title

Det ternede flag

Det ternede flag

0
Followers
0
Plays
Det ternede flag

Det ternede flag

Det ternede flag

0
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

DASU's podcast om F1 og dansk motorsport

Latest Episodes

Kevin Rossel: Med DM-titel mod udlandet

Kevin Rossel drager med en DM-titel i OK Mobil1 Super GT Danmark mod udlandet. Vejlenseren går målrettet efter at gøre motorsporten til sin levevej, og i 2020 får karrieren på banerne endnu et nøk opad. For det er udvikling, der skal til, hvis Kevin Rossel skal fortsætte inden for sporten. DM-vinderens mål er at stige hver sæson, for som han sælger sig selv til sponsorerne, så skal de være med på rejsen i hans karriere – de skal ikke finansiere hans hobby. ”Det er mit mål, at jeg skal tage et step opad, så mine sponsorer er med i min karriere. Og det skal jeg også gøre i år,” siger Kevin Rossel, der nu igen kigger ud over landegrænserne efter næste fase i motorsportskarrieren. Rossel var et stort internationalt navn i kartingsporten for mere end en håndfuld år siden – men en titel manglede i cv’et – den nationale DM-titel. Dén tog han i OK-klassen i et specielt ’comeback’ tilbage i 2017, hvor et telefonopkald på en ferie blev startskuddet til at Rossel-navnet igen var på startlisten i dansk karting. Vi taler med Kevin Rossel om både kartingkarrieren og banesportskarrieren, om højdepunkter, dueller med Callum Ilott, Lando Norris, Max Verstappen og mange andre, vi dykker ned i årene i Super GT i Danmark og kigger frem mod en forhåbentlig international karriere.

36 MIN1 w ago
Comments
Kevin Rossel: Med DM-titel mod udlandet

Podcast: Ditte Kammersgaard og Ib Kragh

Vi har mødt de regerende mestre i Dansk Super Rally, Ditte Kammersgaard og Ib Kragh til en snak om rally, DM-titler, baghjulstrukne rallybiler og samarbejdet mellem codriver og kører. Duoen, der kørte første fulde sæson i 2019 sammen, sikrede sig den generelle titel i Dansk Super Rally efter en nervepirrende finale, hvor de skulle være etter eller toer for at tage titlen til teamet i Juelsminde. En afkørsel på de våde og fedtede veje kunne have sat en stopper for festlighederne. ”Jeg tænkte bare, ’for helvede også, nu ryger det hele’, for jeg tænkte, at bilen havde taget mere skade, end den gjorde. Hvis den havde ødelagt en køler, så havde vi været færdige,” genkalder Ib Kragh sig det hårrejsende øjeblik i Anderup El Rally ved Haderslev. Værre gik det ikke, og teamet kunne hente den syvende DM-titel til Ib Kragh, og nummer to til Ditte Kammersgaard. Makkerparret i Skoda Fabia R5 kommer med optimisme til 2020-sæsonen - med gode erfaringer fra 2019-sæsonen i rallybilen. Det er erfaring, de vil bruge til at komme stærkt fra start, når det går løs til DM-sæsonen i Himmerland, hvor Motorsport Nordjylland er værter for DM 1 den 25. april.

40 MIN2 w ago
Comments
Podcast: Ditte Kammersgaard og Ib Kragh

Frederik Vesti: Mit mål er at fortsætte udviklingen

Frederik Vesti er et af de helt store stjernefrø på den internationale scene. I 2019 sikrede han sig titlen i Formula Regional European Championship efter at have knust oppositionen. 13 sejre i 24 løb og hele 20 podieplaceringer i sæsonen. Danskeren var så dominerende, at han overhalede det stærke Prema-teams ellers sikre navn til FIA F3 Championship i 2020 indenom. Tidligt i 2020 blev det offentliggjort, at den 18-årige dansker er det næste rød/hvide islæt i F3-mesterskabet, der følger Formel 1-løbene. Og det i et team, der viste knusende styrke i 2019. DASU har talt med Vesti, der fortæller om en nøje lagt plan om at sikre sig en plads i det italienske Prema-team, der i 2019 vandt F3-mesterskabet. Et fravalg (indtil videre) af F1-juniorprogrammer og om at fortsætte sin udvikling – selv i en så suveræn sæson, som danskeren havde i 2019. I studiet er, ud over Frederik Vesti, sportschef i DASU Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged.

