title

Pătratul Roșu - Podcast pe educație sexuală

Pătratul Roșu

0
Followers
0
Plays
Pătratul Roșu - Podcast pe educație sexuală

Pătratul Roșu - Podcast pe educație sexuală

Pătratul Roșu

0
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

Pătratul Roșu înseamnă două voci, două fronturi de dezbatere și un singur invitat. Acesta e primul podcast pe educație sexuală din România.

Latest Episodes

Primul meu avort | Pătratul Roșu x Alexandra

În cel mai nou episod Pătratul Roșu, Alexandra, o tânără din București, ne-a povestit prin ce-a trecut când a ales să facă avort. Decizia și demersul n-au fost deloc simple. De la ea am încercat să aflăm ce schimbări produce un astfel de proces și care sunt stările emoționale pe care le aduce cu sine. Prietenului ei de atunci, cu care a și rămas însărcinată, îi era teamă mai ales de mama lui. Și asta n-a ajutat deloc în cel mai complicat moment al relației. Cum nu ajută nici că, în 2019, zeci de spitale din România refuzau să facă întrerupere de sarcină. De medici care au încercat s-o convingă să păstreze copilul a dat și Alexandra. Ne-a explicat și ce argumente au folosit. Sperăm să te ajute răspunsurile pe care le conține acest episod. Pentru întrebări și următorii invitați, rămâi aproape cu un like pe Facebook, un follow pe Instagram sau pe platformele de podcast Spotify și Apple Podcasts. Dacă ai sugestii despre ce subiecte ai vrea să documentăm lasă-ne un mesaj. Iar pentru o aprofundare a situației avortului din România, poți oricând să asculți episodul pe care l-am făcut în sezonul al doilea cu Andrada Cilibiu de la Centrul Filia.

53 MIN1 d ago
Comments
Primul meu avort | Pătratul Roșu x Alexandra

Prin ce treci când ești drag queen în România | Norvina Bucurovici x Pătratul Roșu

În noul episod Pătratul Roșu am discutat cu Norvina Bucurovici, drag queen în România. Odată intrat în lumea asta descoperi un univers în care realitatea se îmbină cu fantezia și o face prin ținute extravagante, fabuloase pe alocuri. Înainte de toate e un performance, un demers prin care vrei să fii mai mult decât ești în viața reală. De la Norvina am aflat prin ce trece înaintea unui spectacol, cum a ajuns să-și facă singură țiutele, dar și cum a explicat familiei ce vrea să facă și de ce vrea să fie parte din această lume. Sperăm că informațiile din acest interviu răspund curiozităților tale. Dacă vrei să afli și mai multe de la oamenii cu care ne întâlnim, urmărește-ne pe Instagram și ascultă-ne pe Spotify sau Apple Podcasts.

42 MIN2 w ago
Comments
Prin ce treci când ești drag queen în România | Norvina Bucurovici x Pătratul Roșu

Cum e lumea videochatului din România | Maria x Pătratul Roșu

Pe lângă politică și fotbal, probabil că România se pricepe și la videochat. Din fericire, nu toți cred că le știu pe toate și la curiozitățile voastre am încercat să răspundem în cel mai nou episod Pătratul Roșu. Maria Boroghină, manager operațional la Best Studios, a luat subiectul videochatului și l-a despicat pe toate părțile. De la stigmat la bani și cât stau modelele în lumea asta, sperăm să descoperi aici răspunsurile de care aveai nevoie. Cu ocazia asta începem al treilea sezon al podcastului. Mulțumim că ești alături de noi și nu uita să dai mai departe ce-ai aflat, poate au și alții dileme. Ne găsești ca-ntotdeauna și pe Spotify, Apple Podcasts, Youtube, Instagram și Facebook.

