårdenheter som nämns i detta avsnitt.

52 MIN2019 MAR 20
Comments
#17 Jag blev FRISK - med Félice Hedström

#16 Vi som delat mörkret- vi vet att det blir enklare igen

EOch där var avsnitt tre i vår serie om ätstörningar släppt! I det här avsnittet berör vi ämnet "på väg ut ur en ätstörning". Det blir ett långt avsnitt där vi pratar mycket om människorna omkring oss, hur vi ser på varandra, hur vill vi att vår omgivning ser på oss och vilka hinder ätstörningen sätter upp i vår vardag. Vi pratar om de gånger vi hoppar över alla hinder men också om alla de gånger vi snubblar och faller. Har vi saker som motiverar oss eller är vi bara jävligt trötta? Vi vet inte, men vi dyker ner i det hav av affirmationer och morötter man sätter upp för att ta sig framåt samtidigt som vi diskuterar vikt, behandlingar och förlorade drömmar. Vi tar itu med tanken om den obotliga anorektikern och ni hör oss ta några små men viktiga steg framåt i det vi inser att hela skiten kanske egentligen handlar om- vikten av att förlåta sig själv. Lyssna för att lära, höra och reflektera kring hur det är att befinna sig i en resa ut ur ...

70 MIN2019 MAR 13
Comments
#16 Vi som delat mörkret- vi vet att det blir enklare igen

#15 Jag har en sjukdom som säger till mig att jag inte är sjuk

EAvsnitt två i vår serie om ätstörningar är HÄR! Den här gången dyker vi ned i ämnet med tema "i ätstörningen". Vi pratar om hur det är att befinna sig mitt i ett virrvarr av den mörka sjukdom Anorexia Nervosa. Hur såg en dag ut när vi var som sjukast? Alexandra berättar med ögon fyllda av tårar hur det kändes att stå i sin egen spya och spy, Sofia berättar om drömmar som gått förlorade och vi pratar om hur det känns när man slutar se en framtid, slutar tro, slutar vilja leva. Vi räknar pulsen på nätterna och känslor av skam och förlorad kontroll genomsyrar våra berättelser när vi går in och tittar på varför vi fortfarande är sjuka, hur livet brukade se ut och fortfarande kan se ut, men det som framförallt slår på oss är känslan av misslyckande. Att behöva stå upp för sin omgivning, att inte klara av behandlingar, att inte bli frisk och att falla tillbaka. Är ätstörningar en psykos? Är det en del av den vi är? Vad har vi för triggers, hur hanterar vi dem och när uppstår dem? Vi tar oss också igenom träning, begreppet “tjock” och vårdformer. Lyssna för att i det här avsnittet höra om ätstörningens kalla men alldeles för varma och “trygga” famn. Obs. avsnittet kan vara triggande. Vi rekommenderar alltid att man söker professionell hjälp om man misstänker att man har ett problematiskt förhållande till mat och vi vill från början klargöra att det finns andra, mer vanliga, men lika allvarliga ätstörningar.

68 MIN2019 MAR 6
Comments
#15 Jag har en sjukdom som säger till mig att jag inte är sjuk

#14 Är jag sjuk?

ENu släpper vi äntligen våran serie om ätstörningar! På ert önskemål släpper vi fyra avsnitt som är ärliga, utforskande, sorgliga, stärkande och reflekterande. Vi har delat in dessa avsnitt i innan, under och på väg ut ur ätstörningen samtidigt som vi i det sista avsnittet möter någon som tagit sig hela vägen in i mål. I det här avsnittet pratar vi om hur livet innan ätstörningen såg ut, hur stegen in i sjukdomen var, hur det känns när man inte längre vet hur livet innan ångest på tallriken yttrade sig och vilka signaler vår omgivning snappat upp eller borde ha. Vi pratar om träning, bulimiska tendenser, tiden som PRO ANA och den ibland bristande sjukdomsinsikten. Hur förstod vi att vi var sjuka? Hur gick vi från glada till fyllda av mörker och vad grundar sig det hela i? Valde vi att bli sjuka? Vad är grejen med det "ätstörda samhället"? Varför sätter sig skammen i stegen in i helvetet och vad får sorgen att lägga sig som en hinna över avsnittet? Vi har samma sjukdom, en gemensam djävul- anorexia nervosa MEN våra historier ser olika ut och i det här avsnittet öppnar vi upp och pratar om hur det verkligen var att bli sjuk i en ätstörning. Obs. avsnittet kan vara triggande. Vi rekommenderar alltid att man söker professionell hjälp om man misstänker att man har ett problematiskt förhållande till mat och vi vill från början klargöra att det finns andra, mer vanliga, men lika allvarliga ätstörningar.