52 MIN3 w ago
Comments
Frederik Vesti: Mit mål er at fortsætte udviklingen

F1 2019-sæsonen med Jason Watt

Podcast: F1 2019-sæsonen I denne udgave af podcasten Det ternede flag runder vi hele F1-sæsonen 2019. En sæson med hele 21 løb, op- og nedture for flere af deltagerne og en levende legende, der sikrede sig VM-titel nummer seks med to GP’er tilbage. Overskrifterne for denne F1-sæson er ufattelig holdbar teknik, økonomikørsel, kønsløse baner og for mange løb – men også en række fantastiske løb og nye stjerneskud, der tegner rigtig godt for fremtiden. I studiet er Jason Watt, der de seneste tre sæsoner har fulgt Formel 1 tæt som ekspert for Ekstra Bladet. Sammen med sportschef i DASU, Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged gennemgår han højdepunkterne fra denne sæson. Og flere af kørerne og teams får også hug – ligesom der også deles roser ud, hvor de tre debattører mener, det er fortjent. De bedste fem kåres, ligesom de dårligste fem får verbale klø. Jason Watts top fem over Formel 1-kørere 2019 1. Max Verstappen 2. Lewis Hamilton 3. Charles Leclerc 4. Carlos Sainz 5. Sergio Perez Jason Watts dårligste fem Formel 1-kørere 2019 20. Robert Kubica 19. Lance Stroll 18. Antonio Giovanazzi 17. Romain Grosjean 16. Sebastian Vettel Er du enig? Kommenter gerne herunder.

63 MIN2019 DEC 14
Comments
F1 2019-sæsonen med Jason Watt

Henrik Lundgaard i Motorsportens Hall of Fame

Henrik Lundgaard (f. 26.02.1969)er den gennem tiderne mest succesfulde danske rallykører på internationalt plan. Efter en tid i dansk rally med flere DM-titler som resultat begyndte Lundgaard – undervejs med Freddy Pedersen og Jens Chr. Anker som codriver – at kigge mod udlandet. Det kastede flere topresultater af sig i slutningen af 90’erne. Lundgaard tog det første VM-point til en dansker i 1997-udgaven af Rallye Monte Carlo, sikrede sig EM-titlen i 2000 og kunne med klassesejre i Svenska Rallyt, Rally Acropolis, San Remo Rally og Rally of Australia hente Teams Cup-titlen i VM 2001 (VM for privatkørere) hjem til Danmark. Lundgaard blev siden en af topkørerne i Danish Touring Car Championship, hvor han var toer i mesterskabet i 2004 og 2008. Henrik Lundgaard er optaget i motorsportens hall of fame i 2019.

67 MIN2019 NOV 15
Comments
Henrik Lundgaard i Motorsportens Hall of Fame

Harald og Jan Søndergaard i Motorsportens Hall of Fame

Harald (f. 23.06.1962) og Jan Søndergaard (f. 27.09.1956) er målt på antal titler de ubestridt mest succesfulde DASU-medlemmer. Jan Søndergaard begyndte som kortlæser for deres far Mads i 1968. I starten kørte de i JMO’s mesterskab, førend de kastede sig ud i Danmarksmesterskabet. De vandt deres første DM-guld i 1976. Senere fulgte flere guldmedaljer, inden de i 1990 som de første danskere vandt det nordiske mesterskab. En uge efter døde Mads. Harald havde kørt motocross og rally, og overtog nu rattet. Og i brødreparrets første fælles sæson i 1992 blev det til DM-guld. I alt har de vundet henholdsvis 17 og 27 DM-titler og det er blevet til henholdsvis 16 og 17 internationale mesterskaber i NM- og NEZ-regi. Brødreparret har i tre årtier været målestokken i dansk bilorientering. Harald og Jan Søndergaard er optaget i motorsportens hall of fame i 2019.