48 MINJAN 21
Comments
Cum e lumea videochatului din România | Maria x Pătratul Roșu

Pătratul Roșu x Ioana Luțescu, specialistă în infertilitate

Fertilitatea este un subiect care poate întări sau destrăma cupluri. Ce duce însă la infertilitate și, mai ales, ce poate ajuta la prevenirea ei? Ca să aflăm, am vorbit cu Ioana Luţescu, medic de obstetrică ginecologie specializată în infertilitate. Contrar a ceea ce crezi, niciodată nu e o singură parte vinovată. Subiectul e complex și mereu pornește de la a înțelege cuplul și problemele sale. Răspunsuri la astfel de dileme, ce presupune un tratament, dar și ce mituri persistă cu privire la acest domeniu poți descoperi în cel mai nou episod Pătratul Roșu. Suntem pe Spotify, Apple Podcasts și Soundcloud. Dă play și fii un pic mai informat. Apoi, dă follow și fii la curent cu toate noutățile.

46 MIN2019 DEC 20
Comments
Pătratul Roșu x Ioana Luțescu, specialistă în infertilitate

Pătratul Roșu x Maria Stan, profesoară de limba și literatura română

Săptămâna asta a venit cu o veste proastă pentru elevi, școala românească și mai toată lumea care trăia cu speranță pentru educația locală. Testul PISA a arătat că 44% din elevii români sunt analfabeți funcțional. Cum e însă în lumea lor? Am vrut și noi să aflăm, așa că am vorbit cu Maria Stan. Ea are 25 de ani și este profesoară de limba și literatura română și dirigintă de liceu în București. Din interior, școala românească se vede un pic altfel. Despre mediul acesta, despre adaptarea la elevi, dar și ce putem cu toții învăța de la ei afli din noul episod Pătratul Roșu.

52 MIN2019 DEC 6
Comments
Pătratul Roșu x Maria Stan, profesoară de limba și literatura română

Pătratul Roșu x Elena Iorga, psihoterapeut de cuplu și familie

România a început, cu greu, să creadă în terapie și în mersul la psiholog. Dar care e situația când vine vorba de terapie în cuplu? Asta am vrut și noi să aflăm în noul episod Pătratul Roșu, unde am avut-o invitată pe Elena Iorga, psihoterapeut de cuplu și familie de la Clinica Oana Nicolau. De la de ce înșelăm până la cum ne influențează emoțiile deciziile de zi cu zi, în viața în doi și nu numai, a rezultat un interviu din care poți afla cu ușurință ce ne face oameni în cuplu și cum ne raportăm la relații, în general. Dar și la sex, evident. Dă play și nu ne supărăm dacă dai un follow, un like sau în share, să afle și alții.

59 MIN2019 NOV 22
Comments
Pătratul Roșu x Elena Iorga, psihoterapeut de cuplu și familie

Pătratul Roșu x Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialistul Planifică Neprevăzutul

Poți să planifici tot ce se întâmplă când faci sex? Dacă ai ceva experiență, cel mai probabil o să zici da. Dar ce faci când nu ai experiență? Când ești la început și totul pare o nebuloasă. Ca să aflăm ce dileme au tinerii, am vorbit cu Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialistul Planifică Neprevăzutul. Ea primește lunar sute de întrebări de la adolescenți din toată țara. Astfel poți spune că intră în contact direct cu generația care are mai mult ca niciodată nevoie de educație sexuală. Ascultă noul episod Pătratul Roșu și, dacă înveți ceva nou, dă-l mai departe să afle și alții. În caz că știai tot, dă-l mai departe celor care încă au dileme.

36 MIN2019 NOV 8
Comments
Pătratul Roșu x Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialistul Planifică Neprevăzutul

Pătratul Roșu x Adina Păun, moașă și consultantă în alăptare certificată internațional

De ce alunecă în depresie o mamă care abia a născut? De ce cezariana a ajuns o problemă pentru România? Cum se discută despre sex și cum e să fii mamă în mediile defavorizate. Acestea sunt doar câteva întrebări la care ne-a răspuns Adina Păun, moașă și consultantă în alăptare certificată internațional. Interviul de azi te va purta prin toate fazele la care este expusă o mamă. Poate crezi că știi cum e, dar niciodată nu poți avea toate răspunsurile, mai ales că este o perioadă extrem de grea presărată cu o mulțime de alegeri dificile. Adina a descoperit ăsta pe propria piele, apoi a încercat să ajute alte femei. Și nu s-a oprit aici. Despre toate aceste provocări poți afla din noul episod Pătratul Roșu. Dă-i play, ieși din zona de confort și stai aproape pentru și mai multe răspunsuri pe care le căutăm și le împărtășim cu tine.

