title

Kulturreportaget i P1

Sveriges Radio

Followers
Plays
Kulturreportaget i P1
43 MIN2018 ABR. 9
Play Episode
Comments
title

Details

Med anledning av Barbro "Lill-Babs" Svenssons bortgång återsänder vi detta avsnitt av "Avgörande ögonblick" från 2016 där Rigmor Ohlsson går igenom "Lill-Babs" karriär, tillsammmans med sångerskan.

Säg "Är du kär i mej ännu Klas-Göran" och i princip alla tänker på Lill-Babs stora braksuccé 1959. Hon blev en av Sveriges stora schlagerstjärnor och också en av Tysklands populäraste artister.
Lill-Babs skulle också bli en av Sveriges mest omskrivna artist. Hennes män, virkrecept och folkparksturnéer har varit en följetong på såväl veckotidningarnas som kvällspressens löpsedlar.
Även i radions programarkiv finns otaliga intervjuer med henne sparade. Som när Lennart Hyland ringer upp 1962 och frågar hur det står till med giftermålsplanerna med den tyske sångaren Peter Kraus. Eller när Mona Krantz följer med i turnebussen 1974 och vill veta vilka framtidsplaner Lill-Babs har när artistkarriären tar slut.
Tillsammans med Rigmor Ohlsson som botaniserat i arkivet går Barbro Svensson igenom sin mer än 60 år långa karriär som artist.