52 MIN2019 NOV 15
Comments
Harald og Jan Søndergaard i Motorsportens Hall of Fame

Gert Munkholm i Motorsportens Hall of Fame

Gert Munkholm (f. 17.06.1962) var i mere end et årti en af de mest toneangivende kartingkørere i verden. Fra begyndelsen af 1980’erne hærgede Gert Munkholm de danske og internationale kartingbaner og kørte mod (og fra) de allerstørste kartingkørere og senere F1-kørere. Efter flere danske titler kommer de første internationale resultater for danskeren, der i 1982 bliver nummer to i EM i sin klasse. I 1988 bliver Gert Munkholm europamester og nordisk mester i Formel Super 100-klassen. Det er i samme klasse, han tager det helt store trofæ i 1989, hvor han vinder verdensmesterskabet på Valence i Frankrig. Samme år vinder han også det berømte Hong Kong Grand Prix – en af mange sejre i løbet. I 1990 er Munkholm tæt på at tage VM-bronze på Lido de Jesolo-banen, da han kort før mål sidder med et løst rat i hånden. Et løb, han selv fremhæver som et af sine bedste. Munkholm var blandt de danskere, der for alvor satte dansk kartingsport på verdenskortet. Gert Munkholm er optaget i motorsportens hall of fame i 2019. Om Motorsportens Hall of Fame DASU introducerer nu Motorsportens Hall of Fame. En række af sportens allerstørste bliver i fremtiden hædret i dansk motorsport gennem optagelse i Motorsportens Hall of Fame. Det sker dels i en fysisk udstilling i Idrættens Hus i Brøndby, hvor DASU har sekretariat, dels her på dasu.dk gennem podcasts og artikler. Det er både klubber og sekretariatet, der kan indstille til at medlemmer optages i Motorsportens Hall of Fame. For at blive optaget, skal man dog leve op til en række krav. Ved lanceringen optages en håndfuld koryfæer, hvilket også vil være tilfældet året efter. Herefter optages en udøver årligt.

63 MIN2019 NOV 14
Comments
Gert Munkholm i Motorsportens Hall of Fame

John Nielsen i Motorsportens Hall of Fame

John Nielsen John Nielsen (f. 07.02.1956) var med til at sætte dansk bilsport på det internationale landkort, da han i 1990 som første dansker sejrede samlet i 24-timersløbet i Le Mans. Før triumfen med TWR Jaguar-teamet i lang- distanceklassikeren var sønderjyden tredobbelt EM-vinder i formelklassen Formula Super Vee, han vandt som første dansker det hæderkronede Macau GP, han blev tysk Formel 3-mester og meget, meget mere. Undervejs i karrieren var John Nielsen flere gange involveret i alvorlige ulykker, blandt andet i Monaco i 1984, en berygtet flyvetur på Le Mans i Saubers Gruppe C-racer i 1985 og i Jaguar på Brands Hatch i England. John Nielsen slog tonen an for mange danske talenter efterfølgende og kickstartede med sin sejr i 1990 et danskereventyr på Le Mans og i international racing. John Nielsen er optaget i motorsportens hall of fame 2019. Om Motorsportens Hall of Fame DASU introducerer nu Motorsportens Hall of Fame. En række af sportens allerstørste bliver i fremtiden hædret i dansk motorsport gennem optagelse i Motorsportens Hall of Fame. Det sker dels i en fysisk udstilling i Idrættens Hus i Brøndby, hvor DASU har sekretariat, dels på dasu.dk gennem podcasts og artikler i et område, der er dedikeret til de motorsportsstjerner, der hædres. Det er både klubber og sekretariatet, der kan indstille til at medlemmer optages i Motorsportens Hall of Fame. For at blive optaget, skal man dog leve op til en række krav. Ved lanceringen optages en håndfuld koryfæer, hvilket også vil være tilfældet året efter. Herefter optages en udøver årligt. I 2019 optages John Nielsen, Gert Munkholm, Henrik Lundgaard, Jan og Harald Søndergaard samt Tom Kristensen i Motorsportens Hall of Fame.