59 MIN2019 FEB 27
Comments
#14 Är jag sjuk?

#13 Jag har varit i prostitution- med Merly Åsbogård

EI vårt trettonde avsnitt fortsätter vi på förra veckans tema med ett liite för långt avsnitt. Vi pratar prostitution med Merly Åsbogård som är f.d. fånge och idag entreprenör genom sitt driv i bland annat Intagramkontot @viskansviol och sin supportgrupp för utsatta kvinnor. Merly kliver in och förändrar genom sin utstrålning och styrka allt vi visste och tänkte, Vi möter inte bara en överlevare utan ett föredöme och Merly blir förutom en medsyster den som tar oss igenom en tuff resa med ömsom skratt, ömsom tårar. Vi greppar helhetsbilden kring sexköp och pratar om varför man börjar sälja sex, varför man inte kan sluta, hur man tar sig ut och vad vi egentligen tycker och tänker om allt från feminism till vård och samhällsresurser. Merly har en historia som skiljer sig mycket mot Alexandras men tillsammans slår vi hål på myten om den lyckliga horan och pratar om det omöjliga på ett möjligt sätt. Lyssna på ett starkt och inspirerande avsnitt och...

97 MIN2019 FEB 20
Comments
#13 Jag har varit i prostitution- med Merly Åsbogård

Latest Episodes

#22 Sentimentala hej, hejdån och tack

EAvsnitt 22 och vi kommer med roliga, tråkiga och spännande nyheter. På ett sätt skiljs vi åt men på ett annat förenas vi. Avsnittet består av en jäkla massa tack och reflektioner. Lyssna för att följa oss vidare in i nästa projekt <3 I framtiden följer du den nya väg vi nu tar via våra instagramkanaler: @lifeofalexandraa samt @softhild Tack för att ni gjorde detta till 6 fantastiska månader.

46 MIN2019 MAY 1
Comments
#22 Sentimentala hej, hejdån och tack

#21 Matglädje med Sara Ask

EDenna onsdag får ni möta Sara Ask! Barndietist och författare till bland annat Mera Vego-böckerna. Sara lär oss se mat som potential och inte fara. Vi hinner ta upp otroligt många spännande frågor i förhållande till vad vi tidigare pratat om och vad ni lyssnare önskat medan Sara visar sig vara klokare än klokast! Vad är ett hälsosamt ätande? Hur skapar vi matglädje och hur påverkas barns matvanor av vuxna? Vi tar oss också igenom godisförbud, varierad kost och varför vi äter som vi äter. Alexandra ställer även den ultimata frågan- hur är vi som lider av ätstörningar bra förebilder trots vår egen problematik? Sara inspirerar, motiverar och hjälper oss förstå hur vi ska tänka i olika situationer samt hur vi bör förhålla oss till varandra och i insynnerhet till våra barn. Vi kan för våra framtida generationer skapa mer avslappnande och sunda attityder i förhållande till mat och ätande. Lyssna för att få enkla svar på stora frågor

63 MIN2019 APR 24
Comments
#21 Matglädje med Sara Ask

#20 What’s up med maten? Med Gisela Van Der Ster

EAvsnitt 20 och vi har med oss Gisela Van Der Ster, dietist och författare av den omtalade boken Mattillåtet. Efter vår serie om ätstörningar kände vi att mycket runt mat och ätande behövde fortsätta diskuteras och redas ut. Vi fick också in en del frågor från er lyssnare som vi kände att vi inte kunde svara på utan experthjälp. Vi plockade in Gisela som har mångårig erfarenhet av att arbeta med ätstörningar och som genom åren befunnit sig på olika specialistenheter runtom i Sverige samt medverkat i expertgrupper som har utarbetat riktlinjer för ätstörningsbehandlingar. I det här avsnittet hjälper hon oss att reda ut hur vi påverkas av maten vi äter eller inte äter, veganism, om det finns några bra dieter och vad ett hälsosamt ätande egentligen innebär. Glöm inte prenumerera för att alltid hänga med i vad som händer

55 MIN2019 APR 10
Comments
#20 What’s up med maten? Med Gisela Van Der Ster

#19 Utmattning och återhämtning med Eva Svärd

EI det här avsnittet fortsätter vi på förra veckans tema om stress. Den här gången har vi med oss Eva Svärd, författare och föreläsare. Eva drabbades av en utmattning och delar i det här avsnittet med sig om sin resa. Det blir ett känslosamt, ärligt och stärkande avsnitt där vi dels exponeras för den tuffa verklighet som gömmer sig bakom begreppet utmattning och dels se och känna den styrka som kommer i att ta sig ur och vidare. Vi får lära oss om en gyllene kvart, hur vi kan hantera vår egen stress och vikten av att våga vara sårbar. <3 Att möta Eva var fantastiskt på många sätt- lyssna för att stärkas, motiveras och förstå stressens påverkan på kropp och själ.

