Himalaya-The Podcast Player

4.8K Ratings
Open In App
title

Technokraterne

Aarhus Studenterradio

0
Followers
0
Plays
Technokraterne

Technokraterne

Aarhus Studenterradio

0
Followers
0
Plays
OVERVIEWEPISODESYOU MAY ALSO LIKE

Details

About Us

Technokraterne er et radioprogram om mennesker, teknologi og forholdet imellem dem.Technokraterne er et radioprogram om teknologiske fremskridt og teknologiens betydning for vores samfund. Programmet har særligt fokus på den digitale kultur og dækker alt fra konstruktionen af datacentre i Odense til udviklingen af selvkørende biler i Silicon Valley. Hver uge diskuterer værterne Ivan Moses, Rasmus Askman og Andreas Lunkeit nyheder fra teknologiens verden og sætter dem i perspektiv. Hvis du interesserer dig for sociale medier, droner, apps, e-sports, fin-tech, Virtual Reality eller andre dimser og gadgets, så er Technokraterne programmet til dig.

Latest Episodes

Technokraterne – #37 Bitcoin-boom, juleønsker og tech-året der gik

EI udsendelsen #37 kaster vi blandt andet et blik tilbage til de største tech-begivenheder i 2017. Det er en længere liste fra WannaCry ransomware til Amazons større ekspandering. Vi giver dig desuden den ultimative tech-guide til jul anno 2017. Hvilke gadgets vil du eller dine nærmeste helst se under juletræet i år? Og hvad for noget tech-grej skal du holde dig langt væk fra? Lyt med og få svarene i årets sidste program af Technokraterne!

59 MIN2017 DEC 12
Comments
Technokraterne – #37 Bitcoin-boom, juleønsker og tech-året der gik

Technokraterne #36 – Teslas mega-batteri, anti-virus spionage, Amazons drone-patenter og Apple-bashing

EVi starter ugens udsendelse ud med en app-anbefaling – en app, der har ambitioner om at blive til fremtidens tv. Desuden snakker vi om Teslas nye mega-batteri i Australien, der blev leveret på under 100 dage. Derefter snakker vi om en populær anti-virus-software, der egentlig skal sikre vores data og beskytte os mod hacking, men formentlig er det blevet brugt som redskab til cyberspionage. Vi forklarer, hvilket anti-virus-program der er tale om, og diskuterer, hvorfor sikkerhedseksperter fraråder dets brug. Vi tager også turen op i luften og snakker om nylige patenter, som Amazon har søgt og fået i forbindelse med deres drone-ambitioner. Så har Apple haft en hård uge med softwareproblemer og bugs, som har ramt Apples styresystemer til Macs og iPhones. Vi slutter udsendelsen på to nyheder nyheder om sex-skandaler i Silicon Valley og AI Sense, et amerikansk startup, som vil lytte og arkivere alt, hvad du siger.

58 MIN2017 DEC 5
Comments
Technokraterne #36 – Teslas mega-batteri, anti-virus spionage, Amazons drone-patenter og Apple-bashing

Technokraterne #35 – Farvel til netneutralitet, dræbende Pokémons, Podland og Googles Android-spionage

The Federal Communications Commission (FCC) i USA stemmer med meget stor sikkerhed imod netneutralitet d. 14 december efter de seneste udmeldinger, og tilbagetrækker dermed de regulationer som daværende Præsident Obama indførte i 2015. Derefter vender vi en ny undersøgelse, som sætter Pokémon Go i forbindelse med to dødsfald og millioner af dollars i økonomiske skader. Vi forklarer, hvordan forskerne bag undersøgelsen er nået frem til deres påstande. Derefter snakker vi om Podland, som er navnet på et nyt agenturbureau, der vil bringe Podcastere og annoncører sammen for at berige begge partere. Technokraterne uddyber konceptet og ser på udviklingen af podcast-markedet. Og så har Google udspioneret Andreas og andre ejere af deres androidtelefoner. Lyt med og find ud af, hvordan og hvorfor.