75 MIN2019 NOV 12
Comments
John Nielsen i Motorsportens Hall of Fame

Podcast: Det ternede flag med Nicklas Nielsen – nykåret ELMS-mester

I denne udgave af podcasten Det ternede flag fra DASU har vi igen en særlig gæst i studiet. Det er en nykåret mester i GTE-klassen i European Le Mans Series, der fortæller om vejen fra karting på køreteknisk anlæg som fireårig over drabelige dyster med Max Verstappen, en travl debutsæson i bilklasserne til et tilfældigt opkald fra en teamejer, der skulle bruge coaching til sin søn. Og det er en travl dansk racerkører, vi har i studiet. Nicklas Nielsen vandt i GTE Am-klassen i sin debut i FIA WEC for Ferraris fabriksteam AF Corse og kunne kort derefter sikre sig mesterskabet i ELMS for amerikanske Luzich Racing med en sejr på Spa-Francorchamps. Og hele rejsen dertil er gået meget hurtigt – så hurtigt, at Nicklas Nielsen selv har svært ved at tro det. ”Det var et fantastisk resultat og en fantastisk debut (i FIA WEC, red.). Hvis nogen havde fortalt mig sidste år, at jeg ville sidde i en WEC-bil i år, så ville jeg have svært ved at tro på dem,” siger Nicklas Nielsen. Det og meget mere om karrierens snirklede veje kan du høre meget mere om i podcasten med Nicklas Nielsen her. Værter er Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged.

47 MIN2019 SEP 27
Comments
Podcast: Det ternede flag med Nicklas Nielsen – nykåret ELMS-mester

Christian Lundgaard og Dennis Wounlund om FIA F3, træning, 2019-sæsonen og meget mere

Christian Lundgaards 2019-sæson har budt på lidt af hvert for den unge Hedensted-kører – lige fra en mere end glimrende sæsonstart til to afdelinger i Østrig og Frankrig, der var lige til glemmebogen. Men trods ufatteligt uheld, modgang, sammenstød og straffe, bevarer den unge Renault Academy-kører optimismen. Ifølge ham er alt endnu åbent. ”Dennis og jeg (Dennis Wounlund, træner, red.) har altid kørt efter det samme koncept: Glem hvad der er sket og kom videre! Du kan ikke lave om på, hvad folk siger, synes og hvad der er sket. Du må bare rejse dig og komme videre, for der er også en dag i morgen,” siger Lundgaard i podcasten Det ternede flag. Her er Christian Lundgaard og Dennis Wounlund i studiet for at tale om 2019-sæsonen, hvordan man rejser sig efter to horrible weekender og går på sommerferie med at være absolut hurtigste kører i afdelingen på Hungaroring ved Ungarns Grand Prix. For det kræver en styrke og en vis mentalitet at rejse sig efter fejl og dårlige weekender i en så stærk og tæt serie, som FIA Formula 3 Championship er. Og med tre afdelinger tilbage, lægger den unge kører pres på sig selv. ”Vi skal på podiet i de sidste løb. Der skal seks pokaler med hjem fra nu, for at titlen er mulig. Toer eller treer er forholdsvist muligt, men at vinde mesterskabet vil helt klart hjælpe mig længere frem i min karriere. Og at have haft en så dårlig sæsonstart vil kunne vise, at jeg har skilt mig ud og udviklet mig,” siger han videre. ”Det er en superfed måde at gå på sommerferie på. Vi kunne jo se på teamet også, at de havde fået et løft efter at have været rendt ind i sådan en modgang. Nu er der nyt drive, mekanikerne arbejder ekstra hårdt. Man går ikke ind i de kommende løb med samme ild i øjnene, som hvis det var gået dårligt, så det betyder meget for mentaliteten,” siger Dennis Wounlund. I podcasten taler vi om, hvordan man får fokus væk fra dårlige resultater, vi hører om hvordan Lundgaard og Wounlund træner og vejer alt – selv køresko og handsker for at optimere. Christian Lundgaard og FIA Formula 3 Championship kører allerede denne weekend på Spa-Francorchamps. Følg løbene via seriens hjemmeside og se dem på Eurosport. Foto: FIA Formula 3 Championship