61 MIN2019 APR 3
Comments
#19 Utmattning och återhämtning med Eva Svärd

#18 Trenden som dödar- stress

EDå var det dags att prata om stress, ordet med alldeles för många betydelser. Vad är stress, varför har vi hakat på en trend som dödar oss och är vi stressade? Vi pratar om vad som stressar oss och hur vi reagerar när vi upplever stress. Vi pratar om stockholmstempot som vi älskar men även perfektionismen vi hatar. Alexandras självförtroende lyser igenom lite väl på vissa platser innan hon berättar om stresskursen som gick åt helvete och vi dissar self-love revolutionen samtidigt som Sofia kan tänka sig att ta ett bad. Vi snurrar runt med fulla mejlinkorgar, kalendrar och lediga dagar medan vi försöker reda ut allt vad stress kan tänka sig innebära. Lyssna, skratta, känn igen och stressa ned. Nästa vecka har vi med oss någon som sätter lite lugn till detta avsnitt.

43 MIN2019 MAR 27
Comments
#18 Trenden som dödar- stress

#17 Jag blev FRISK - med Félice Hedström

ESerien om ätstörningar lider mot sitt slut. I det fjärde avsnittet i serien möter vi Félice Hedström. Idag arbetar hon som sjuksköterska och är en av dem som brinner för kvinnors hälsa, men, vägen dit har varit snirklig. Under många år led hon av ätstörningar, depression och ångest. Vi möter en fantastiskt stark och inspirerande kvinna som tillsammans med oss bryter många fördomar om hur det är att lida av ätstörning UNS och bulimi. Félice har en historia som skiljer sig mycket från våran och vi lär oss mycket om den psykiska ohälsan som kan omringa ätstörningen. Vi har ett fantastiskt och motiverande möte där Félice slår hål på våra tvivel om huruvida det går att ta sig ur eller inte. Hon är nämligen en av dem som blivit frisk och i det här avsnittet både breddar hon perspektivet på de förutfattade meningarna som finns kring ätstörningar, men visar även på hur fantastiskt det är att faktiskt ta sig hela vägen in i mål. I det här avsnittet får du pepp, motivation och nya perspektiv. Lyssna för att lära, höra och reflektera kring hur det är ta sig ur en ätstörning. Obs. avsnittet kan vara triggande. Vi rekommenderar alltid att man söker professionell hjälp om man misstänker att man har ett problematiskt förhållande till mat. Vi ställer oss neutrala i förhållande till de mottagningar och vårdenheter som nämns i detta avsnitt.

52 MIN2019 MAR 20
Comments
#17 Jag blev FRISK - med Félice Hedström

#16 Vi som delat mörkret- vi vet att det blir enklare igen

EOch där var avsnitt tre i vår serie om ätstörningar släppt! I det här avsnittet berör vi ämnet "på väg ut ur en ätstörning". Det blir ett långt avsnitt där vi pratar mycket om människorna omkring oss, hur vi ser på varandra, hur vill vi att vår omgivning ser på oss och vilka hinder ätstörningen sätter upp i vår vardag. Vi pratar om de gånger vi hoppar över alla hinder men också om alla de gånger vi snubblar och faller. Har vi saker som motiverar oss eller är vi bara jävligt trötta? Vi vet inte, men vi dyker ner i det hav av affirmationer och morötter man sätter upp för att ta sig framåt samtidigt som vi diskuterar vikt, behandlingar och förlorade drömmar. Vi tar itu med tanken om den obotliga anorektikern och ni hör oss ta några små men viktiga steg framåt i det vi inser att hela skiten kanske egentligen handlar om- vikten av att förlåta sig själv. Lyssna för att lära, höra och reflektera kring hur det är att befinna sig i en resa ut ur ...