72 MIN2019 OCT 25
Comments
Pătratul Roșu x Adina Păun, moașă și consultantă în alăptare certificată internațional

Pătratul Roșu x Andrada, de la Centrul Filia: situația avortului în România

Când am început acest podcast, am pornit de la ideea că trebuie să discutăm despre educație sexuală în România și trebuie s-o avem. Iar unul dintre subiectele spinoase e avortul. Deși interzicerea sa în timpul comunismului a dus la mii de victime, țara parcă a uitat de acest capitol de istorie. Avortul e încă un tabu. Medicii nu vor să discute sau să îl facă, iar femeile se găsesc de multe ori fără speranță. Fără să mai amintim de asociațiile care încearcă să suprime un drept fundamental: cel asupra propriului corp. Andrada face la Centrul Filia o cercetare extraordinară: avortul în România modernă la nivelul spitalelor. A fost invitata noastră pentru cel mai nou episod Pătratul Roșu ca să afli și tu care-i situația în țara care trăiești. Dă play, informează-te și ține-ne aproape cu un follow pentru episoadele viitoare!

65 MIN2019 OCT 4
Comments
Pătratul Roșu x Andrada, de la Centrul Filia: situația avortului în România

Pătratul Roșu x Irina Gache, artist vizual

Ce vezi când te uiți la o fotografie nud? Poate sexualitate, poate emoție, poate acceptarea propriului corp. Depinde de tine ce vezi. Noi am vorbit cu Irina Gache despre ce încearcă ea să surprindă în fotografiile ei din seria „Nude is not rude” și, mai mult, ce e dincolo de un nud. Am împachetat răspunsurile în cel mai nou episod Pătratul Roșu. Dă play, bucură-te că vine weekendul și rămâi informat. Noi am trecut deja la treabă pentru episoadele viitoare și ca să le prinzi de cum le publicăm dă un follow.

56 MIN2019 SEP 20
Comments
Pătratul Roșu x Irina Gache, artist vizual

Latest Episodes

Primul meu avort | Pătratul Roșu x Alexandra

În cel mai nou episod Pătratul Roșu, Alexandra, o tânără din București, ne-a povestit prin ce-a trecut când a ales să facă avort. Decizia și demersul n-au fost deloc simple. De la ea am încercat să aflăm ce schimbări produce un astfel de proces și care sunt stările emoționale pe care le aduce cu sine. Prietenului ei de atunci, cu care a și rămas însărcinată, îi era teamă mai ales de mama lui. Și asta n-a ajutat deloc în cel mai complicat moment al relației. Cum nu ajută nici că, în 2019, zeci de spitale din România refuzau să facă întrerupere de sarcină. De medici care au încercat s-o convingă să păstreze copilul a dat și Alexandra. Ne-a explicat și ce argumente au folosit. Sperăm să te ajute răspunsurile pe care le conține acest episod. Pentru întrebări și următorii invitați, rămâi aproape cu un like pe Facebook, un follow pe Instagram sau pe platformele de podcast Spotify și Apple Podcasts. Dacă ai sugestii despre ce subiecte ai vrea să documentăm lasă-ne un mesaj. Iar pentru o aprofundare a situației avortului din România, poți oricând să asculți episodul pe care l-am făcut în sezonul al doilea cu Andrada Cilibiu de la Centrul Filia.

53 MIN1 d ago
Comments
Primul meu avort | Pătratul Roșu x Alexandra

Prin ce treci când ești drag queen în România | Norvina Bucurovici x Pătratul Roșu

În noul episod Pătratul Roșu am discutat cu Norvina Bucurovici, drag queen în România. Odată intrat în lumea asta descoperi un univers în care realitatea se îmbină cu fantezia și o face prin ținute extravagante, fabuloase pe alocuri. Înainte de toate e un performance, un demers prin care vrei să fii mai mult decât ești în viața reală. De la Norvina am aflat prin ce trece înaintea unui spectacol, cum a ajuns să-și facă singură țiutele, dar și cum a explicat familiei ce vrea să facă și de ce vrea să fie parte din această lume. Sperăm că informațiile din acest interviu răspund curiozităților tale. Dacă vrei să afli și mai multe de la oamenii cu care ne întâlnim, urmărește-ne pe Instagram și ascultă-ne pe Spotify sau Apple Podcasts.