46 MIN2019 AUG 26
Comments
Christian Lundgaard og Dennis Wounlund om FIA F3, træning, 2019-sæsonen og meget mere

Latest Episodes

Kevin Rossel: Med DM-titel mod udlandet

Kevin Rossel drager med en DM-titel i OK Mobil1 Super GT Danmark mod udlandet. Vejlenseren går målrettet efter at gøre motorsporten til sin levevej, og i 2020 får karrieren på banerne endnu et nøk opad. For det er udvikling, der skal til, hvis Kevin Rossel skal fortsætte inden for sporten. DM-vinderens mål er at stige hver sæson, for som han sælger sig selv til sponsorerne, så skal de være med på rejsen i hans karriere – de skal ikke finansiere hans hobby. ”Det er mit mål, at jeg skal tage et step opad, så mine sponsorer er med i min karriere. Og det skal jeg også gøre i år,” siger Kevin Rossel, der nu igen kigger ud over landegrænserne efter næste fase i motorsportskarrieren. Rossel var et stort internationalt navn i kartingsporten for mere end en håndfuld år siden – men en titel manglede i cv’et – den nationale DM-titel. Dén tog han i OK-klassen i et specielt ’comeback’ tilbage i 2017, hvor et telefonopkald på en ferie blev startskuddet til at Rossel-navnet igen var på startlisten i dansk karting. Vi taler med Kevin Rossel om både kartingkarrieren og banesportskarrieren, om højdepunkter, dueller med Callum Ilott, Lando Norris, Max Verstappen og mange andre, vi dykker ned i årene i Super GT i Danmark og kigger frem mod en forhåbentlig international karriere.

36 MIN1 w ago
Comments
Kevin Rossel: Med DM-titel mod udlandet

Podcast: Ditte Kammersgaard og Ib Kragh

Vi har mødt de regerende mestre i Dansk Super Rally, Ditte Kammersgaard og Ib Kragh til en snak om rally, DM-titler, baghjulstrukne rallybiler og samarbejdet mellem codriver og kører. Duoen, der kørte første fulde sæson i 2019 sammen, sikrede sig den generelle titel i Dansk Super Rally efter en nervepirrende finale, hvor de skulle være etter eller toer for at tage titlen til teamet i Juelsminde. En afkørsel på de våde og fedtede veje kunne have sat en stopper for festlighederne. ”Jeg tænkte bare, ’for helvede også, nu ryger det hele’, for jeg tænkte, at bilen havde taget mere skade, end den gjorde. Hvis den havde ødelagt en køler, så havde vi været færdige,” genkalder Ib Kragh sig det hårrejsende øjeblik i Anderup El Rally ved Haderslev. Værre gik det ikke, og teamet kunne hente den syvende DM-titel til Ib Kragh, og nummer to til Ditte Kammersgaard. Makkerparret i Skoda Fabia R5 kommer med optimisme til 2020-sæsonen - med gode erfaringer fra 2019-sæsonen i rallybilen. Det er erfaring, de vil bruge til at komme stærkt fra start, når det går løs til DM-sæsonen i Himmerland, hvor Motorsport Nordjylland er værter for DM 1 den 25. april.

40 MIN2 w ago
Comments
Podcast: Ditte Kammersgaard og Ib Kragh

Frederik Vesti: Mit mål er at fortsætte udviklingen

Frederik Vesti er et af de helt store stjernefrø på den internationale scene. I 2019 sikrede han sig titlen i Formula Regional European Championship efter at have knust oppositionen. 13 sejre i 24 løb og hele 20 podieplaceringer i sæsonen. Danskeren var så dominerende, at han overhalede det stærke Prema-teams ellers sikre navn til FIA F3 Championship i 2020 indenom. Tidligt i 2020 blev det offentliggjort, at den 18-årige dansker er det næste rød/hvide islæt i F3-mesterskabet, der følger Formel 1-løbene. Og det i et team, der viste knusende styrke i 2019. DASU har talt med Vesti, der fortæller om en nøje lagt plan om at sikre sig en plads i det italienske Prema-team, der i 2019 vandt F3-mesterskabet. Et fravalg (indtil videre) af F1-juniorprogrammer og om at fortsætte sin udvikling – selv i en så suveræn sæson, som danskeren havde i 2019. I studiet er, ud over Frederik Vesti, sportschef i DASU Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged.