59 MIN2017 NOV 28
Comments
Technokraterne #35 – Farvel til netneutralitet, dræbende Pokémons, Podland og Googles Android-spionage

Technokraterne – #34 Bandlyste smartwatches, Uber-nyheder, gymnastisk robot og KFC-gadget

Vi starter ud med en opdatering på lastbilen og personbilen, som Tesla lancerede i den seneste uge. Derefter snakker vi om, at flere modeller af smarte ure til børn forbydes nu i Tyskland. Her i Danmark har Forbrugerrådet for nyligt anmeldt producenterne af disse ure til Datatilsynet. Vi taler om de problemstillinger forbundet med urene, der blandt andet nemt kan hackes af tredjeparter grundet dårlige sikkerhedsindstillinger. Vi forsætter videre til Boston Dynamics’ robot Atlas, der nu kan lave baglæns salto og slutter af på nyheden om KFC’s stålbur, der lukker ned for alle forbindelser fra vores devices.

60 MIN2017 NOV 21
Comments
Technokraterne – #34 Bandlyste smartwatches, Uber-nyheder, gymnastisk robot og KFC-gadget

Technokraterne – #33 Update på fremtidens transport, børneterror på YouTube og dopaminfix på Facebook

ETechnokraterne tager dig som sædvanligt gennem den seneste uge i tech-verdenen. Vi er kommet lidt tættere på selvkørende busser herhjemme. Den danske virksomhed Autonomous Mobility skal snart gennemføre forsøg med autonome busser på danske landeveje. Technokraterne ser nærmere på, hvordan det står til med introduktionen af selvkørende køretøjer i den offentlige trafik. Desuden snakker vi andre former for fremtidens transport, nemlig Teslas nye lastbil og Ubers flyvende taxa-projekt. Derefter snakker vi om videoer, der lader til at være rettet mod børn, men er fyldt med grænseoverskridende indhold. Til sidst ser vi på en tidligere Facebook-direktørs tankevækkende udtalelse om det sociale medies afhængighedsskabende design.

58 MIN2017 NOV 14
Comments
Technokraterne – #33 Update på fremtidens transport, børneterror på YouTube og dopaminfix på Facebook

Technokraterne – #32 Facebooks høring i US Kongressen og danskernes nedgradering af flow og opgradering af on-demand-indhold

I dagens udsendelse af Technokraterne dykker vi ned i den amerikanske Kongres’ høring af Facebook. Her blev det blandt andet gjort klart, hvilke reklamer som Rusland støttede før, under og efter den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016. Desuden tager vi et kig på Danskernes sening af tv-kanaler, som falder drastisk i disse år. Vi nedgraderer vores tv-pakker eller klipper kablet til vores tv-pakker helt over. I stedet for skruer vi op for vores brug af streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic eller Amazon Prime. Desuden tager vi en kort tur forbi, hvordan du kan bruge Mobilepay som stalking-værktøj, og hvordan Donald Trumps Twitter-konto kunne gå ned i sidste uge.

58 MIN2017 NOV 7
Comments
Technokraterne – #32 Facebooks høring i US Kongressen og danskernes nedgradering af flow og opgradering af on-demand-indhold

Technokraterne – #31 Etiske retningslinjer for kunstig intelligens, Amazon Key, Facebook Ad Views og kontroversiel Apple-fyring

Forskere fra AI NOW-instituttet ved New York University har offentliggjort ti forslag til, hvordan kunstig intelligens fremover kan udvikles på en transparent og dermed etisk forsvarlig måde. Vi ser nærmere på eksperternes anbefalinger. Derefter vil vi vende Amazon-imperiets nye initiativ: Amazon Key. Med et kamera og en digital-lås kan postmanden levere pakken inde i dit hjem uden, at du er tilstede. Er det over grænsen eller bare en af de brugervenlige produkter vi skal vænne os til? Vi snakker afslutningsvis om en usædvanlig fyring hos Apple og Facebooks tiltag med at skrue op for transparensen på deres platform angående reklamer.