42 MIN2 w ago
Comments
Prin ce treci când ești drag queen în România | Norvina Bucurovici x Pătratul Roșu

Cum e lumea videochatului din România | Maria x Pătratul Roșu

Pe lângă politică și fotbal, probabil că România se pricepe și la videochat. Din fericire, nu toți cred că le știu pe toate și la curiozitățile voastre am încercat să răspundem în cel mai nou episod Pătratul Roșu. Maria Boroghină, manager operațional la Best Studios, a luat subiectul videochatului și l-a despicat pe toate părțile. De la stigmat la bani și cât stau modelele în lumea asta, sperăm să descoperi aici răspunsurile de care aveai nevoie. Cu ocazia asta începem al treilea sezon al podcastului. Mulțumim că ești alături de noi și nu uita să dai mai departe ce-ai aflat, poate au și alții dileme. Ne găsești ca-ntotdeauna și pe Spotify, Apple Podcasts, Youtube, Instagram și Facebook.

48 MINJAN 21
Comments
Cum e lumea videochatului din România | Maria x Pătratul Roșu

Pătratul Roșu x Ioana Luțescu, specialistă în infertilitate

Fertilitatea este un subiect care poate întări sau destrăma cupluri. Ce duce însă la infertilitate și, mai ales, ce poate ajuta la prevenirea ei? Ca să aflăm, am vorbit cu Ioana Luţescu, medic de obstetrică ginecologie specializată în infertilitate. Contrar a ceea ce crezi, niciodată nu e o singură parte vinovată. Subiectul e complex și mereu pornește de la a înțelege cuplul și problemele sale. Răspunsuri la astfel de dileme, ce presupune un tratament, dar și ce mituri persistă cu privire la acest domeniu poți descoperi în cel mai nou episod Pătratul Roșu. Suntem pe Spotify, Apple Podcasts și Soundcloud. Dă play și fii un pic mai informat. Apoi, dă follow și fii la curent cu toate noutățile.

46 MIN2019 DEC 20
Comments
Pătratul Roșu x Ioana Luțescu, specialistă în infertilitate

Pătratul Roșu x Maria Stan, profesoară de limba și literatura română

Săptămâna asta a venit cu o veste proastă pentru elevi, școala românească și mai toată lumea care trăia cu speranță pentru educația locală. Testul PISA a arătat că 44% din elevii români sunt analfabeți funcțional. Cum e însă în lumea lor? Am vrut și noi să aflăm, așa că am vorbit cu Maria Stan. Ea are 25 de ani și este profesoară de limba și literatura română și dirigintă de liceu în București. Din interior, școala românească se vede un pic altfel. Despre mediul acesta, despre adaptarea la elevi, dar și ce putem cu toții învăța de la ei afli din noul episod Pătratul Roșu.

52 MIN2019 DEC 6
Comments
Pătratul Roșu x Maria Stan, profesoară de limba și literatura română

Pătratul Roșu x Elena Iorga, psihoterapeut de cuplu și familie

România a început, cu greu, să creadă în terapie și în mersul la psiholog. Dar care e situația când vine vorba de terapie în cuplu? Asta am vrut și noi să aflăm în noul episod Pătratul Roșu, unde am avut-o invitată pe Elena Iorga, psihoterapeut de cuplu și familie de la Clinica Oana Nicolau. De la de ce înșelăm până la cum ne influențează emoțiile deciziile de zi cu zi, în viața în doi și nu numai, a rezultat un interviu din care poți afla cu ușurință ce ne face oameni în cuplu și cum ne raportăm la relații, în general. Dar și la sex, evident. Dă play și nu ne supărăm dacă dai un follow, un like sau în share, să afle și alții.