52 MIN3 w ago
Comments
Frederik Vesti: Mit mål er at fortsætte udviklingen

F1 2019-sæsonen med Jason Watt

Podcast: F1 2019-sæsonen I denne udgave af podcasten Det ternede flag runder vi hele F1-sæsonen 2019. En sæson med hele 21 løb, op- og nedture for flere af deltagerne og en levende legende, der sikrede sig VM-titel nummer seks med to GP’er tilbage. Overskrifterne for denne F1-sæson er ufattelig holdbar teknik, økonomikørsel, kønsløse baner og for mange løb – men også en række fantastiske løb og nye stjerneskud, der tegner rigtig godt for fremtiden. I studiet er Jason Watt, der de seneste tre sæsoner har fulgt Formel 1 tæt som ekspert for Ekstra Bladet. Sammen med sportschef i DASU, Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged gennemgår han højdepunkterne fra denne sæson. Og flere af kørerne og teams får også hug – ligesom der også deles roser ud, hvor de tre debattører mener, det er fortjent. De bedste fem kåres, ligesom de dårligste fem får verbale klø. Jason Watts top fem over Formel 1-kørere 2019 1. Max Verstappen 2. Lewis Hamilton 3. Charles Leclerc 4. Carlos Sainz 5. Sergio Perez Jason Watts dårligste fem Formel 1-kørere 2019 20. Robert Kubica 19. Lance Stroll 18. Antonio Giovanazzi 17. Romain Grosjean 16. Sebastian Vettel Er du enig? Kommenter gerne herunder.

63 MIN2019 DEC 14
Comments
F1 2019-sæsonen med Jason Watt

Henrik Lundgaard i Motorsportens Hall of Fame

Henrik Lundgaard (f. 26.02.1969)er den gennem tiderne mest succesfulde danske rallykører på internationalt plan. Efter en tid i dansk rally med flere DM-titler som resultat begyndte Lundgaard – undervejs med Freddy Pedersen og Jens Chr. Anker som codriver – at kigge mod udlandet. Det kastede flere topresultater af sig i slutningen af 90’erne. Lundgaard tog det første VM-point til en dansker i 1997-udgaven af Rallye Monte Carlo, sikrede sig EM-titlen i 2000 og kunne med klassesejre i Svenska Rallyt, Rally Acropolis, San Remo Rally og Rally of Australia hente Teams Cup-titlen i VM 2001 (VM for privatkørere) hjem til Danmark. Lundgaard blev siden en af topkørerne i Danish Touring Car Championship, hvor han var toer i mesterskabet i 2004 og 2008. Henrik Lundgaard er optaget i motorsportens hall of fame i 2019.

67 MIN2019 NOV 15
Comments
Henrik Lundgaard i Motorsportens Hall of Fame

Harald og Jan Søndergaard i Motorsportens Hall of Fame

Harald (f. 23.06.1962) og Jan Søndergaard (f. 27.09.1956) er målt på antal titler de ubestridt mest succesfulde DASU-medlemmer. Jan Søndergaard begyndte som kortlæser for deres far Mads i 1968. I starten kørte de i JMO’s mesterskab, førend de kastede sig ud i Danmarksmesterskabet. De vandt deres første DM-guld i 1976. Senere fulgte flere guldmedaljer, inden de i 1990 som de første danskere vandt det nordiske mesterskab. En uge efter døde Mads. Harald havde kørt motocross og rally, og overtog nu rattet. Og i brødreparrets første fælles sæson i 1992 blev det til DM-guld. I alt har de vundet henholdsvis 17 og 27 DM-titler og det er blevet til henholdsvis 16 og 17 internationale mesterskaber i NM- og NEZ-regi. Brødreparret har i tre årtier været målestokken i dansk bilorientering. Harald og Jan Søndergaard er optaget i motorsportens hall of fame i 2019.