70 MIN2019 MAR 13
Comments
#16 Vi som delat mörkret- vi vet att det blir enklare igen

#15 Jag har en sjukdom som säger till mig att jag inte är sjuk

EAvsnitt två i vår serie om ätstörningar är HÄR! Den här gången dyker vi ned i ämnet med tema "i ätstörningen". Vi pratar om hur det är att befinna sig mitt i ett virrvarr av den mörka sjukdom Anorexia Nervosa. Hur såg en dag ut när vi var som sjukast? Alexandra berättar med ögon fyllda av tårar hur det kändes att stå i sin egen spya och spy, Sofia berättar om drömmar som gått förlorade och vi pratar om hur det känns när man slutar se en framtid, slutar tro, slutar vilja leva. Vi räknar pulsen på nätterna och känslor av skam och förlorad kontroll genomsyrar våra berättelser när vi går in och tittar på varför vi fortfarande är sjuka, hur livet brukade se ut och fortfarande kan se ut, men det som framförallt slår på oss är känslan av misslyckande. Att behöva stå upp för sin omgivning, att inte klara av behandlingar, att inte bli frisk och att falla tillbaka. Är ätstörningar en psykos? Är det en del av den vi är? Vad har vi för triggers, hur hanterar vi dem och när uppstår dem? Vi tar oss också igenom träning, begreppet “tjock” och vårdformer. Lyssna för att i det här avsnittet höra om ätstörningens kalla men alldeles för varma och “trygga” famn. Obs. avsnittet kan vara triggande. Vi rekommenderar alltid att man söker professionell hjälp om man misstänker att man har ett problematiskt förhållande till mat och vi vill från början klargöra att det finns andra, mer vanliga, men lika allvarliga ätstörningar.

68 MIN2019 MAR 6
Comments
#15 Jag har en sjukdom som säger till mig att jag inte är sjuk

#14 Är jag sjuk?

ENu släpper vi äntligen våran serie om ätstörningar! På ert önskemål släpper vi fyra avsnitt som är ärliga, utforskande, sorgliga, stärkande och reflekterande. Vi har delat in dessa avsnitt i innan, under och på väg ut ur ätstörningen samtidigt som vi i det sista avsnittet möter någon som tagit sig hela vägen in i mål. I det här avsnittet pratar vi om hur livet innan ätstörningen såg ut, hur stegen in i sjukdomen var, hur det känns när man inte längre vet hur livet innan ångest på tallriken yttrade sig och vilka signaler vår omgivning snappat upp eller borde ha. Vi pratar om träning, bulimiska tendenser, tiden som PRO ANA och den ibland bristande sjukdomsinsikten. Hur förstod vi att vi var sjuka? Hur gick vi från glada till fyllda av mörker och vad grundar sig det hela i? Valde vi att bli sjuka? Vad är grejen med det "ätstörda samhället"? Varför sätter sig skammen i stegen in i helvetet och vad får sorgen att lägga sig som en hinna över avsnittet? Vi har samma sjukdom, en gemensam djävul- anorexia nervosa MEN våra historier ser olika ut och i det här avsnittet öppnar vi upp och pratar om hur det verkligen var att bli sjuk i en ätstörning. Obs. avsnittet kan vara triggande. Vi rekommenderar alltid att man söker professionell hjälp om man misstänker att man har ett problematiskt förhållande till mat och vi vill från början klargöra att det finns andra, mer vanliga, men lika allvarliga ätstörningar.

59 MIN2019 FEB 27
Comments
#14 Är jag sjuk?

#13 Jag har varit i prostitution- med Merly Åsbogård

EI vårt trettonde avsnitt fortsätter vi på förra veckans tema med ett liite för långt avsnitt. Vi pratar prostitution med Merly Åsbogård som är f.d. fånge och idag entreprenör genom sitt driv i bland annat Intagramkontot @viskansviol och sin supportgrupp för utsatta kvinnor. Merly kliver in och förändrar genom sin utstrålning och styrka allt vi visste och tänkte, Vi möter inte bara en överlevare utan ett föredöme och Merly blir förutom en medsyster den som tar oss igenom en tuff resa med ömsom skratt, ömsom tårar. Vi greppar helhetsbilden kring sexköp och pratar om varför man börjar sälja sex, varför man inte kan sluta, hur man tar sig ut och vad vi egentligen tycker och tänker om allt från feminism till vård och samhällsresurser. Merly har en historia som skiljer sig mycket mot Alexandras men tillsammans slår vi hål på myten om den lyckliga horan och pratar om det omöjliga på ett möjligt sätt. Lyssna på ett starkt och inspirerande avsnitt och...

97 MIN2019 FEB 20
Comments
#13 Jag har varit i prostitution- med Merly Åsbogård
hmly
himalayaプレミアムへようこそ聴き放題のオーディオブックをお楽しみください。