59 MIN2019 NOV 22
Comments
Pătratul Roșu x Elena Iorga, psihoterapeut de cuplu și familie

Pătratul Roșu x Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialistul Planifică Neprevăzutul

Poți să planifici tot ce se întâmplă când faci sex? Dacă ai ceva experiență, cel mai probabil o să zici da. Dar ce faci când nu ai experiență? Când ești la început și totul pare o nebuloasă. Ca să aflăm ce dileme au tinerii, am vorbit cu Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialistul Planifică Neprevăzutul. Ea primește lunar sute de întrebări de la adolescenți din toată țara. Astfel poți spune că intră în contact direct cu generația care are mai mult ca niciodată nevoie de educație sexuală. Ascultă noul episod Pătratul Roșu și, dacă înveți ceva nou, dă-l mai departe să afle și alții. În caz că știai tot, dă-l mai departe celor care încă au dileme.

36 MIN2019 NOV 8
Comments
Pătratul Roșu x Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialistul Planifică Neprevăzutul

Pătratul Roșu x Adina Păun, moașă și consultantă în alăptare certificată internațional

De ce alunecă în depresie o mamă care abia a născut? De ce cezariana a ajuns o problemă pentru România? Cum se discută despre sex și cum e să fii mamă în mediile defavorizate. Acestea sunt doar câteva întrebări la care ne-a răspuns Adina Păun, moașă și consultantă în alăptare certificată internațional. Interviul de azi te va purta prin toate fazele la care este expusă o mamă. Poate crezi că știi cum e, dar niciodată nu poți avea toate răspunsurile, mai ales că este o perioadă extrem de grea presărată cu o mulțime de alegeri dificile. Adina a descoperit ăsta pe propria piele, apoi a încercat să ajute alte femei. Și nu s-a oprit aici. Despre toate aceste provocări poți afla din noul episod Pătratul Roșu. Dă-i play, ieși din zona de confort și stai aproape pentru și mai multe răspunsuri pe care le căutăm și le împărtășim cu tine.

72 MIN2019 OCT 25
Comments
Pătratul Roșu x Adina Păun, moașă și consultantă în alăptare certificată internațional

Pătratul Roșu x Andrada, de la Centrul Filia: situația avortului în România

Când am început acest podcast, am pornit de la ideea că trebuie să discutăm despre educație sexuală în România și trebuie s-o avem. Iar unul dintre subiectele spinoase e avortul. Deși interzicerea sa în timpul comunismului a dus la mii de victime, țara parcă a uitat de acest capitol de istorie. Avortul e încă un tabu. Medicii nu vor să discute sau să îl facă, iar femeile se găsesc de multe ori fără speranță. Fără să mai amintim de asociațiile care încearcă să suprime un drept fundamental: cel asupra propriului corp. Andrada face la Centrul Filia o cercetare extraordinară: avortul în România modernă la nivelul spitalelor. A fost invitata noastră pentru cel mai nou episod Pătratul Roșu ca să afli și tu care-i situația în țara care trăiești. Dă play, informează-te și ține-ne aproape cu un follow pentru episoadele viitoare!

65 MIN2019 OCT 4
Comments
Pătratul Roșu x Andrada, de la Centrul Filia: situația avortului în România

Pătratul Roșu x Irina Gache, artist vizual

Ce vezi când te uiți la o fotografie nud? Poate sexualitate, poate emoție, poate acceptarea propriului corp. Depinde de tine ce vezi. Noi am vorbit cu Irina Gache despre ce încearcă ea să surprindă în fotografiile ei din seria „Nude is not rude” și, mai mult, ce e dincolo de un nud. Am împachetat răspunsurile în cel mai nou episod Pătratul Roșu. Dă play, bucură-te că vine weekendul și rămâi informat. Noi am trecut deja la treabă pentru episoadele viitoare și ca să le prinzi de cum le publicăm dă un follow.

56 MIN2019 SEP 20
Comments
Pătratul Roșu x Irina Gache, artist vizual
hmly
himalayaプレミアムへようこそ聴き放題のオーディオブックをお楽しみください。