52 MIN2019 NOV 15
Comments
Harald og Jan Søndergaard i Motorsportens Hall of Fame

Gert Munkholm i Motorsportens Hall of Fame

Gert Munkholm (f. 17.06.1962) var i mere end et årti en af de mest toneangivende kartingkørere i verden. Fra begyndelsen af 1980’erne hærgede Gert Munkholm de danske og internationale kartingbaner og kørte mod (og fra) de allerstørste kartingkørere og senere F1-kørere. Efter flere danske titler kommer de første internationale resultater for danskeren, der i 1982 bliver nummer to i EM i sin klasse. I 1988 bliver Gert Munkholm europamester og nordisk mester i Formel Super 100-klassen. Det er i samme klasse, han tager det helt store trofæ i 1989, hvor han vinder verdensmesterskabet på Valence i Frankrig. Samme år vinder han også det berømte Hong Kong Grand Prix – en af mange sejre i løbet. I 1990 er Munkholm tæt på at tage VM-bronze på Lido de Jesolo-banen, da han kort før mål sidder med et løst rat i hånden. Et løb, han selv fremhæver som et af sine bedste. Munkholm var blandt de danskere, der for alvor satte dansk kartingsport på verdenskortet. Gert Munkholm er optaget i motorsportens hall of fame i 2019. Om Motorsportens Hall of Fame DASU introducerer nu Motorsportens Hall of Fame. En række af sportens allerstørste bliver i fremtiden hædret i dansk motorsport gennem optagelse i Motorsportens Hall of Fame. Det sker dels i en fysisk udstilling i Idrættens Hus i Brøndby, hvor DASU har sekretariat, dels her på dasu.dk gennem podcasts og artikler. Det er både klubber og sekretariatet, der kan indstille til at medlemmer optages i Motorsportens Hall of Fame. For at blive optaget, skal man dog leve op til en række krav. Ved lanceringen optages en håndfuld koryfæer, hvilket også vil være tilfældet året efter. Herefter optages en udøver årligt.

63 MIN2019 NOV 14
Comments
Gert Munkholm i Motorsportens Hall of Fame

John Nielsen i Motorsportens Hall of Fame

John Nielsen John Nielsen (f. 07.02.1956) var med til at sætte dansk bilsport på det internationale landkort, da han i 1990 som første dansker sejrede samlet i 24-timersløbet i Le Mans. Før triumfen med TWR Jaguar-teamet i lang- distanceklassikeren var sønderjyden tredobbelt EM-vinder i formelklassen Formula Super Vee, han vandt som første dansker det hæderkronede Macau GP, han blev tysk Formel 3-mester og meget, meget mere. Undervejs i karrieren var John Nielsen flere gange involveret i alvorlige ulykker, blandt andet i Monaco i 1984, en berygtet flyvetur på Le Mans i Saubers Gruppe C-racer i 1985 og i Jaguar på Brands Hatch i England. John Nielsen slog tonen an for mange danske talenter efterfølgende og kickstartede med sin sejr i 1990 et danskereventyr på Le Mans og i international racing. John Nielsen er optaget i motorsportens hall of fame 2019. Om Motorsportens Hall of Fame DASU introducerer nu Motorsportens Hall of Fame. En række af sportens allerstørste bliver i fremtiden hædret i dansk motorsport gennem optagelse i Motorsportens Hall of Fame. Det sker dels i en fysisk udstilling i Idrættens Hus i Brøndby, hvor DASU har sekretariat, dels på dasu.dk gennem podcasts og artikler i et område, der er dedikeret til de motorsportsstjerner, der hædres. Det er både klubber og sekretariatet, der kan indstille til at medlemmer optages i Motorsportens Hall of Fame. For at blive optaget, skal man dog leve op til en række krav. Ved lanceringen optages en håndfuld koryfæer, hvilket også vil være tilfældet året efter. Herefter optages en udøver årligt. I 2019 optages John Nielsen, Gert Munkholm, Henrik Lundgaard, Jan og Harald Søndergaard samt Tom Kristensen i Motorsportens Hall of Fame.