58 MIN2017 OCT 31
Comments
Technokraterne – #31 Etiske retningslinjer for kunstig intelligens, Amazon Key, Facebook Ad Views og kontroversiel Apple-fyring

Technokraterne #30 – Apps mod mobilafhængighed, med SpaceX til Mars & AOL Instant Messenger

I denne udgave af Technokraterne taler vi indledningsvist om de seneste apps, der har til formål at hjælpe forbrugeren med at begrænse deres brug af mobiltelefonen. Herunder taler vi om nogle af de nyste apps til netop dette formål, og vi giver lytteren statistikker på, hvor slemt det står til i forhold til tidsspild på mobilen. // Derudover taler vi om Elon Musk og SpaceX’s seneste projekt, der vil være de første om at kolonisere Mars. Netop derfor har virksomheden udviklet raketten, BFR, som vi taler mere om i programmet. // For nyligt meddelte AOL, at de lukker ned for deres instant-messenger-tjeneste, AIM. Det desktop-baserede program til at sende private beskeder fra bruger til bruger vil blive lukket ned d.15. december i år og dermed afsluttes et kapitel internethistorie efter 20 år med AIM på internettet. Dét og meget mere taler vi om i denne 30. udgave af Technokraterne.

59 MIN2017 OCT 24
Comments
Technokraterne #30 – Apps mod mobilafhængighed, med SpaceX til Mars & AOL Instant Messenger

Technokraterne – #29 Technomania 2017 & Atea IT EXPO

I dagens udsendelse af Technokraterne har vi været ude i marken til to events: Technomania 2017 og Atea IT Expo. Vi smager på fremtidens teknologi og er vidne til at Rasmus får implanteret en chip i hånden. Lyt med og bliv klogere på Technomania 2017 og hvad det vil sige at være og blive cyborg ved Atea IT Expo.

59 MIN2017 OCT 10
Comments
Technokraterne – #29 Technomania 2017 & Atea IT EXPO

Technokraterne – #27 Googles milliard-aftale med HTC, en hård uge i Silicon Valley og Internet of Stings

Google har indgået en stor aftale med tech-virksomheden HTC. I sidste uge bekræftede Google, at de overfører 7 mia. kroner til den taiwanesiske hardware-producent HTC, for at få adgang til både ekspertise og arbejdskraft til produktionen af egne smartphones. Technokraterne ser nærmere på aftalen og diskuterer blandt andet, hvorfor Google er villig til at bruge så stor en pose penge, uden at købe andele fra konkurrenten på mobilmarkedet./// Vi skal vendte i programmet hvor hård en uge det har været for Amazon, Apple, Facebook – tre firmaer, hvis kolleger nok var glad da det blev fyraften og weekend. Facebook har mærket pres fra det amerikanske senat og kongres, efter det kom frem, at Rusland muligvis har været involveret i politiske reklamer på platformen. Det har ført til, at Facebook nu fungerer som en selv-regulerende instans når det kommer til at offentligøre, hvem der publicerer politisk reklame. Desuden vender vi Apples problemer med det nye Apple Watch. Sids...

60 MIN2017 SEP 26
Comments
Technokraterne – #27 Googles milliard-aftale med HTC, en hård uge i Silicon Valley og Internet of Stings

Latest Episodes

Technokraterne – #37 Bitcoin-boom, juleønsker og tech-året der gik

EI udsendelsen #37 kaster vi blandt andet et blik tilbage til de største tech-begivenheder i 2017. Det er en længere liste fra WannaCry ransomware til Amazons større ekspandering. Vi giver dig desuden den ultimative tech-guide til jul anno 2017. Hvilke gadgets vil du eller dine nærmeste helst se under juletræet i år? Og hvad for noget tech-grej skal du holde dig langt væk fra? Lyt med og få svarene i årets sidste program af Technokraterne!

59 MIN2017 DEC 12
Comments
Technokraterne – #37 Bitcoin-boom, juleønsker og tech-året der gik

Technokraterne #36 – Teslas mega-batteri, anti-virus spionage, Amazons drone-patenter og Apple-bashing

EVi starter ugens udsendelse ud med en app-anbefaling – en app, der har ambitioner om at blive til fremtidens tv. Desuden snakker vi om Teslas nye mega-batteri i Australien, der blev leveret på under 100 dage. Derefter snakker vi om en populær anti-virus-software, der egentlig skal sikre vores data og beskytte os mod hacking, men formentlig er det blevet brugt som redskab til cyberspionage. Vi forklarer, hvilket anti-virus-program der er tale om, og diskuterer, hvorfor sikkerhedseksperter fraråder dets brug. Vi tager også turen op i luften og snakker om nylige patenter, som Amazon har søgt og fået i forbindelse med deres drone-ambitioner. Så har Apple haft en hård uge med softwareproblemer og bugs, som har ramt Apples styresystemer til Macs og iPhones. Vi slutter udsendelsen på to nyheder nyheder om sex-skandaler i Silicon Valley og AI Sense, et amerikansk startup, som vil lytte og arkivere alt, hvad du siger.