75 MIN2019 NOV 12
Comments
John Nielsen i Motorsportens Hall of Fame

Podcast: Det ternede flag med Nicklas Nielsen – nykåret ELMS-mester

I denne udgave af podcasten Det ternede flag fra DASU har vi igen en særlig gæst i studiet. Det er en nykåret mester i GTE-klassen i European Le Mans Series, der fortæller om vejen fra karting på køreteknisk anlæg som fireårig over drabelige dyster med Max Verstappen, en travl debutsæson i bilklasserne til et tilfældigt opkald fra en teamejer, der skulle bruge coaching til sin søn. Og det er en travl dansk racerkører, vi har i studiet. Nicklas Nielsen vandt i GTE Am-klassen i sin debut i FIA WEC for Ferraris fabriksteam AF Corse og kunne kort derefter sikre sig mesterskabet i ELMS for amerikanske Luzich Racing med en sejr på Spa-Francorchamps. Og hele rejsen dertil er gået meget hurtigt – så hurtigt, at Nicklas Nielsen selv har svært ved at tro det. ”Det var et fantastisk resultat og en fantastisk debut (i FIA WEC, red.). Hvis nogen havde fortalt mig sidste år, at jeg ville sidde i en WEC-bil i år, så ville jeg have svært ved at tro på dem,” siger Nicklas Nielsen. Det og meget mere om karrierens snirklede veje kan du høre meget mere om i podcasten med Nicklas Nielsen her. Værter er Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged.

47 MIN2019 SEP 27
Comments
Podcast: Det ternede flag med Nicklas Nielsen – nykåret ELMS-mester

Christian Lundgaard og Dennis Wounlund om FIA F3, træning, 2019-sæsonen og meget mere

Christian Lundgaards 2019-sæson har budt på lidt af hvert for den unge Hedensted-kører – lige fra en mere end glimrende sæsonstart til to afdelinger i Østrig og Frankrig, der var lige til glemmebogen. Men trods ufatteligt uheld, modgang, sammenstød og straffe, bevarer den unge Renault Academy-kører optimismen. Ifølge ham er alt endnu åbent. ”Dennis og jeg (Dennis Wounlund, træner, red.) har altid kørt efter det samme koncept: Glem hvad der er sket og kom videre! Du kan ikke lave om på, hvad folk siger, synes og hvad der er sket. Du må bare rejse dig og komme videre, for der er også en dag i morgen,” siger Lundgaard i podcasten Det ternede flag. Her er Christian Lundgaard og Dennis Wounlund i studiet for at tale om 2019-sæsonen, hvordan man rejser sig efter to horrible weekender og går på sommerferie med at være absolut hurtigste kører i afdelingen på Hungaroring ved Ungarns Grand Prix. For det kræver en styrke og en vis mentalitet at rejse sig efter fejl og dårlige weekender i en så stærk og tæt serie, som FIA Formula 3 Championship er. Og med tre afdelinger tilbage, lægger den unge kører pres på sig selv. ”Vi skal på podiet i de sidste løb. Der skal seks pokaler med hjem fra nu, for at titlen er mulig. Toer eller treer er forholdsvist muligt, men at vinde mesterskabet vil helt klart hjælpe mig længere frem i min karriere. Og at have haft en så dårlig sæsonstart vil kunne vise, at jeg har skilt mig ud og udviklet mig,” siger han videre. ”Det er en superfed måde at gå på sommerferie på. Vi kunne jo se på teamet også, at de havde fået et løft efter at have været rendt ind i sådan en modgang. Nu er der nyt drive, mekanikerne arbejder ekstra hårdt. Man går ikke ind i de kommende løb med samme ild i øjnene, som hvis det var gået dårligt, så det betyder meget for mentaliteten,” siger Dennis Wounlund. I podcasten taler vi om, hvordan man får fokus væk fra dårlige resultater, vi hører om hvordan Lundgaard og Wounlund træner og vejer alt – selv køresko og handsker for at optimere. Christian Lundgaard og FIA Formula 3 Championship kører allerede denne weekend på Spa-Francorchamps. Følg løbene via seriens hjemmeside og se dem på Eurosport. Foto: FIA Formula 3 Championship

46 MIN2019 AUG 26
Comments
Christian Lundgaard og Dennis Wounlund om FIA F3, træning, 2019-sæsonen og meget mere
hmly
himalayaプレミアムへようこそ聴き放題のオーディオブックをお楽しみください。