58 MIN2017 DEC 5
Comments
Technokraterne #36 – Teslas mega-batteri, anti-virus spionage, Amazons drone-patenter og Apple-bashing

Technokraterne #35 – Farvel til netneutralitet, dræbende Pokémons, Podland og Googles Android-spionage

The Federal Communications Commission (FCC) i USA stemmer med meget stor sikkerhed imod netneutralitet d. 14 december efter de seneste udmeldinger, og tilbagetrækker dermed de regulationer som daværende Præsident Obama indførte i 2015. Derefter vender vi en ny undersøgelse, som sætter Pokémon Go i forbindelse med to dødsfald og millioner af dollars i økonomiske skader. Vi forklarer, hvordan forskerne bag undersøgelsen er nået frem til deres påstande. Derefter snakker vi om Podland, som er navnet på et nyt agenturbureau, der vil bringe Podcastere og annoncører sammen for at berige begge partere. Technokraterne uddyber konceptet og ser på udviklingen af podcast-markedet. Og så har Google udspioneret Andreas og andre ejere af deres androidtelefoner. Lyt med og find ud af, hvordan og hvorfor.

59 MIN2017 NOV 28
Comments
Technokraterne #35 – Farvel til netneutralitet, dræbende Pokémons, Podland og Googles Android-spionage

Technokraterne – #34 Bandlyste smartwatches, Uber-nyheder, gymnastisk robot og KFC-gadget

Vi starter ud med en opdatering på lastbilen og personbilen, som Tesla lancerede i den seneste uge. Derefter snakker vi om, at flere modeller af smarte ure til børn forbydes nu i Tyskland. Her i Danmark har Forbrugerrådet for nyligt anmeldt producenterne af disse ure til Datatilsynet. Vi taler om de problemstillinger forbundet med urene, der blandt andet nemt kan hackes af tredjeparter grundet dårlige sikkerhedsindstillinger. Vi forsætter videre til Boston Dynamics’ robot Atlas, der nu kan lave baglæns salto og slutter af på nyheden om KFC’s stålbur, der lukker ned for alle forbindelser fra vores devices.

60 MIN2017 NOV 21
Comments
Technokraterne – #34 Bandlyste smartwatches, Uber-nyheder, gymnastisk robot og KFC-gadget

Technokraterne – #33 Update på fremtidens transport, børneterror på YouTube og dopaminfix på Facebook

ETechnokraterne tager dig som sædvanligt gennem den seneste uge i tech-verdenen. Vi er kommet lidt tættere på selvkørende busser herhjemme. Den danske virksomhed Autonomous Mobility skal snart gennemføre forsøg med autonome busser på danske landeveje. Technokraterne ser nærmere på, hvordan det står til med introduktionen af selvkørende køretøjer i den offentlige trafik. Desuden snakker vi andre former for fremtidens transport, nemlig Teslas nye lastbil og Ubers flyvende taxa-projekt. Derefter snakker vi om videoer, der lader til at være rettet mod børn, men er fyldt med grænseoverskridende indhold. Til sidst ser vi på en tidligere Facebook-direktørs tankevækkende udtalelse om det sociale medies afhængighedsskabende design.

58 MIN2017 NOV 14
Comments
Technokraterne – #33 Update på fremtidens transport, børneterror på YouTube og dopaminfix på Facebook

Technokraterne – #32 Facebooks høring i US Kongressen og danskernes nedgradering af flow og opgradering af on-demand-indhold

I dagens udsendelse af Technokraterne dykker vi ned i den amerikanske Kongres’ høring af Facebook. Her blev det blandt andet gjort klart, hvilke reklamer som Rusland støttede før, under og efter den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016. Desuden tager vi et kig på Danskernes sening af tv-kanaler, som falder drastisk i disse år. Vi nedgraderer vores tv-pakker eller klipper kablet til vores tv-pakker helt over. I stedet for skruer vi op for vores brug af streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic eller Amazon Prime. Desuden tager vi en kort tur forbi, hvordan du kan bruge Mobilepay som stalking-værktøj, og hvordan Donald Trumps Twitter-konto kunne gå ned i sidste uge.

58 MIN2017 NOV 7
Comments
Technokraterne – #32 Facebooks høring i US Kongressen og danskernes nedgradering af flow og opgradering af on-demand-indhold

Technokraterne – #31 Etiske retningslinjer for kunstig intelligens, Amazon Key, Facebook Ad Views og kontroversiel Apple-fyring

Forskere fra AI NOW-instituttet ved New York University har offentliggjort ti forslag til, hvordan kunstig intelligens fremover kan udvikles på en transparent og dermed etisk forsvarlig måde. Vi ser nærmere på eksperternes anbefalinger. Derefter vil vi vende Amazon-imperiets nye initiativ: Amazon Key. Med et kamera og en digital-lås kan postmanden levere pakken inde i dit hjem uden, at du er tilstede. Er det over grænsen eller bare en af de brugervenlige produkter vi skal vænne os til? Vi snakker afslutningsvis om en usædvanlig fyring hos Apple og Facebooks tiltag med at skrue op for transparensen på deres platform angående reklamer.

58 MIN2017 OCT 31
Comments
Technokraterne – #31 Etiske retningslinjer for kunstig intelligens, Amazon Key, Facebook Ad Views og kontroversiel Apple-fyring

Technokraterne #30 – Apps mod mobilafhængighed, med SpaceX til Mars & AOL Instant Messenger

I denne udgave af Technokraterne taler vi indledningsvist om de seneste apps, der har til formål at hjælpe forbrugeren med at begrænse deres brug af mobiltelefonen. Herunder taler vi om nogle af de nyste apps til netop dette formål, og vi giver lytteren statistikker på, hvor slemt det står til i forhold til tidsspild på mobilen. // Derudover taler vi om Elon Musk og SpaceX’s seneste projekt, der vil være de første om at kolonisere Mars. Netop derfor har virksomheden udviklet raketten, BFR, som vi taler mere om i programmet. // For nyligt meddelte AOL, at de lukker ned for deres instant-messenger-tjeneste, AIM. Det desktop-baserede program til at sende private beskeder fra bruger til bruger vil blive lukket ned d.15. december i år og dermed afsluttes et kapitel internethistorie efter 20 år med AIM på internettet. Dét og meget mere taler vi om i denne 30. udgave af Technokraterne.

59 MIN2017 OCT 24
Comments
Technokraterne #30 – Apps mod mobilafhængighed, med SpaceX til Mars & AOL Instant Messenger

Technokraterne – #29 Technomania 2017 & Atea IT EXPO

I dagens udsendelse af Technokraterne har vi været ude i marken til to events: Technomania 2017 og Atea IT Expo. Vi smager på fremtidens teknologi og er vidne til at Rasmus får implanteret en chip i hånden. Lyt med og bliv klogere på Technomania 2017 og hvad det vil sige at være og blive cyborg ved Atea IT Expo.

59 MIN2017 OCT 10
Comments
Technokraterne – #29 Technomania 2017 & Atea IT EXPO

Technokraterne – #27 Googles milliard-aftale med HTC, en hård uge i Silicon Valley og Internet of Stings

Google har indgået en stor aftale med tech-virksomheden HTC. I sidste uge bekræftede Google, at de overfører 7 mia. kroner til den taiwanesiske hardware-producent HTC, for at få adgang til både ekspertise og arbejdskraft til produktionen af egne smartphones. Technokraterne ser nærmere på aftalen og diskuterer blandt andet, hvorfor Google er villig til at bruge så stor en pose penge, uden at købe andele fra konkurrenten på mobilmarkedet./// Vi skal vendte i programmet hvor hård en uge det har været for Amazon, Apple, Facebook – tre firmaer, hvis kolleger nok var glad da det blev fyraften og weekend. Facebook har mærket pres fra det amerikanske senat og kongres, efter det kom frem, at Rusland muligvis har været involveret i politiske reklamer på platformen. Det har ført til, at Facebook nu fungerer som en selv-regulerende instans når det kommer til at offentligøre, hvem der publicerer politisk reklame. Desuden vender vi Apples problemer med det nye Apple Watch. Sids...

60 MIN2017 SEP 26
Comments
Technokraterne – #27 Googles milliard-aftale med HTC, en hård uge i Silicon Valley og Internet of Stings
hmly
Welcome to Himalaya LearningDozens of podcourses featuring over 100 experts are waiting for you.